• Η περίοδος της διακοπής της αγωνιστικής (και όχι μόνο) δράσης, λόγω της πανδημίας του κορονοϊού Covid-19, θέλουμε να πιστεύουμε ότι βοήθησε τους ανθρώπους του ελληνικού ποδοσφαίρου, να αναστοχαστούν για το μέλλον του αθλήματος. Ωστόσο, το μέλλον δεν είναι μόνο οι διαδοχικές αναδιαρθρώσεις των κατηγοριών και η αυξομείωση του αριθμού των σωματείων, αναλόγως με τα πολιτικά και οικονομικά συμφέροντα των «ισχυρών παικτών».
  • Θέλουμε να πιστεύουμε πως οι διοικήσεις των σωματείων και ιδιαιτέρως των Ποδοσφαιρικών Ανωνύμων Εταιρειών (Π.Α.Ε.), θα ασχολήθηκαν και με τη βελτίωση της οργάνωσης και λειτουργίας των Οργανισμών. Στην Π.Α.Ε. Α.Ο. «Καβάλα» 1965, συγκεκριμένα, γνωρίζουμε πως έχουν σχέδια, όνειρα, στόχους και όραμα για τα επόμενα έτη. Τα τρία τελευταία έτη, ομολογούμε ότι γίνεται μία θετική προσπάθεια προς την κατεύθυνση της εξυγίανσης του συλλόγου, για να μπούνε τα (βαθιά) θεμέλια, πάνω στα οποία θα χτιστεί ένα γερό οικοδόμημα.
  • Η απόφαση για τη δημιουργία Ακαδημίας, πρωτίστως, αλλά και ομάδας με ποδοσφαιριστές κάτω των δεκαεπτά ετών (Κ17), είναι ορθή και αισιόδοξη. Χωρίς «φυτώριο» παικτών, ο Α.Ο.Κ. δεν μπορεί να ξαναγίνει πρωταγωνιστής και να ανταπεξέλθει οικονομικά στην άκρατη εμπορευματοποίηση του ποδοσφαίρου. Το σημαντικότερο, όμως, δεν μπορεί να δημιουργήσει τις επόμενες γενιές φιλάθλων του.
  • Όταν αποβλήθηκε, με ανήθικο τρόπο, από τις επαγγελματικές κατηγορίες, μέσα σε ένα καλοκαίρι(!), ο σύλλογος έφτασε πολύ κοντά στη διάλυση. Ο ιστορικός Α.Ο.Κ., κινδύνευσε να εξαφανιστεί από τον ποδοσφαιρικό χάρτη της Ελλάδας! Ευτυχώς, βρέθηκε ο Ερασιτέχνης, που ανέλαβε να συγκροτήσει μία ομάδα από το «μηδέν», η οποία όχι μόνο διασώθηκε αγωνιστικά, αλλά πραγματοποίησε μία αξιοπρεπέστατη πορεία στο (τότε) περιφερειακό πρωτάθλημα. Η ομάδα αυτή αποτελούνταν, ως επί το πλείστον, από νεαρούς ποδοσφαιριστές, που είχαν ταλέντο και μεγάλη διάθεση να διακριθούν.
  • Έπειτα από την μακροσκελή εισαγωγή, ερχόμαστε στην ουσία του άρθρου μας. Θεωρούμε ότι, εκτός από την ομάδα Κ17, που είχε αξιόλογη παρουσία στο αντίστοιχο πρωτάθλημα της περιόδου που δεν ολοκληρώθηκε λόγω πανδημίας, η Π.Α.Ε. και ο Ερασιτέχνης πρέπει να δημιουργήσουν μία β΄ ομάδα και να υποβάλλουν αίτημα στην Ελληνική Ποδοσφαιρική Ομοσπονδία (Ε.Π.Ο.), να συμμετέχει στο πρωτάθλημα της Γ΄ εθνικής κατηγορίας, ή το λεγόμενο περιφερειακό πρωτάθλημα. Η ομάδα αυτή δεν θα ανέρχεται, ούτε θα υποβιβάζεται, κατηγορία και θα στελεχώνεται με τους ποδοσφαιριστές της ομάδας Κ17, οι οποίοι θα υπερβαίνουν το όριο ηλικίας, για τη συμμετοχή τους στο αντίστοιχο πρωτάθλημα, καθώς και με νεαρούς παίκτες από ερασιτεχνικά σωματεία του Νομού Καβάλας, που είναι εξελίξιμοι. Έτσι, ο Α.Ο.Κ. θα αξιοποιεί την «αφρόκρεμα» των ποδοσφαιριστών της περιοχής και θα μειωθούν οι «διαρροές» σε άλλα σωματεία εκτός Νομού. Εάν η Ε.Π.Ο. δεν δεχτεί το αίτημα, να γίνει πρόταση στην Ένωση Ποδοσφαιρικών Σωματείων (Ε.Π.Σ.) Καβάλας, προκειμένου η β΄ ομάδα να αγωνιστεί στην Α΄ ερασιτεχνική κατηγορία.

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ