-Στις 28 και 29 Ιανουαρίου 2021 έγινε, διαδικτυακά, η εναρκτήρια συνάντηση του προγράμματος Crea Center, στο οποίο είναι εταίρος ο Δήμος Καβάλας. Μέσω του προγράμματος αυτού, μάλιστα, έγινε η «πρεμιέρα» στη χρήση της πλήρως ανακαινισμένης Μεγάλης Λέσχης. Έως εδώ καλά.

-Στο πρόγραμμα αυτό, με διάρκεια δύο χρόνια, εκτός από τον Δήμο Καβάλας είναι εταίροι ο Δήμος Byala της Βουλγαρίας, ο Δήμος Κωστάντζας της Ρουμανίας, το Κέντρο Υποστήριξης της Επιχειρηματικότητας της Ουκρανίας και επικεφαλής εταίρος, καρντάσια, ο Δήμος Cekmekoy της Κωνσταντινούπολης!

-Το έργο, επίσης, είναι 100% χρηματοδοτούμενο (έχει συνολικό προϋπολογισμό 1,5 εκατομμύριο ευρώ) από το Ευρωπαϊκό Ταμείο Περιφερειακής Ανάπτυξης (92%) και το Πρόγραμμα Δημοσίων Επενδύσεων (8%)!

-Κι αναρωτιέμαι, καρντάσια, ποιες κυρώσεις περιμένουμε να επιβάλλει η Ευρωπαϊκή Ένωση στην Τουρκία, όταν φορείς από την γειτονική χώρα συμμετέχουν κανονικά στα προγράμματα που χρηματοδοτούνται από τις οικονομίες, δηλαδή τους πολίτες, των κρατών της Ένωσης;

-Με τη συμμετοχή στα προγράμματα αυτά, η Τουρκία, που δεν είναι μέλος της Ε.Ε., έχει αποκομίσει σημαντικά οικονομικά και άλλα οφέλη. Επομένως, θα ήταν μία στοχευμένη κύρωση, ο αποκλεισμός της Τουρκίας από τα ευρωπαϊκά χρηματοδοτούμενα προγράμματα. Η Ευρωπαϊκή Ένωση έχει το δικαίωμα και τη δυνατότητα, να επιλέξει σε ποιες χώρες, πλην εκείνων που είναι μέλη της, θα μοιράσει τα χρήματα των πολιτών της.

-Αλλά, το ζήτησε η ελληνική κυβέρνηση, το έθεσαν οι εκπρόσωποι της Ελλάδας στα όργανα της Ευρωπαϊκής Ένωσης; Εκτός από την Κομισιόν και τα συμβούλια των υπουργών των κρατών μελών υπάρχει και το ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο. Έχουν, ή δεν έχουν, παρεμβατικό ρόλο οι ευρωβουλευτές στις πολιτικές που ασκεί η Ε.Ε., όπως είναι τα προγράμματα διακρατικής συνεργασίας;

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ