Η Καβάλα B.C. διέθετε ένα «σταθερό σημείο», πάνω στο οποίο προσπαθούσε να «χτίσει» το παιχνίδι της. Κι αυτό ήταν η άμυνα και συγκεκριμένα, η πολύ πιεστική άμυνα στην περιφερειακή γραμμή, με συνεχή hedge out, «παγίδες» (trap) και ενίοτε zone press στα ¾ του αγωνιστικού χώρου. Ο στόχος ήταν, να οδηγήσει τους γκαρντ της αντίπαλης ομάδας σε λάθη, κακές επιλογές, ή το κλέψιμο, για την εκδήλωση αιφνιδιασμού (fast break).

Οι περισσότερες ομάδες, ωστόσο, έρχονται καλά «διαβασμένες» στο Δημοτικό Αθλητικό Κέντρο «Αλεξάνδρα Δήμογλου», για να «διασπάσουν» την τακτική αυτή και, συγχρόνως, να εξουδετερώσουν το πλεονέκτημα που δημιουργεί στην επίθεση για την ομάδα της Καβάλας. Ο αποτελεσματικός τρόπος, είναι η υψηλή συγκέντρωση και η ομαδικότητα. Στο παιχνίδι του περασμένου Σαββάτου 25 Φεβρουαρίου 2017, μπορεί οι περισσότεροι να επικεντρώθηκαν στο χαμηλό ποσοστό στις ελεύθερες βολές (31%), όμως ο δικός μας προβληματισμός, για την ήττα από την ομάδα του Ψυχικού με σκορ 73-82, εστιάζεται στην προβληματική περιφερειακή άμυνα.

Στα παιχνίδια που νίκησε η Καβάλα B.C. στην Καλαμίτσα, αλλά και σ’ αυτά που ήταν ανταγωνιστική, έλεγξε τον ρυθμό χάρη στην άμυνα, από την οποία πήρε ενέργεια και για την επίθεση. Στα τέσσερα πρώτα παιχνίδια του β΄ γύρου του πρωταθλήματος της Α2 εθνικής κατηγορίας, όμως, δέχεται 85,5 πόντους μέσο όρο(!), ενώ οι αντίπαλες ομάδες σούταραν με ποσοστό 46,25% έξω από τη γραμμή των έξι μέτρων και εβδομήντα πέντε εκατοστών. Στα τρία από αυτά, μάλιστα, είχαν ποσοστό ευστοχίας άνω του πενήντα τοις εκατό (Αίολος Αστακού 50%, Φάρος Κερατσινίου 55%, Ψυχικό 52%).

Η ομάδα του Ψυχικού έχει το προνόμιο να διαθέτει δύο ιδιαίτερα έμπειρους παίκτες, που είναι οξυδερκείς και «διαβάζουν» εξαιρετικά αυτό που τους δίνει η αντίπαλη άμυνα. Όταν μπορούν να σκοράρουν προσφέρουν πόντους και όταν πρέπει να πασάρουν «μοιράζουν» τελικές πάσες στους συμπαίκτες τους. Ο Θωμάς Νίκου στη θέση 1 και ο Νίκος Παπανικολάου στη θέση 4, είναι οι παίκτες που κατευθύνουν το παιχνίδι της ομάδας του Ψυχικού. Εναντίον της Καβάλα B.C. σκόραραν 13 και 12 πόντους, αντίστοιχα, ενώ έδωσαν από πέντε τελικές πάσες ο καθένας. Στο σύνολο, δέκα από τις δώδεκα της ομάδας του Ψυχικού, η οποία ευτύχησε να έχει σε καλή ημέρα τους: Βασίλη Μουράτο και Σβεν Σμάλιαγκιτς, οι οποίοι «εκτέλεσαν» από την περιφέρεια με 6/11 σουτ τριών πόντων.

Η ομάδα του Ψυχικού πραγματοποιεί μία σταθερή πορεία στο πρωτάθλημα, έχοντας δέκα νίκες (σ.σ. οι τέσσερις εκτός έδρας) σε δεκαεννέα παιχνίδια, που οφείλεται στην καλή «χημεία» και τον ίδιο προπονητή, τον Γιώργο Ρεμεντέλα, ο οποίος δουλεύει επί σειρά ετών.

Η Καβάλα B.C. «πλήρωσε» την πολύ μέτρια αμυντική λειτουργία στην 4η περίοδο του παιχνιδιού, στην οποία δέχτηκε είκοσι οκτώ πόντους. Για τέταρτο συνεχόμενο παιχνίδι, δέχτηκε 20+ πόντους στην περίοδο αυτή, κάτι που πρέπει να βελτιωθεί στη συνέχεια. Από κει και πέρα, θα σταθούμε, ακόμα, στα μόλις τρία κλεψίματα και στους μηδέν αιφνιδιασμούς(!), που είναι ασυνήθιστες επιδόσεις για μία ομάδα, που θέλει να πιέζει στην άμυνα και να «τρέχει» στο «ανοικτό γήπεδο». Το σκορ ανά περίοδο του παιχνιδιού ήταν: 18-20, 17-19, 20-15, 18-28 και οι συνθέσεις των ομάδων οι ακόλουθες:

Καβάλα B.C.

Ερεβμπενάζιε 27(3 τρίποντα), Κελαϊδής 6(1 τρ.), Μάζουρτσακ 17(3 τρ.), Μανάκας, Κουμλέλης 2, Γκέλιος 7(1 τρ.), Μούκας, Αναστασάκης 2, Σκλήβας 12.

Ψυχικό

Νίκου 13(2 τρ.), Αχής 5, Τσιότρας 2, Παπανικολάου 12(1 τρ.), Σακελλαρίου 7(1 τρ.), Σμάλιαγκιτς 18(3 τρ.), Μουράτος 17(3 τρ.), Σίνης 2, Τσιόκος 6.

Συνοπτικά τα αποτελέσματα των παιχνιδιών της 19ης αγωνιστικής ημέρας του πρωταθλήματος ήταν τα εξής: Καβάλα B.C.-Ψυχικό 73-82, Φάρος Κερατσινίου-Αμύντας 100-69, Παγκράτι-Πανιώνιος 61-93, Ηράκλειο-Εθνικός Πειραιώς 74-79, Ηρακλής Θεσσαλονίκης-Δούκας 88-77, Α.Ε. Λάρισας-Γ.Σ. Λαρισαίων 1928 89-80, Μαχητές Δόξας Πεύκων-Αρκαδικός Τρίπολης 78-67, Αίολος Αστακού-Χολαργός 62-67.

Η βαθμολογία

Πανιώνιος 37, Ηρακλής Θεσσαλονίκης 35, Δούκας 35, Φάρος Κερατσινίου 33, Αίολος Αστακού 30, Εθνικός Πειραιώς 29, Ψυχικό 29, Χολαργός 29, Α.Ε. Λάρισας 29, Μαχητές Δόξας Πεύκων 27, Αρκαδικός Τρίπολης 26, Αμύντας 26, Καβάλα B.C. 24, Ηράκλειο 23, Γ.Σ. Λαρισαίων 1928 23, Παγκράτι 21.

Η Καβάλα B.C. πρέπει να συνεχίσει την προσπάθεια και, κυρίως, τη δουλειά στο γήπεδο, ώστε να βελτιώσει τις αδυναμίες που έχει στο παιχνίδι της. Πιστεύουμε ότι, με μία νίκη θα τονωθεί το ηθικό των παικτών της και στο τέλος του πρωταθλήματος θα πετύχουν τον στόχο. Το ερχόμενο Σάββατο 4 Μαρτίου 2017 θα διεξαχθούν τα παιχνίδια: Αμύντας-Καβάλα B.C., Χολαργός-Φάρος Κερατσινίου, Ψυχικό-Παγκράτι, Πανιώνιος-Ηράκλειο, Εθνικός Πειραιώς-Ηρακλής Θεσσαλονίκης, Δούκας-Α.Ε. Λάρισας, Γ.Σ. Λαρισαίων 1928-Μαχητές Δόξας Πεύκων, Αρκαδικός Τρίπολης-Αίολος Αστακού.

 

Στο ποδόσφαιρο, η ομάδα του Α.Ο. «Καβάλα» δεν κατάφερε να σκοράρει, για δεύτερο συνεχόμενο παιχνίδι, με αποτέλεσμα να έρθει ισόπαλη εκτός έδρας με αντίπαλο την ομάδα της Δόξας Προσκυνητών. Συνοπτικά τα αποτελέσματα της 16ης αγωνιστικής ημέρας του πρωταθλήματος του 1ου ομίλου της Γ΄ εθνικής κατηγορίας έχουν ως εξής: Δόξα Προσκυνητών-Καβάλα 0-0, Νέστος Χρυσούπολης-Απόλλων Παραλιμνίου 0-1, Καμπανιακός-Δόξα Δράμας 1-0, Εορδαϊκός-Νάουσα 0-1, Λαγκαδάς-Μακεδονικός Φούφα 3-1, Ορφέας Ξάνθης-Α.Ο. Καρδίας 2-1, Απόλλων Καλαμαριάς-Α.Ε. Ποντίων Βατολάκκου 3-0(χωρίς αγώνα).

Η βαθμολογία

Απόλλων Καλαμαριάς 46, Δόξα Δράμας 45, Λαγκαδάς 40, Νέστος Χρυσούπολης 30, Ορφέας Ξάνθης 27, Απόλλων Παραλιμνίου 26, Καμπανιακός 26, Καβάλα 24, Νάουσα 24, Μακεδονικός Φούφα 20, Α.Ο. Καρδίας 19, Αλμωπός Αριδαίας 17, Δόξα Προσκυνητών 15, Εορδαϊκός 13, Α.Ε. Ποντίων Βατολάκκου (αποχώρησε από το πρωτάθλημα).

Η επόμενη αγωνιστική ημέρα (Κυριακή 5 Μαρτίου 2017)

Δόξα Δράμας-Καβάλα, Α.Ο. Καρδίας-Νάουσα, Απόλλων Παραλιμνίου-Μακεδονικός Φούφα, Καμπανιακός-Αλμωπός Αριδαίας, Εορδαϊκός-Ορφέας Ξάνθης, Απόλλων Καλαμαριάς-Λαγκαδάς, Νέστος Χρυσούπολης-Α.Ε. Ποντίων Βατολάκκου.

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ