• Μπορεί τα «Δαβιτζόγλεια» να μην έχουν αίγλη και τον αριθμό των συμμετοχών του πανελληνίου πρωταθλήματος κάτω των δεκαέξι ετών (Κ16), ωστόσο είναι μία διοργάνωση που θα βοηθήσει τον κλασικό αθλητισμό και την πόλη της Καβάλας.
  • Είναι σημαντικό ότι καθιερώνεται η διεξαγωγή του σε ετήσια βάση, κάτι που οφείλεται στην ένταξη της διοργάνωσης στη σειρά των αγώνων του ελληνικού Grand Prix (γκραν πρι). Είμαστε βέβαιοι, ότι με την πάροδο των ετών, ο αγώνας θα αποκτήσει μεγαλύτερη δυναμική και θα προσελκύει περισσότερους αθλητές και αθλήτριες, γιατί όχι και πρωταθλητές και πρωταθλήτριες.
  • Ο βασικός στόχος, κατά την άποψη μας, είναι να συμμετέχουν οι σύλλογοι του Νομού Καβάλας και των υπόλοιπων Νομών της Περιφέρειας Ανατολικής Μακεδονίας-Θράκης. Μετά, οι σύλλογοι της Θεσσαλονίκης και την υπόλοιπης βόρειας Ελλάδας. Και σε τρίτο επίπεδο, οι αθλητές και οι αθλήτριες συλλόγων από την υπόλοιπη Ελλάδα. Το όραμα, ωστόσο, είναι, να αποκτήσει ο αγώνας βαλκανική εμβέλεια. Η Καβάλα μπορεί να το πετύχει αυτό. Να διοργανώνει ένα βαλκανικό μίτινγκ κλασικού αθλητισμού σε ετήσια βάση.
  • Διαθέτει ένα πολύ καλό δημοτικό στάδιο, έχει παράδοση στον κλασικό αθλητισμό, εμπειρία και τεχνογνωσία στις αθλητικές διοργανώσεις και ιδιαίτερα φιλόξενο λαό. Με τη στήριξη του Δήμου, τη συνεργασία των τοπικών σωματείων και τη βοήθεια του Σ.Ε.Γ.Α.Σ., το όραμα θα γίνει πραγματικότητα. Αυτή θα είναι η μεγάλη παρακαταθήκη του αείμνηστου Ευθύμη Δαβιτζόγλου, στην πόλη που γεννήθηκε και αναδείχτηκε ως αθλητής.
  • Θα συμφωνήσουμε με τον αντιδήμαρχο αθλητισμού του Δήμου Καβάλας, Γιώργο Φιλόσογλου, ότι τα τελευταία πέντε έτη, ο στίβος στην Καβάλα άρχισε να γνωρίζει, πάλι, άνθηση. Ο αριθμός των παιδιών που εγγράφονται στα σωματεία αυξάνεται. Η βάση, δηλαδή, μεγαλώνει και δημιουργείται η ελπίδα ότι θα αναδειχτούν νέοι πρωταθλητές. Με την ανάληψη διοργανώσεων, επίσης, ο Σ.Ε.Γ.Α.Σ. ασχολήθηκε περισσότερο με την Καβάλα, την οποία είχε «ξεχάσει» για πολλά έτη.
  • «Το νερό μπήκε στο αυλάκι», κοντολογίς και μόνο αν σταματήσει ο Δήμος Καβάλας να ενδιαφέρεται, θα διακοπεί η πρόοδος που σημειώνεται. Θα επιμείνουμε στη συνεχή προσπάθεια, για τη βελτίωση των εγκαταστάσεων και του εξοπλισμού. Η ευθύνη ανήκει στον Δήμο Καβάλας, που κάθε έτος πρέπει να προσθέτει ένα λιθαράκι. Το δημοτικό στάδιο είναι εξαιρετικό «εργαλείο», αλλά χρειάζεται βελτιώσεις. Οι χρήστες, είτε είναι μέλη των επίσημων σωματείων, είτε απλοί πολίτες, οφείλουν να σεβαστούν όλους τους χώρους, να τους διατηρούν καθαρούς, σε καλή κατάσταση, να αναφέρουν τις φθορές στο προσωπικό, ή στον αρμόδιο αντιδήμαρχο, να μη καταστρέφουν τον εξοπλισμό και γενικά να συνδράμουν στη συντήρηση και καλή λειτουργία του σταδίου.
  • Θα επιμείνουμε, τέλος, στην κατασκευή ενός προπονητηρίου για τα αγωνίσματα των ρίψεων σε οικόπεδο κοντά στο στάδιο, για να προστατευθεί το γήπεδο ποδοσφαίρου και οι αθλητές των ρίψεων να έχουν τον δικό τους χώρο για να δουλέψουν.

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ