• Δεν γνωρίζουμε εάν οι άνθρωποι του ερασιτεχνικού ποδοσφαίρου (παράγοντες σωματείων και ποδοσφαιριστές) αισθάνονται ότι εμπαίζονται από τη δημοτική αρχή του Δήμου Καβάλας, όπως αναφέρει σε ανακοίνωσή του ο επικεφαλής του συνδυασμού «Σύγχρονος Δήμος» και υποψήφιος δήμαρχος Καβάλας, Θόδωρος Μουριάδης, αλλά είμαστε βέβαιοι ότι η παρέμβασή του, για να στηλιτεύσει (δήθεν) την πολιτικάντικη τακτική της διοίκησης του Δήμου, επειδή θα δώσει οικονομική ενίσχυση στα ερασιτεχνικά σωματεία ποδοσφαίρου του Δήμου στην προεκλογική περίοδο, προσβάλλει, πρωτίστως, τους «εργάτες» του ερασιτεχνικού ποδοσφαίρου.
  • Θεωρεί, προφανώς, ότι με την οικονομική ενίσχυση που θα λάβουν, από τον Δήμο Καβάλας, θα επηρεαστεί η κρίση τους και θα ψηφίσουν στις ερχόμενες εκλογές τον συνδυασμό της Δήμητρας Τσανάκα. Αν χαρακτηρίζει πολιτικάντικη την τακτική αυτή, εξίσου πολιτικάντικη είναι και η σκέψη του! Διότι, δεν είναι η πρώτη φορά, που ο Δήμος Καβάλας θα ενισχύσει οικονομικά, στο μέτρο των δυνατοτήτων του, τα ερασιτεχνικά σωματεία ποδοσφαίρου. Δηλαδή, δεν τα θυμήθηκε ξαφνικά στην προεκλογική περίοδο. Άλλωστε, μετά την κατάργηση της ετήσιας επιχορήγησης από την κεντρική διοίκηση, μέσω της Ένωσης Ποδοσφαιρικών Σωματείων (Ε.Π.Σ.), εκτός από τις συνδρομές των γονέων και τις μικρές χορηγίες, ο Δήμος Καβάλας είναι το «αποκούμπι» του ερασιτεχνικού ποδοσφαίρου.
  • Διαφεύγει, μάλλον σκοπίμως, από τον Θ. Μουριάδη, ότι δεν είναι μόνο τα χρήματα, ή το αθλητικό υλικό που προσφέρει στα σωματεία ο Δήμος Καβάλας, αλλά και τα γήπεδα που χρησιμοποιούν για να συμμετέχουν στις διοργανώσεις της Ε.Π.Σ. και για να αθλούνται τα εκατοντάδες παιδιά των Ακαδημιών τους.
  • Την ερχόμενη αγωνιστική περίοδο, επίσης, τρία σωματεία της πόλης, ο Βύρων, η Α.Ε. Καβάλας και ο Ηρακλής Ποταμουδίων, θα αγωνίζονται στο ριζικά ανακαινισμένο «Βερούλειο» γήπεδο, το οποίο θα παρέχει σύγχρονες συνθήκες προπόνησης, ενώ δρομολογήθηκε η ανάπλαση του γηπέδου ποδοσφαίρου στο Δημοτικό Αθλητικό Κέντρο «Αλεξάνδρα Δήμογλου».
  • Επειδή βρισκόμαστε σε προεκλογική περίοδο, δεν σημαίνει ότι ο Δήμος Καβάλας πρέπει να κηρύξει «στάση πληρωμών» προς τους προμηθευτές και τους συλλόγους, για να μην κατηγορηθεί η δημοτική αρχή, ότι επιχειρεί να «δωροδοκήσει» τα μέλη τους και να υφαρπάξει ψήφους. Ας είμαστε λογικοί και σοβαροί, για να διατηρηθεί ένα υψηλό επίπεδο πολιτικής αντιπαράθεσης έως τις εκλογές.
  • Εκείνο που προέχει, όπως σωστά επισημαίνει ο Θ. Μουριάδης, είναι η στήριξη του ερασιτεχνικού αθλητισμού στον Δήμο Καβάλας. Κι αυτή, ασφαλώς, δεν γίνεται μόνο στην προεκλογική περίοδο. Αντί για καταγγελίες, λοιπόν, καλούμε τον Θ. Μουριάδη να πει στους ανθρώπους των ερασιτεχνικών σωματείων και στους δημότες του Δήμου Καβάλας, με ποιους τρόπους θα κάνει πράξη τη στήριξη αυτή. Έτσι, θα κερδίσει ψήφους για να εκλεγεί, ίσως, δήμαρχος. Και όχι καταγγέλλοντας τους αντιπάλους του για την τακτική τους. Η δική του τακτική, λυπούμαστε, είναι παλαιοκομματική.

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ