Το συμπέρασμα που βγάλαμε, από το πρώτο παιχνίδι που έδωσε η ομάδα ποδοσφαίρου του Αθλητικού Ομίλου «Καβάλα» στην «παρθενική» της συμμετοχή στη διοργάνωση του κυπέλλου ερασιτεχνικών ομάδων της Ελλάδας, είναι ότι οι νεαροί ποδοσφαιριστές που διαθέτει χρειάζονται περισσότερα «χιλιόμετρα» μέσα στον αγωνιστικό χώρο, για να βελτιωθούν ατομικά, αλλά και να «δέσουν» μεταξύ τους ως σύνολο. Είναι φανερό ότι προσπαθούν να παίξουν οργανωμένο ποδόσφαιρο, αλλά τους λείπει η εμπειρία, για να γίνουν πιο αποτελεσματικοί.

Ο καρπός της δουλειάς που έκαναν ο Κώστας Ανυφαντάκης και οι συνεργάτες του, θα χρειαστεί χρόνο για να αποδώσει το επιθυμητό (και προσδοκώμενο) αποτέλεσμα. Το πρώτο δείγμα είναι θετικό και ελπιδοφόρο. Η επιλογή να αγωνιστεί η ομάδα στη διοργάνωση του κυπέλλου ερασιτεχνών Ελλάδας, κατά την άποψη μας, είναι σωστή. Το νεανικό σύνολο θα ωφεληθεί από τα παιχνίδια αυτά και με στοχευμένη ενίσχυση, από μερικούς έμπειρους ποδοσφαιριστές, την επόμενη αγωνιστική περίοδο θα παίξει ακόμα καλύτερο ποδόσφαιρο και το κυριότερο, πιο ουσιαστικό.

Στο πλαίσιο της 1ης αγωνιστικής ημέρας, που διεξήχθη το απόγευμα της Τετάρτης 11 Απριλίου 2018, ο Α.Ο.Κ. νίκησε με σκορ 2-0 την κυπελλούχο ομάδα της Ένωσης Ποδοσφαιρικών Σωματείων Έβρου, Θράκη Φερών, με τέρματα που σημείωσαν οι: Χρήστος Ντουρτμές, με ωραίο διαγώνιο συρτό σουτ, στο 16ο λεπτό και Νίκος Βαλαβανόπουλος, με κοντινό πλασέ, στο 47ο λεπτό. Στη φάση αυτή, αδράνησαν οι αμυνόμενοι ποδοσφαιριστές της φιλοξενούμενης ομάδας, έπειτα από κόρνερ που εκτέλεσε ο Δημήτρης Θωμαΐδης και ο Ν. Βαλαβανόπουλος, που καραδοκούσε μέσα στη μεγάλη περιοχή, δεν άφησε την ευκαιρία να περάσει ανεκμετάλλευτη.

Οι παίκτες του Α.Ο.Κ. έδειξαν διάθεση, παρά το ότι προέρχονταν από την ολιγοήμερη ξεκούραση λόγω του Πάσχα και τη λήξη του πρωταθλήματος της Γ΄ εθνικής κατηγορίας. Αγωνίστηκαν οι: Δήμιζας, Ηλιάδης, Λυμπεράκης, Παυλίδης, Σέχου, Κέρθι, Θωμαΐδης, Ντουρτμές, Αδαμάκης, Χατζηκυριάκου, Βαλαβανόπουλος (Περσίδης, Προβατίδης, Μπλιος, Ξόμπλιος). Στη 2η αγωνιστική ημέρα, ο Α.Ο.Κ. θα αντιμετωπίσει τον Απόλλωνα Παραλιμνίου, που νίκησε με σκορ 5-1 τον Άρη Αβάτου, ενώ στο άλλο παιχνίδι, η Αθλητική Ένωση Καλαμπακίου, κυπελλούχος ομάδα της Ε.Π.Σ. Δράμας, επικράτησε με σκορ 4-1 της Δόξας Προσκυνητών.

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ