Τον απολογισμό των επαφών που έγιναν στη Νέα Υόρκη και στην Αθήνα απέστειλε, σε δελτίο Τύπου, η δημοτική κοινωφελής επιχείρηση Δήμου Καβάλας, «Δημωφέλεια». Στο δελτίο Τύπου αναφέρονται τα ακόλουθα: «Σημαντικές εξελίξεις στα θέματα ανάπτυξης και τουρισμού προδιαγράφονται, μετά τη συμμετοχή του Δήμου Καβάλας στην τουριστική έκθεση της Νέας Υόρκης και τις συναντήσεις της προέδρου της «ΔΗΜΩΦΕΛΕΙΑ» στην Αθήνα.

Η Αναστασία Ιωσηφίδου είχε την ευκαιρία στην έκθεση New York Times Travel Show 2019, στην οποία ο Δήμος Καβάλας συμμετείχε στο περίπτερο του Ελληνικού Οργανισμού Τουρισμού (Ε.Ο.Τ.), να συναντηθεί σε προγραμματισμένα Β2Β ραντεβού με τους σημαντικότερους DMC που προωθούν αμερικανούς τουρίστες στην Ελλάδα και να τους παρουσιάσει τον τουριστικό προορισμό Καβάλα. Τόσο αυτοί, όσο και οι χιλιάδες επισκέπτες του περιπτέρου, έδειξαν εξαιρετικό ενδιαφέρον για τον θρησκευτικό και τον ιαματικό τουρισμό, για τον επιπλέον λόγο, ότι αυτές οι μορφές τουρισμού αφορούν όλη τη διάρκεια του έτους, οπότε οι συνθήκες προσβασιμότητας μέσω των υπαρχουσών αεροπορικών συνδέσεων, είτε με το αεροδρόμιο της Καβάλας, είτε με αυτό της Θεσσαλονίκης, είναι ευνοϊκότερες και οικονομικότερες.

Μάλιστα, το νούμερο 1 τουριστικό πρακτορείο της αμερικανικής τουριστικής αγοράς για την Ελλάδα, ζήτησε υλικό, καθώς και προτεινόμενες διαδρομές, ώστε η παρουσία της Καβάλας να ενισχυθεί, ως κέντρο μιας ευρύτερης περιοχής, στο υπό σύνταξη νέο πρόγραμμα ταξιδιών του.

Επιπλέον, η πρόεδρος της επιχείρησης συναντήθηκε με μέλη της ελληνικής ομογένειας παρουσιάζοντας τον επενδυτικό προορισμό Καβάλα, στους τομείς του τουρισμού, των Μέσων Ενημέρωσης και των κινηματογραφικών παραγωγών, καθώς και του real estate. Στο πλαίσιο αυτό, παραχώρησε συνεντεύξεις στα μεγαλύτερα Μέσα Ενημέρωσης της ομογένειας, ενώ παραβρέθηκε ως επίσημη προσκεκλημένη στην κοπή βασιλόπιτας του συλλόγου Καβαλιωτών, που πραγματοποιήθηκε στην κατάμεστη αίθουσα του Παμμακεδονικού Κέντρου Σπουδών μέσα σε κλίμα συγκινήσεως, το οποίο δημιούργησε η αγάπη των ομογενών, που έλκουν την καταγωγή τους από τον Δήμο Καβάλας. Η Αν. Ιωσηφίδου ευχαρίστησε, εκ μέρους της δημάρχου Δήμητρας Τσανάκα, του δημοτικού συμβουλίου και όλων των συνδημοτών, τους ομογενείς, για την οικονομική στήριξη που παρέχουν στις κοινωνικές δομές του Δήμου, εισπράττοντας τις ευχαριστίες και τη συγκίνηση, καθώς για πρώτη φορά είχαν τη δυνατότητα να δούνε την ιδιαίτερη πατρίδα τους, να πρωταγωνιστεί στη μεγαλύτερη τουριστική αγορά της Αμερικής.

Με την επιστροφή στην Ελλάδα, η πρόεδρος της «ΔΗΜΩΦΕΛΕΙΑ» βρέθηκε στην Αθήνα, καθώς συνόδεψε την δήμαρχο Καβάλας στην υπογραφή του συμφώνου συνεργασίας με τον Δήμο Κορινθίων, για την από κοινού ανάπτυξη του προσκυνηματικού τουρισμού, το οποίο αποτελεί το πρώτο βήμα, για τη δημιουργία δικτύου πόλεων «Στα βήματα του αποστόλου Παύλου», με επικεφαλής τον Δήμο Καβάλας, ένα φιλόδοξο σχέδιο δράσης, που έχει δημιουργήσει και υλοποιεί η διοίκηση της «ΔΗΜΩΦΕΛΕΙΑ», με σκοπό την ανάπτυξη του θρησκευτικού τουρισμού στην Καβάλα και την επιμήκυνση της τουριστικής περιόδου.

Στη συνέχεια, επισκέφθηκε τα γραφεία του Ε.Κ.Ο.Μ.Ε. (Εθνικό Κέντρο Οπτικοακουστικών Μέσων και Επικοινωνίας), καθώς ο Δήμος Καβάλας διεκδικεί να είναι ένα από τα τέσσερα δημοτικά Film Office που σχεδιάζει το Υπουργείο ΨΠΤΕ να δημιουργήσει, για την προώθηση των ξένων κινηματογραφικών παραγωγών στην Ελλάδα και ήδη, η «ΔΗΜΩΦΕΛΕΙΑ» έχει προετοιμάσει φάκελο διεκδίκησης του.

Για το ζήτημα αυτό, η πρόεδρος της επιχείρησης θα επισκεφθεί και τον περιφερειάρχη Ανατολικής Μακεδονίας-Θράκης, Χρήστο Μέτιο, προκειμένου να τον ενημερώσει σχετικά.

Τέλος, η διοίκηση της «ΔΗΜΩΦΕΛΕΙΑ» και προσωπικά η πρόεδρος, εκφράζουν ευγνωμοσύνη προς όλους τους ομογενείς της Αμερικής και στον καθένα ξεχωριστά, που στάθηκαν αρωγοί στο έργο της αποστολής. Επιπρόσθετα, σε όσους ταξίδεψαν από διάφορα μέρη των Η.Π.Α., προκειμένου να συναντήσουν την αποστολή, καθώς και στον πρόεδρο του συλλόγου Καβαλιωτών και της Παμμακεδονικής Ενώσεως Αμερικής, Δημήτρη Φιλιππίδη, για την αμέριστη βοήθεια και την προσωπική προσφορά στην επιτυχία της συμμετοχής στην έκθεση».

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ