Λιτό, αλλά με αρκετούς συμβολισμούς που δημιουργούν συνειρμούς, φρέσκο και νεανικό, είναι το πρώτο τουριστικό λογότυπο που σχεδιάστηκε για τον Δήμο Καβάλας. Η παρουσίαση του έγινε το απόγευμα της Τρίτης 30 Αυγούστου 2016 στον θερινό κινηματογράφο «Ζέφυρο», από τον εμπνευστή και σχεδιαστή του, τον Καβαλιώτη στην καταγωγή, Σάββα Σαββίδη, που ζει και εργάζεται στη Γερμανία. «Κάθε φορά που έρχομαι για διακοπές στην Καβάλα, έχω τα ίδια ωραία συναισθήματα. Η Καβάλα είναι μία πανέμορφη, ζεστή και με απίστευτες δυνατότητες πόλη. Χαίρομαι που έπειτα από είκοσι χρόνια απουσίας, μου δόθηκε η ευκαιρία να προσφέρω κάτι πίσω στην ιδιαίτερη πατρίδα μου», είπε λίγο πριν παρουσιάσει το λογότυπο.
Ο Σ. Σαββίδης συμμετείχε στο διαγωνισμό που έκανε η δημοτική κοινωφελής επιχείρηση «Δημωφέλεια» και κατέθεσε ένα πλήρη φάκελο, που εκτός από το σχέδιο, περιείχε και τις δυνατότητες αξιοποίησης του τουριστικού λογότυπου. «Εργαστήκαμε σκληρά για τον σκοπό αυτό. Αισθάνομαι διπλά χαρούμενη, διότι βρήκαμε αυτό που ψάχναμε και διότι, ο νικητής του διαγωνισμού είναι Καβαλιώτης. Η προσπάθεια βρήκε μεγάλη ανταπόκριση τόσο σε συμμετοχές στο διαγωνισμό, όσο και στη ψηφοφορία για την επιλογή του λογότυπου. Θέλαμε κάτι ιδιαίτερο, φρέσκο, νεανικό, που να δημιουργεί συνειρμούς. Το λογότυπο του κυρίου Σαββίδη είναι μοντέρνο και έχει αυτά που ζητούσαμε. Απεικονίζει την Καβάλα που χαμογελάει και «κλείνει το μάτι» στον επισκέπτη. Τη γαλάζια πόλη, όπως την αποκαλούμε. Η δουλειά θα συνεχιστεί, ώστε να αναδείξουμε το νέο τουριστικό λογότυπο», είπε η πρόεδρος της «Δημωφέλεια», Αναστασία Ιωσηφίδου.
Στην παρουσίαση παραβρέθηκε και η δήμαρχος, Δήμητρα Τσανάκα, η οποία επεσήμανε ότι η Καβάλα και η γύρω περιοχή, αποτελούν «όνειρο» για τους βαλκάνιους επισκέπτες. Για να προσελκύσει περισσότερους, πρόσθεσε, πρέπει να προετοιμαστεί σωστά, με έμφαση στην αύξηση των κλινών στα τουριστικά καταλύματα και στην προβολή μέσω του διαδικτύου, που είναι πολύ σημαντικό εργαλείο για την ενημέρωση των επισκεπτών. «Τώρα καταλάβαμε πόση σημασία έχει το τουριστικό λογότυπο. Είμαι χαρούμενη, γιατί στο διαγωνισμό νίκησε ένας Καβαλιώτης», είπε ακόμα.

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ