Η ποδοσφαιρική, όπως και κάθε αθλητική δραστηριότητα, έχει ανασταλεί, λόγω εφαρμογής των περιοριστικών μέτρων για την αποφυγή της διασποράς του κορονοϊού. Ωστόσο, η Ένωση Ποδοσφαιρικών Σωματείων (Ε.Π.Σ.) Καβάλας παραμένει δίπλα στους ανθρώπους που υπηρετούν το ερασιτεχνικό ποδόσφαιρο, ενώ στέλνει και το μήνυμα για την προστασία της δημόσιας υγείας.

Στο πλαίσιο της δημιουργικής απασχόλησης των παραγόντων, των προπονητών, των ποδοσφαιριστών, αλλά και των φιλάθλων, στη διάρκεια της «καραντίνας», η επιτροπή διαιτησίας σκέφτηκε τρόπους, για να κάνει το γνωστό σύνθημα: «Μένουμε σπίτι» πιο ενδιαφέρον. Έπειτα από πολύ σκέψη, όπως αναφέρει δελτίο Τύπου, αποφάσισε το εξής: «Τι ενώνει όλους τους συντελεστές του ποδοσφαίρου, φιλάθλους, παράγοντες, προπονητές, ποδοσφαιριστές, διαιτητές, πέρα από την αγάπη για το άθλημα; Οι κανόνες. Έτσι, όλοι μαζί θα μελετήσουμε. Μην τρομάζετε, δεν θα βάζουμε τεστ, ούτε θα μοιράζουμε άριστα και μπράβο, ούτε και μηδενικά. Θα μελετήσουμε τους κανόνες αγώνων ποδοσφαίρου 2019-2020, ή αγγλιστί Law of the Game 2019-2020. Ο τρόπος; Απλός και ευχάριστος. Με έγγραφα PDF και video, μέσα από το επίσημο κανάλι της Ε.Π.Σ. Καβάλας στο YouTube. Όχι τα εβδομαδιαία μαθήματα που διδάσκουμε και διδασκόμαστε στις Δευτεριάτικες συγκεντρώσεις, τα οποία είναι εξειδικευμένα (γιατί όχι να αποτελέσει το επόμενο επίπεδο διδασκαλίας), αλλά τη διδακτέα ύλη των εισαγωγικών σχολών διαιτησίας, που αποστέλλει η Ακαδημία Διαιτησίας της Κ.Ε.Δ./Ε.Π.Ο. Είχαμε κάνει την πρώτη μας συνάντηση με τους μαθητές της νέας σχολής στην Ε.Π.Σ., αλλά όταν οι άνθρωποι κάνουν σχέδια… ο κορονοϊός τα βλέπει και γελά.

Λάβετε, λοιπόν, θέσεις, δυναμώστε τον ήχο και πάμε μαζί να γνωρίσουμε, ακόμα καλύτερα, τους κανόνες του «βασιλιά των σπορ». Οι συναντήσεις μας θα είναι συχνές, δεκαεπτά (17) είναι οι κανόνες, με την ευχή όλων να τελειώσει όλο αυτό που βιώνουμε το συντομότερο και με την υπόσχεση πως όσα διδαχθούμε, θα τα εφαρμόζουμε ακόμα καλύτερα στα γήπεδα. Τα ηλεκτρονικά μαθήματα θα βρίσκονται στην καρτέλα «ΔΙΑΙΤΗΣΙΑ-ΕΓΓΡΑΦΑ». Ήδη, το πρώτο μάθημα είναι διαθέσιμο. Τα τηλέφωνα μας παραμένουν ανοικτά για οτιδήποτε χρειαστείτε. Κρατείστε σημειώσεις κι εδώ είμαστε!», αναφέρουν τα μέλη της επιτροπή διαιτησίας της Ε.Π.Σ. Καβάλας: Βασίλης Κυριακούδης (πρόεδρος), Γιώργος Μπέης (αναπληρωτής πρόεδρος και υπεύθυνος εκπαίδευσης), Γιάννης Κούτλας (μέλος). Στην προσπάθεια συμμετέχει και ο Αχιλλέας Τσακαλίδης (υπεύθυνος επικοινωνίας και γραμματειακής υποστήριξης).

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ