• Θεωρούμε ότι το ζήτημα της αναδιάρθρωσης των κατηγοριών και συγκεκριμένα της Super League 2 και της Football League, πρέπει να κλείσει το συντομότερο, ώστε να διαμορφωθεί ο ποδοσφαιρικός χάρτης της νέας περιόδου 2020-2021. Το σίγουρο είναι ότι, το πείραμα της εμβόλιμης κατηγορίας (Super League 2) μεταξύ της Α΄ εθνικής κατηγορίας (Super League) και της Β΄ εθνικής κατηγορίας (Football League) την περασμένη περίοδο, δεν ήταν πετυχημένο. Ωστόσο, μπορεί να βελτιωθεί και να δημιουργηθεί μία κατηγορία, η οποία θα γίνει, πραγματικά, ο «προθάλαμος» για τη συμμετοχή στη Super League.
  • Ο αριθμός των 12 ομάδων, κατά την άποψη μας, είναι μικρός και η διεξαγωγή της β΄ φάσης (πλέι οφ, πλέι άουτ), δεν βοηθάει στην ενίσχυση της ανταγωνιστικότητας του πρωταθλήματος. Ούτε θα βοηθήσει, επίσης, η διεξαγωγή του νέου πρωταθλήματος σε δύο ομίλους με γεωγραφικό κριτήριο. Άλλα πρέπει να είναι τα κριτήρια, για να συμμετέχουν τα σωματεία στη Super League 2. Το κυριότερο είναι η οικονομική βιωσιμότητα και έπονται: η αγωνιστική δυναμική, οι εγκαταστάσεις, τα τμήματα υποδομής κ.ά.
  • Η Ποδοσφαιρική Ανώνυμη Εταιρεία (Π.Α.Ε.) Α.Ο. «Καβάλα» 1965 πληροί τα κριτήρια αυτά και έχει προοπτική να τα ενισχύσει. Όσον αφορά την οικονομική βιωσιμότητα, τα δύο τελευταία έτη ο Α.Ο.Κ. είναι ένα νοικοκυρεμένο σωματείο, χάρη στην προσπάθεια που καταβάλλουν τα μέλη της διοικούσας επιτροπής. Η αύξηση του μετοχικού κεφαλαίου, την οποία ανακοίνωσαν σε ιδιωτικό δείπνο οι διοικούντες, θεωρείται απαραίτητη για να γίνει το παραπάνω βήμα, το οποίο προσδιόρισε με σαφήνεια ο πρόεδρος, Σωτήρης Δεληκάρης και είναι η διεκδίκηση της ανόδου στη Super League. Για να δημιουργηθεί μία ομάδα που θα κάνει πρωταθλητισμό, πρέπει να δαπανηθούν περισσότερα χρήματα. Η οικονομική δυνατότητα των μετόχων είναι συγκεκριμένη. Θα μπορούσαν να κρατήσουν τον Α.Ο.Κ., με σχετική άνεση, στη Super League 2, αλλά όχι να διεκδικήσουν την άνοδο. Η αύξηση του μετοχικού κεφαλαίου θα δώσει την ώθηση, αλλά δεν είναι σίγουρο πως θα εξασφαλίσει την επίτευξη του στόχου.
  • Ο Α.Ο.Κ. διαθέτει, επίσης, τις εγκαταστάσεις. Το στάδιο «Ανθή Καραγιάννη» είναι έδρα που χρησιμοποιήθηκε, για αρκετά έτη, στην Α΄ εθνική κατηγορία. Χρειάζεται βελτιώσεις, για να εκσυγχρονιστεί και να γίνει «στολίδι» για την πόλη. Η διοίκηση της Π.Α.Ε. επενδύει και στη συνεχή αναβάθμιση του προπονητικού κέντρου στο Κρυονέρι, το οποίο πρέπει να γίνει έδρα των ομάδων υποδομής του συλλόγου και ειδικότερα της ομάδας κάτω των 17 ετών (Κ17). Η κατασκευή μιας μεταλλικής κερκίδας (με στέγαστρο) είναι αναγκαία.
  • Η ομάδα Κ17 και η Ακαδημία λειτουργούν με οργανωμένο τρόπο και αξίζουν συγχαρητήρια στους υπεύθυνους. Στον Α.Ο.Κ. κάνουν πράξη το ενδιαφέρον τους για τα αναπτυξιακά τμήματα, που είναι τα «θεμέλια» όχι μόνο του συλλόγου, αλλά και του ποδοσφαίρου. Δεν είναι τυχαίο ότι, τα μεγάλα κλαμπ στην Ευρώπη διαθέτουν υψηλού επιπέδου Ακαδημίες ποδοσφαίρου. Οι βάσεις, δηλαδή, έχουν μπει, αλλά πρέπει να βρεθούνε χρήματα για τα επόμενα (φιλόδοξα) βήματα.

1 ΣΧΟΛΙΟ

  1. Οπότε άμα πραγματικά ενδιαφέρεται ο Χαντιταγκι ή όπως αλλιώς λέγεται ήρθε η ώρα να αποδείξει το ενδιαφέρον του. ΑΜΚ κύριοι. Ιδού η Ρόδος ιδού και το πήδημα!!!

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ