• Τα τρία βασικά χαρακτηριστικά που προσελκύουν τους επισκέπτες στην Καβάλα, κατά την άποψη μας, είναι: η φυσική ομορφιά, η ιστορία και η ζεστή φιλοξενία. Το μεγάλο «ατού» στη φυσική ομορφιά, πέρα από τις παραλίες, είναι η αμφιθεατρικότητα της πόλης. Αν και δεν διαθέτει φαρδείς δρόμους, μεγάλες πλατείες και πάρκα, πολύ πράσινο και ρυμοτομία, όπως διαθέτουν άλλες πόλεις στην Ελλάδα και στο εξωτερικό, εντούτοις καταφέρνει να αυξάνει την επισκεψιμότητα τα τελευταία έτη. Δεν είναι τυχαίο, ότι τον μεγαλύτερο αριθμό επισκεπτών προσελκύει το φρούριο, το οποίο κάθε έτος σημειώνει ρεκόρ εισιτηρίων. Οι επισκέπτες δεν πτοούνται από τον δύσκολο ανηφορικό δρόμο, για να φτάσουν μέχρι την Ακρόπολη και από εκεί να απολαύσουν την καταπληκτική θέα της πόλης και του Αιγαίου πελάγους.
  • Οι επισκέπτες, λοιπόν, δεν έρχονται στην Καβάλα επειδή έχει μεγάλο συνεδριακό κέντρο, άφθονα πάρκινγκ στο κέντρο της πόλης και πολλά εμπορικά κέντρα. Βεβαίως, η πόλη χρειάζεται τέτοιες υποδομές, για να μπορέσει να ανταποκριθεί και σε άλλες μορφές τουρισμού. Ωστόσο, δεν καταλαβαίνουμε την ανάγκη, να αλλάξει η εικόνα μιας περιοχής είκοσι στρεμμάτων στην «καρδιά» της, προκειμένου να δημιουργηθούν οι υποδομές αυτές.
  • Για παράδειγμα, γιατί να κατασκευαστεί καινούργιο συνεδριακό κέντρο, ενώ θα μπορούσε να αξιοποιηθεί το υπάρχον κτιριακό απόθεμα των παλιών καπναποθηκών για το σκοπό αυτό. Ή ακόμα και η αποθήκη του Τελωνείου στο λιμάνι «Απόστολος Παύλος». Όπως συνεργάστηκε το ελληνικό δημόσιο, μέσω του Οργανισμού Λιμένα Καβάλας, με ιδιώτη επενδυτή, για την ανέγερση του λεγόμενου Kavala Port Center στην περιοχή των παλιών αποθηκών, μπορεί να διαθέσει την αποθήκη του Τελωνείου σε άλλο ιδιώτη, προκειμένου να διαμορφωθεί ένας σύγχρονος συνεδριακός χώρος.
  • Επίσης, όπως έγινε η παλιά καπναποθήκη στον πεζόδρομο Μεγάλου Αλεξάνδρου εμπορικό κέντρο, μπορεί να πωληθεί μία άλλη εγκαταλελειμμένη καπναποθήκη στο κέντρο της πόλης, ώστε να χρησιμοποιηθεί για τον ίδιο σκοπό. Όσον αφορά το χώρο στάθμευσης χιλίων θέσεων, που προβλέπει η πρόταση του υποψηφίου δημάρχου Καβάλας, Βαγγέλη Παππά, για την μητροπολιτική πλατεία μπροστά από το Δημαρχείο, εμείς θα προτιμούσαμε στη θέση του πάρκινγκ «Ροδόπη» και των κτιρίων της Λέσχης Αξιωματικών Φρουράς Καβάλας και του Ι.Κ.Α., εάν επρόκειτο να κατεδαφιστούν, να δημιουργηθούν χώροι πρασίνου και αναψυχής, αντί για θέσεις στάθμευσης αυτοκινήτων.
  • Θέλουμε να επισημάνουμε ότι, πριν οποιοσδήποτε καταθέσει μία ιδέα, πρόταση, ένα όραμα, για κάποια μεγάλη παρέμβαση, πρέπει να σκέφτεται πρακτικά και ρεαλιστικά. Είμαστε βέβαιοι ότι ο Βαγγέλης Παππάς θα σχολίαζε σκωπτικά την πρόταση περί μητροπολιτικής πλατείας, σε δύο επίπεδα, στην περιοχή του δημοτικού κήπου, εάν την έκανε η διοικούσα παράταξη του Δήμου Καβάλας, ή άλλος συνυποψήφιος δήμαρχος. Θα έλεγε, πιθανόν, ότι ο Δήμος Καβάλας, δεν μπορεί να αναπλάσει την πλατεία Ελευθερίας και να διώξει από εκεί τους Ρομά, πως σχεδιάζει να υλοποιήσει ένα τόσο μεγάλο έργο σε μία περίοδο «ισχνών αγελάδων»;

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ