Για δεύτερη συνεχόμενη χρονιά και μετά την περσινή ενθουσιώδη ανταπόκριση των Καβαλιωτών, όπως αναφέρει το δελτίο Τύπου, το φεστιβάλ Παπαϊωάννου διοργανώνει εργαστήρια, που συνδέουν τη μουσική με τις παραστατικές τέχνες. «Είναι σημαντικό να τονίσουμε, ότι για τη συμμετοχή στα εργαστήρια δεν είναι απαραίτητες ειδικές γνώσεις μουσικής, ή χορού. Οι συμμετέχοντες έχουν την ευκαιρία να εκφραστούν και να αναπτύξουν τη δημιουργικότητά τους, απολαμβάνοντας, παράλληλα, τη χαρά της συλλογικότητας. Πιο συγκεκριμένα, τα εργαστήρια που θα πραγματοποιηθούν είναι τα εξής:
Παιδικό μουσικό-θεατρικό εργαστήρι για παιδιά 7 έως 12 ετών
Από 3 έως 8 Σεπτέμβρη, 10.00-13.30 στο Δημοτικό Ωδείο Καβάλας
«Οι Άγγελοι των Κοχυλιών». Διδασκαλία, προσαρμογή κειμένων, Δρ. Δήμητρα Παπασταύρου.
Μετά την επιτυχία της περασμένης χρονιάς, το παιδικό μουσικό-θεατρικό εργαστήρι, μυεί και πάλι στα παιδιά από 7 έως 12 ετών, την ολιστικότητα των τεχνών και τη χαρά της συλλογικής δημιουργίας. Μουσική, λόγος και κίνηση σε μία παράσταση! Στις πέντε ημέρες του εργαστηρίου, τα παιδιά με τη βοήθεια των έμπειρων υπευθύνων, με προεξάρχουσα τη Δήμητρα Παπασταύρου, θα φτιάξουν μία μικρή παράσταση επάνω στις ιστορίες του βιβλίου της Φωτεινής Φραγκούλη, «Οι Άγγελοι των Κοχυλιών» (εκδ. Πατάκη), η οποία θα παρουσιαστεί στις 8 Σεπτέμβρη. Τα εργαστήρια θα είναι τρίωρα με διάλειμμα (10.00-13.30). Η παρακολούθηση του εργαστηρίου δεν προϋποθέτει εξειδικευμένες μουσικές γνώσεις. Για τις δηλώσεις συμμετοχής θα τηρηθεί σειρά προτεραιότητας. Κόστος συμμετοχής: 10 ευρώ. Δηλώσεις συμμετοχής και πληροφορίες: papaioannoufestival@gmail.com, ή στο τηλέφωνο 6937898806, Ελένη Βουγιούκα.
Εργαστήρι για όλους: Μουσική-Σώμα-Χώρος
Δευτέρα 5, Πέμπτη 8, Παρασκευή 9 Σεπτεμβρίου 2016 (18.00-21.00) και Σάββατο 10 Σεπτεμβρίου 2016 (12.00-14.00 και 18.00-21.00 και στις 21.30 παρουσίαση). Επιμέλεια: Τζένη Αργυρίου.
Μία από τις πιο γνωστές χορογράφους-εικαστικούς κίνησης της αθηναϊκής σκηνής, η Καβαλιώτισσα Τζένη Αργυρίου, επιστρέφει στην πόλη για ένα ανατρεπτικό εργαστήρι, που επικεντρώνεται στην ψυχολογική διάσταση της μουσικής και τον αντίκτυπο στη σωματική κίνηση. Το εργαστήριο εστιάζει στις «διαδικασίες» που μπορεί να ακολουθήσει κάποιος για τη δημιουργία μιας παραστατικής δράσης (παράστασης χορού, μουσικής, ή θεάτρου, περφόρμανς). Με κοινό άξονα μία κοινή θεματική, οι συμμετέχοντες θα επιχειρήσουν να φτιάξουν σύντομες δημιουργίες, σε χώρο που θα επιλέξουν εντός κτιρίου (Δημοτικό Ωδείο Καβάλας, ή Σχολή Πυθαγόρα), ή και εκτός κτιρίου στη γειτονιά του Αγίου Ιωάννη. Θα εξερευνήσουμε εργαλεία/εναύσματα (μία μουσική, μία φωτογραφία, ένα κείμενο, μία σωματική κατάσταση κ.α.), αλλά και ερωτήματα που πυροδοτούν τη δημιουργική και δραματουργική διαδικασία.
Για την πραγματοποίηση της κάθε ιδέας, οι συμμετέχοντες θα χωριστούν σε ομάδες και θα συνεργαστούν μεταξύ τους. Στο τέλος του εργαστηρίου, θα γίνει καταγραφή των δράσεων και παρουσίαση της δουλειάς του εργαστηρίου. Το εργαστήρι απευθύνεται σε όλες τις ηλικίες. Κόστος συμμετοχής: 10 ευρώ.
Δηλώσεις συμμετοχής και πληροφορίες: papaioannoufestival@gmail.com, ή στο τηλέφωνο 6937898806, Ελένη Βουγιούκα.

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ