Το ερασιτεχνικό θέατρο αποτελεί βασικό πυλώνα του πολιτισμού στην πόλη της Καβάλας. Όπως σημείωσε ο θεατρολόγος, Παναγιώτης Παπάζογλου, το ερασιτεχνικό θέατρο έχει μεγάλη παράδοση στην Καβάλα και προσφέρει σημαντικά στη θεατρική κουλτούρα του κοινού. Το Δημοτικό Περιφερειακό Θέατρο (ΔΗ.ΠΕ.ΘΕ.) στηρίζει την προσπάθεια των ομάδων ερασιτεχνών και σε συνεργασία μαζί τους, διοργανώνει κάθε έτος τις «Ημέρες ερασιτεχνικού θεάτρου».

Φέτος, όπως ανέφερε η πρόεδρος, Κορίνα Χιώτη-Πρασσά, συναποφασίστηκε να παρουσιαστεί κάτι διαφορετικό από τις προηγούμενες διοργανώσεις, μία καινοτόμα δράση. «Θεωρήσαμε ότι πρέπει να πειραματιστούμε, να αυτοσχεδιάσουμε, γιατί έτσι θα πετύχουμε την πρόοδο. Είμαι βέβαιη, ότι το αποτέλεσμα θα μας δικαιώσει», είπε και συμπλήρωσε ότι αποφασίστηκε η συνεργασία μεταξύ των ομάδων, για να παρουσιάσουν το ίδιο έργο με διαφορετικές εκδοχές. «Είμαστε στην ευχάριστη θέση, να ανακοινώσουμε τις παραστάσεις του έργου «Δωδέκατη νύχτα», του Γουίλιαμ Σαίξπηρ, που είναι ένα απαιτητικό έργο από θεατρικής απόψεως. Πρόκειται για μία «σκυταλοδρομία» των επτά ομάδων ερασιτεχνών, οι οποίες ετοίμασαν και θα παρουσιάσουν πέντε διαφορετικές εκδοχές, όσες είναι και οι πράξεις του έργου. Πιστεύουμε, ως διοίκηση του ΔΗ.ΠΕ.ΘΕ., ότι μπορούμε να αναπτύξουμε ένα θεσμό ερασιτεχνικού θεάτρου που θα μακροημερεύσει και θα αναδεικνύει τη δουλειά των ερασιτεχνών», επεσήμανε.

Εκτός από τον Π. Παπάζογλου, εκπρόσωπου της θεατρικής ομάδας του Κοινωνικού Πανεπιστημίου Ενεργών Πολιτών, στη συνέντευξη Τύπου που δόθηκε τη Δευτέρα 15 Απριλίου 2019 στο Δημαρχείο Καβάλας, παραβρέθηκαν και μίλησαν οι: Μάκης Μουρουζίδης και Βαγγέλης Γάτσος, εκπροσωπώντας τη θεατρική ομάδα του Συνδέσμου Φίλων Γραμμάτων Τεχνών (Σ.Φ.Γ.Τ.). Οι παραστάσεις θα δοθούν την Τετάρτη 17 και την Πέμπτη 18 Απριλίου 2019, στις 9 το βράδυ, στο θέατρο «Αντιγόνη Βαλάκου», με ελεύθερη είσοδο για το κοινό.

Οι ομάδες που συμμετέχουν στην προσπάθεια είναι οι ακόλουθες:

Άνω Θρώσκω

Συντονίστρια: Άσπα Καρποζήλου

Παίζουν: Δέσποινα Γιαρματζίδου, Σταυρούλα Παναγιωτίδου, Στέλλα Φουρναράκη.

Εργαστήρι Θεάτρου

Υπεύθυνος: Γιώργος Μπότσιος

Συντελεστές: Κατερίνα Ηλιάδου, Νάσος Σανσαρίδης.

Εφηβικό Εργαστήρι Θεατρικής Μηχανής

Υπεύθυνος: Δημήτρης Ντουμπουρίδης

Παίζουν: Μάριος-Ευτύχιος Ντουμπουρίδης, Γιάννης Γιαννούσης, Αυγερινή Λιόλιου, Κυριάκος Νάσος, Κωνσταντίνα-Αναστασία Παπαϊωάννου, Ειρήνη Θωμά, Κατερίνα Κρυσταλλίδη.

Κοινωνικό Πανεπιστήμιο Ενεργών Πολιτών

Σκηνοθεσία: Παναγιώτης Παπάζογλου

Παίζουν: Σοφία Μουρουζίδου, Φωτεινή Μιχαηλίδου, Ελένη Βλαχάκη, Κούλα Ξανθοπούλου, Ανθή Ελευθεριάδου, Βάλια Δάτσαλη, Μαρία Ασλανίδου, Χρυσή Δημητριάδου, Ελένη Χαραλαμπίδου, Τάνια Κεδίκογλου.

Μουσικοχορευτικός σύλλογος «ΤΟ ΠΡΑΒΙ» (εφηβικό τμήμα)

Συντονίστρια: Στέλλα Φουρναράκη

Παίζουν: Ζωή Βουλγάρογλου, Ευαγγελία Πιέτα, Ιωάννα Πιέτα, Χαρούλα Χολίδου.

Ομάδα Μελέτης, Διατήρησης και Διάδοσης του Λαϊκού Παραμυθιού και Παιχνιδιού «Οι Παραμυθάδες»

Ενδυματολόγος: Σταυρούλα Παναγιωτίδου

Επιμέλεια παρουσίασης: Χρήστος Π. Τσίρκας

Παίρνουν μέρος με σειρά εμφάνισης: Αναστασία Τσανουσίδου, Αρετή Τσιφλίδου, Χρήστος Π. Τσίρκας, Μέλη Μίχα, Αλέξανδρος Μίχας, Ζωή Τσαπανίδου, Μαρία Χαριζάνη, Βικτώρια Πακαταρίδου, Αδελαϊς Ράπτη, Παύλος Σαχινίδης, καθώς και οι αδερφές Ελευθερία και Ευαγγελία Μισσήν (κρουστά όργανα).

Σύνδεσμος Φίλων Γραμμάτων και Τεχνών Καβάλας

Πρόκειται για μία συλλογική προσπάθεια από μέλη της θεατρικής ομάδας του συνδέσμου.

Τεχνική υποστήριξη: Σπύρος Καμηλιώτης

Μουσική: Αναστασία Μιροσνιτσένκο

Κιθάρα: Αλέξης Παρισίδης

Συμμετέχουν αλφαβητικά: Γάτσος Ευάγγελος, Δαλκιλίτση Αθηνά, Κοσμίδης Κώστας, Μεταλλίδου Γιώτα, Μουρουζίδης Μάκης, Παπά Τζένη, Ταρασίδης Χρήστος, Χαραλαμπίδου Νάντια.

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ