Η 26η έκθεση του Επιμελητηρίου Καβάλας, ή KavalaExpo 2018, είναι σταθμός, όπως τόνισε ο πρόεδρος, Μάρκος Δέμπας, στην ομιλία του στην τελετή των εγκαινίων, το βράδυ της Παρασκευής 5 Οκτωβρίου 2018, στο εκθεσιακό κέντρο «Απόστολος Μαρδύρης». Είναι σταθμός, καταρχάς, για τον Μ. Δέμπα, ο οποίος αν και συμμετείχε σε αρκετές διοργανώσεις, είναι η πρώτη φορά που υποδέχτηκε τους υψηλούς προσκεκλημένους ως πρόεδρος του Επιμελητηρίου Καβάλας.

Είναι σταθμός για την ιστορία του Επιμελητηρίου, που τον ερχόμενο Νοέμβριο θα συμπληρώσει εκατό έτη λειτουργίας! «Από την ίδρυσή του, το Επιμελητήριο Καβάλας ήταν, πάντα, στην «πρώτη γραμμή» των αγώνων για την ευημερία του τόπου. Η έκθεση, που λειτούργησε για πρώτη φορά πριν από είκοσι έξι χρόνια, είναι μία από τις καινοτόμες δράσεις του Επιμελητηρίου, που δίνει ευκαιρία στην επιχειρηματικότητα», ανέφερε ο πρόεδρος, πριν μιλήσει για την κατάσταση της ελληνικής οικονομίας και κοινωνίας, μετά την τυπική λήξη της περιόδου επιτροπείας της χώρας. «Τα δύσκολα δεν έχουν περάσει. Έχουμε πολύ δουλειά να κάνουμε, ώστε η χώρα να αποκτήσει τη χαμένη ανταγωνιστικότητα. Χρειάζονται μεταρρυθμίσεις και διαρθρωτικά μέτρα. Κυρίως χρειάζεται παραγωγική ανασυγκρότηση. Στην προσπάθεια που θα γίνει, πρέπει να είμαστε ενωμένοι. Η πολιτεία, οι φορείς και η κοινωνία», είπε.

Ζήτησε από τους εκπροσώπους της κυβέρνησης και της αυτοδιοίκησης, να στηρίξουν εμπράκτως τις επιχειρήσεις, ώστε να μειώσουν το υψηλό κόστος λειτουργίας και να αυξήσουν την ανταγωνιστικότητα τους. Για τον Νομό Καβάλας και την Περιφέρεια Ανατολικής Μακεδονίας-Θράκης, επανέλαβε τα αιτήματα της σύνδεσης του λιμένα «Φίλιππος Β» με το σιδηροδρομικό δίκτυο και της κατασκευής των κάθετων οδικών αξόνων προς την Εγνατία οδό. Όσον αφορά την έκθεση, σημείωσε ότι το νέο διοικητικό συμβούλιο του Επιμελητηρίου, έχει στόχο να εμπλουτίσει τις παράλληλες δράσεις, για να προσελκύσει περισσότερους εκθέτες και, φυσικά, επισκέπτες.

Έκανε ιδιαίτερη αναφορά στη διοργάνωση του φεστιβάλ Βιομηχανικής Πληροφορικής, ενώ αργότερα κάλεσε στο βήμα τον καθηγητή, Δημήτρη Πογαρίδη, ο οποίος είναι ο οργανωτικός υπεύθυνος του φεστιβάλ.

Στην KavalaExpo 2018 συμμετέχουν τα Επιμελητήρια της Περιφέρειας Α.Μ.-Θ., το Επιμελητήριο Λέσβου, Επιμελητήρια της Βουλγαρίας και η Κεντρική Ένωση Επιμελητηρίων της Σερβίας.

Τα εγκαίνια της έκθεσης έκανε η υφυπουργός Μακεδονίας-Θράκης, Κατερίνα Νοτοπούλου, με τον υφυπουργό Οικονομίας και Ανάπτυξης, Στάθη Γιαννακίδη. Παραβρέθηκαν, επίσης, ο περιφερειάρχης Α.Μ.-Θ., Χρήστος Μέτιος, ο αντιπεριφερειάρχης Καβάλας, Θόδωρος Μαρκόπουλος, οι δήμαρχοι Καβάλας, Παγγαίου, Νέστου, ο αντιπρόεδρος της Κεντρικής Ένωσης Επιμελητηρίων Ελλάδας, ο πρόεδρος της Γενικής Συνομοσπονδίας Επαγγελματιών Βιοτεχνών Εμπόρων Ελλάδας (Γ.Σ.Ε.Β.Ε.Ε.), ο πρόεδρος της Διεθνούς Έκθεσης Θεσσαλονίκης (Helexpo Δ.Ε.Θ.), εκπρόσωποι παραγωγικών φορέων, αιρετοί, επιχειρηματίες και επισκέπτες της έκθεσης.

Μεταξύ αυτών που ανακοινώθηκαν στους χαιρετισμούς που απηύθυναν οι επίσημοι προσκεκλημένοι, ήταν η διοργάνωση στην πόλη της Καβάλας μιας ειδικής ημερίδας για την επιχειρηματικότητα, που ανέφερε ο περιφερειάρχης Α.Μ.-Θ., ο διπλασιασμός του μήκους του δικτύου διανομής φυσικού αερίου στην περιοχή και η υπογραφή της προκήρυξης, για την μελέτη της σιδηροδρομικής σύνδεσης των Τοξοτών με το λιμάνι «Φίλιππος Β», που ανέφερε η Κατερίνα Νοτοπούλου και μία σειρά χρηματοδοτήσεων τοπικών επενδυτικών σχεδίων, που είπε επιγραμματικά ο Στάθης Γιαννακίδης. Η υφυπουργός Μακεδονίας-Θράκης, επίσης, τόνισε ότι η Καβάλα ανακτά την ηγετική φυσιογνωμία της και επανατοποθετείται στον χάρτη της οικονομικής ανάπτυξης. Το βασικό θέμα της KavalaExpo 2018 είναι η γαστρονομία, ενώ θα υπάρχουν και μουσικές εκδηλώσεις, με αποκορύφωμα τη συναυλία του δημοφιλούς Καβαλιώτη τραγουδιστή, Νίκου Κουρκούλη, την Κυριακή 7 Οκτωβρίου 2018 στο εκθεσιακό κέντρο «Απόστολος Μαρδύρης».

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ