Εξαρθρώθηκε συμμορία διακίνησης ναρκωτικών ουσιών από την Ασφάλεια Καβάλας

0

Συνελήφθησαν τη Δευτέρα 30 Νοεμβρίου 2020 στη Θεσσαλονίκη, στο πλαίσιο συντονισμένης επιχείρησης των αστυνομικών του Τμήματος Ασφάλειας Καβάλας και συγκεκριμένα της Ομάδας Δίωξης Ναρκωτικών και της Ομάδας Πρόληψης και Καταστολή Εγκλήματος, πέντε μέλη συμμορίας που δραστηριοποιούνταν στη διακίνηση ναρκωτικών. Πρόκειται για έναν ημεδαπό και τέσσερις αλλοδαπούς, σε βάρος των οποίων σχηματίστηκε δικογραφία για το αδίκημα της εγκληματικής οργάνωσηςκαι παραβάσεις των νόμων περί εξαρτησιογόνων ουσιών, περί όπλων και περί ραδιοσταθμών, κατά περίπτωση.

Συγκεκριμένα, διακριβώθηκε ότι ένα από τα μέλη της συμμορίας, που είχε τον ηγετικό ρόλο, οργάνωνε την προμήθεια με ακατέργαστη κάνναβη και στη συνέχεια τα υπόλοιπα μέλη, ανάλογα με τον ρόλο τους, αναλάμβαναν την μεταφορά και διακίνηση. Επίσης, διαπιστώθηκε ότι τα μέλη χρησιμοποιούσαν για τις μετακινήσεις τους ενοικιαζόμενα οχήματα, καθώς και ότι το μεγαλύτερο μέρος των ναρκωτικών το αποθήκευαν σ’ ένα από αυτά, το οποίο στάθμευαν σε διαφορετικά σημεία, ενώ στα σπίτια τους κατείχαν μόνο τις ποσότητες ναρκωτικών που προόριζαν για άμεση πώληση.

Στη διάρκεια της αστυνομικής επιχείρησης εντοπίστηκε το όχημα αποθήκευσης των ναρκωτικών και κατασχέθηκαν 8 νάιλον συσκευασίες με ακατέργαστη κάνναβη, συνολικού βάρους 7.667 γραμμαρίων. Στην έρευνα που έγινε στα σπίτια των συλληφθέντων βρέθηκαν και κατασχέθηκαν: 6 συσκευασίες με ακατέργαστη κάνναβη, συνολικού βάρους 423,7 γραμμαρίων, ένα πιστόλι κρότου-αερίου, 84 φυσίγγια, μία ζυγαριά ακριβείας, ένας φορητός ασύρματος, το χρηματικό ποσό των 400 ευρώ και κινητά τηλέφωνα. Επιπλέον, κατασχέθηκαν δύο Ι.Χ. επιβατικά αυτοκίνητα. Από την έρευνα προέκυψε ακόμα, ότι ένα από τα μέλη της συμμορίας διώκεται με Ερυθρά Αγγελία Διεθνών Αναζητήσεων της Interpol Αλβανίας, για παραγωγή και πώληση ναρκωτικών ουσιών. Οι συλληφθέντες οδηγήθηκαν στον αρμόδιο εισαγγελέα.

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ