• «Το φεστιβάλ Cosmopolis έκλεισε τις πύλες του καταγράφοντας, δυστυχώς, μικρότερη από πέρυσι επισκεψιμότητα. Το φεστιβάλ, προφανώς, έχασε την αίγλη του. ΟΙ κοστοβόρες φολκλορικές παραστάσεις χορευτών, από τα πέρατα της γης, δεν αρκούν, για να δημιουργηθεί το αδιαχώρητο στην οδό Θεοδώρου Πουλίδου και τα λιγοστά περίπτερα και stand δεν μαγνητίζουν τους επισκέπτες. Παρά τις πετυχημένες συναυλίες, ή θα αλλάξει, ή θα βουλιάξει…».
  • Για να γράψει κάποιος το παραπάνω σχόλιο, είτε δεν επισκέφτηκε το φεστιβάλ Cosmopolis, είτε είναι κακοπροαίρετος. Το σίγουρο είναι, πως έχει διαμορφώσει εσφαλμένη αντίληψη για τη διοργάνωση. Διότι, απ’ όλες τις δράσεις που γίνονται το τετραήμερο που διαρκεί, αναφέρεται μόνο στις «κοστοβόρες φολκλορικές παραστάσεις χορευτών», στα περίπτερα των χωρών που συμμετέχουν και στις συναυλίες.
  • Αυτός είναι και ο λόγος, που δεν μπορεί να έχει σαφή εκτίμηση και εικόνα για την επισκεψιμότητα, θεωρώντας ως μοναδικό κριτήριο τον κόσμο που ανεβοκατέβαινε στην οδό Θεοδώρου Πουλίδου.
  • Με αφορμή το φεστιβάλ Cosmopolis, ο κόσμος διαχέεται στην παλιά πόλη της Καβάλας και οι ξένοι, ιδιαίτερα, βρίσκουν την ευκαιρία να «εξερευνήσουν» τα σοκάκια. Πως σχημάτισε, άραγε, το καρντάσι συνολική εικόνα για την επισκεψιμότητα όλο το τετραήμερο;
  • Επίσης, εκτός από τις «κοστοβόρες φολκλορικές παραστάσεις χορευτών» στην κεντρική σκηνή και τις συναυλίες, παρακολούθησε άλλη δράση του φεστιβάλ φέτος;
  • Ας μη βιάζεται, επομένως, να βγάλει συμπέρασμα, γιατί οι διοργανωτές, που έχουν καλύτερη εικόνα, θα ανακοινώσουν στοιχεία για τη συνολική επισκεψιμότητα.
  • Εκτός από τους κακοπροαίρετους, όμως, υπάρχουν και οι κακοήθεις συμπολίτες. Πληροφορήθηκα, με μεγάλη και συγχρόνως δυσάρεστη έκπληξη, ότι εν ενεργεία δημοτικός σύμβουλος του Δήμου Καβάλας, ζήτησε να γίνουν υγειονομικοί και άλλοι έλεγχοι, από τις συναρμόδιες Υπηρεσίες, στη διάρκεια του φεστιβάλ!
  • Έχω το ονοματεπώνυμο του δημοτικού συμβούλου στη διάθεση μου, αλλά θα περιμένω να δημοσιοποιηθεί. Δεσμεύομαι, καρντάσια, ότι ο συγκεκριμένος τύπος, δεν θα εκλεγεί ξανά δημοτικός σύμβουλος Δήμου Καβάλας!

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ