• «Εάν υποχωρήσουμε απέναντι στις πιέσεις του Ερντογάν και της Τουρκίας, τότε «καληνύχτα» Ευρώπη». Σ’ αυτή τη δήλωση, που έκανε ο καγκελάριος της Αυστρίας, Σεμπάστιαν Κουρτς, συνοψίζεται, καρντάσια, η ουσία του προβλήματος που βρίσκεται στην επικαιρότητα έντονα.
  • Μακάρι οι ευρωπαίοι εταίροι, που ζούνε σε «παράλληλο σύμπαν», να συνειδητοποιήσουν ότι η Ευρωπαϊκή Ένωση είναι κάτι παραπάνω, από ένας μηχανισμός οικονομικής στήριξης των μελών της. Με την πανδημία του Covid-19 δοκιμάζεται η οικονομική συνοχή. Με την μεταναστευτική κρίση δοκιμάζεται η κοινωνική συνοχή και αλληλεγγύη. Με την αντιπαράθεση με τον Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν δοκιμάζεται η ενότητα!
  • Οι παραπάνω προκλήσεις είναι μεγάλες και έδειξαν τις σοβαρές αδυναμίες του ευρωπαϊκού οικοδομήματος, στις οποίες «ποντάρουν» οι Ηνωμένες Πολιτείες Αμερικής, η Κίνα, η Ρωσία, η Τουρκία και άλλες τρίτες δυνάμεις, για να προκαλέσουν ρήγμα και μελλοντική διάλυση.
  • Δυστυχώς, η έξοδος της Μεγάλης Βρετανίας και η ηγεμονική στάση της Γερμανίας, λειτουργούν ως «Κερκόπορτα», από την οποία θέλουν να εισβάλλουν οι προαναφερθείσες δυνάμεις.
  • Οι περισσότερες κυβερνήσεις των κρατών της Ευρωπαϊκής Ένωσης και τα θεσμικά όργανα, αντιμετωπίζουν το μεταναστευτικό και την κρίση στην ανατολική Μεσόγειο, ως ελληνοτουρκική αντιπαράθεση, γιατί δεν επιθυμούν να εμπλακούν στην επίλυση των σοβαρών αυτών προβλημάτων. Προκειμένου να βγούνε από τη δύσκολη θέση και την αμηχανία, καλούν τις δύο πλευρές, την Ελλάδα και την Τουρκία, να καθίσουν στο τραπέζι του διαλόγου. Για να βρουν τι άραγε; Ετοιμάζονται να θυσιάσουν, πάλι, την Ελλάδα, για να σωθεί το σαθρό ευρωπαϊκό οικοδόμημα.
  • Η Ελλάδα, για μία ακόμα φορά, καλείται να «βγάλει το φίδι από την τρύπα». Από τη δική της στάση, θα εξαρτηθεί η στάση της Ευρωπαϊκής Ένωσης. Αντί να παρακαλεί τους ευρωπαίους να επιβάλλουν κυρώσεις στην παραβατική Τουρκία, πρέπει να δείξει δυναμικότητα και αποφασιστικότητα.
  • Αν δεχτεί στρατιωτική επίθεση, θα απαντήσει χωρίς φόβο και με πάθος! Πρέπει να δείξει στους εταίρους και στον ψυχικώς διαταραγμένο Ρετζέπ, ότι δεν εκφοβίζεται. Έτσι, θα κερδίσει τον πραγματικό σεβασμό «συμμάχων» και αντιπάλων. Τα σύνορα αλλάζουν με πόλεμο και όχι με διαπραγμάτευση. Τελεία και παύλα!

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ