Η επικράτηση της Νέας Δημοκρατίας και του Κυριάκου Μητσοτάκη στις εθνικές εκλογές της Κυριακής 7 Ιουλίου 2019, ήταν αναμενόμενη για τη δήμαρχο Καβάλας, Δήμητρα Τσανάκα, η οποία ρωτήθηκε από τους εκπροσώπους των Μέσων Ενημέρωσης, να σχολιάσει το εκλογικό αποτέλεσμα. Οι εκλογές αυτές, είπε, άφησαν ικανοποιημένες όλες τις πολιτικές δυνάμεις. Η Νέα Δημοκρατία, εκτός από τη νίκη, εξασφάλισε και την αυτοδυναμία και δεν θα χρειαστεί μία νέα «ανίερη συμφωνία» για τη διακυβέρνηση της χώρας.

Ο ΣΥ.ΡΙΖ.Α. ηττήθηκε, αλλά διατήρησε ένα πολύ καλό ποσοστό, το οποίο θα δώσει τη δυνατότητα στο κόμμα να κάνει εποικοδομητική αντιπολίτευση και στον Αλέξη Τσίπρα, να ωριμάσει ως πολιτικός ηγέτης! Το σημαντικότερο είναι, ανέφερε η δήμαρχος, ότι ο ελληνικός λαός άφησε εκτός Κοινοβουλίου τη «Χρυσή Αυγή», που εκφράζει μία ναζιστική ιδεολογία.

Σε τοπικό επίπεδο, απαντώντας στην ερώτηση του «Κ.Τ.» να σχολιάσει ότι οι τρεις από τους τέσσερις εκλεγέντες βουλευτές Νομού Καβάλας είναι νέα πρόσωπα, σε σύγκριση με τις προηγούμενες εκλογές, σημείωσε πως είναι καλό να υπάρχει μία ισορροπία μεταξύ παλιών και νέων υποψηφίων. Εξίσου σημαντικό είναι, συμπλήρωσε, να εκπροσωπείται το γυναικείο φύλο στη Βουλή. «Στην προηγούμενη Βουλή, ο ΣΥ.ΡΙΖ.Α. είχε αρκετές γυναίκες βουλευτές, αλλά δεν είμαι σίγουρη ότι άξιζαν όλες το σημαντικό αυτό αξίωμα. Η Τάνια Ελευθεριάδου βοηθήθηκε από το ΚΙΝ.ΑΛ. Αυτή είναι η πεποίθηση μου. Η Τάνια Ελευθεριάδου κράτησε «όρθιο» τον ΣΥ.ΡΙΖ.Α. στην Καβάλα και στέρησε από τη Νέα Δημοκρατία την τέταρτη έδρα», ανέφερε.

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ