• «Δίνουν τα ρέστα τους» οι υποψήφιοι δήμαρχοι Καβάλας με τις προτάσεις που παρουσιάζουν για να αλλάξουν (τα φώτα) στο κέντρο της πόλης.
  • Έτσι και ο Makis, ο οποίος παρουσίασε την πρόταση του συνδυασμού του, για την ανάπλαση της πλατείας Ελευθερίας και γενικότερα του κέντρου της Καβάλας. Η βασική ιδέα, όπως είπε, είναι να δημιουργηθεί ένας ενιαίος χώρος περιπάτου, από τον δημοτικό κήπο μέχρι την οδό Κουντουριώτου.
  • Η παρέμβαση θα περιλαμβάνει: την πεζοδρόμηση των τμημάτων των οδών Δοϊράνης και Ίωνος Δραγούμη, την υπογειοποίηση (σ.σ. είναι της μόδας ο όρος στις εκλογές αυτές) της οδικής σύνδεσης της οδού Ομονοίας με την οδό Ελευθερίου Βενιζέλου κάτω από την πλατεία Ελευθερίας(;), την κατασκευή διώρφου, παρακαλώ, πάρκινγκ 550 θέσεων κάτω από την πλατεία Ελευθερίας και την πλήρη ανάπλαση της πλατείας.
  • Ας τα πάρουμε με τη σειρά. Πεζοδρόμηση των τμημάτων των οδών Δοϊράνης και Ίωνος Δραγούμη. Τα τμήματα αυτά συνδέουν τις οδούς Ομονοίας και Ελευθερίου Βενιζέλου. Τα οχήματα, για παράδειγμα, που κινούνται στην οδό Ομονοίας, δεν χρειάζεται να διασχίσουν όλο το μήκος της, ή μέχρι την οδό Εθνάρχου Μακαρίου, για να «κατέβουν» στην οδό Ελευθερίου Βενιζέλου.
  • Το ίδιο και τα αστικά λεωφορεία, τα οποία θα έχουν πρόσβαση, είτε μέσω των οδών Εθνάρχου Μακαρίου και Κασσάνδρου (σ.σ. η οποία θα πεζοδρομηθεί λόγω της ανάπλασης στην πλατεία Καπνεργάτη), είτε μέσω του Εργατοϋπαλληλικού Κέντρου και της οδού Δαγκλή.
  • Εάν ο Makis εννοεί ότι τα λεωφορεία θα στρίβουν από την οδό Ομονοίας για την οδό Ελευθερίου Βενιζέλου από το υοπογειοποιημένο τμήμα κάτω από την πλατεία Ελευθερίας, αντί της οδού Ίωνος Δραγούμη, πρέπει να το διευκρινίσει.
  • Επίσης, πρέπει να διευκρινίσει πως θα γίνει η υπογειοποίηση της οδικής σύνδεσης των οδών Ομονοίας-Ελευθερίου Βενιζέλου κάτω από την πλατεία Ελευθερίας, μαζί με την κατασκευή του διώροφου πάρκινγκ.
  • Για να κατασκευαστεί πάρκινγκ και μάλιστα διώροφο κάτω από την πλατεία Ελευθερίας, πρέπει να σκάψουμε, βαθιά, να στεγανοποιήσουμε πολύ καλά το χώρο από τους υπόγειους χείμαρρους και τη θάλασσα, με ότι αυτό συνεπάγεται για το κόστος του έργου. Αν είναι τόσο απλή υπόθεση, γιατί δεν πραγματοποίησαν το έργο αυτό οι προηγούμενοι δήμαρχοι;
  • Όσον αφορά την πλήρη ανάπλαση της επιφάνειας της πλατείας, αυτή θα γίνει, καταρχάς, με την ήπια παρέμβαση που υπέγραψε η νυν δημοτική αρχή και στη συνέχεια με τον αρχιτεκτονικό διαγωνισμό.
  • Για να γίνουν παρεμβάσεις μεγάλης κλίμακας στο κέντρο της πόλης, όπως προβλέπουν οι προτάσεις του Makis (στην πλατεία Ελευθερίας) και του Βανζέλ (στο δημοτικό κήπο), πρέπει να ενημερωθούν και να καταθέσουν τις απόψεις τους οι εμπλεκόμενοι φορείς (Τροχαία, ΚΤΕΛ Αστικών Γραμμών, Εμπορικός Σύλλογος κ.ά.). Ρωτήθηκαν οι φορείς αυτοί, πριν οι υποψήφιοι δήμαρχοι ανακοινώσουν τις ιδέες τους;

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ