-Η αγωνιστική περίοδος έληξε, τα σωματεία άρχισαν την προετοιμασία τους για την ερχόμενη (2022-2023), αλλά δεν εισέπραξαν, ακόμα, τα χρήματα που δεσμεύτηκε ο υφυπουργός αθλητισμού, Λευτέρης Αυγενάκης, ως σταθερή οικονομική ενίσχυση από την φορολογία των στοιχηματικών εταιρειών! Οι παράγοντες των αθλητικών σωματείων υπολόγιζαν στην οικονομική αυτή βοήθεια, αλλά βρέθηκαν «ξεκρέμαστοι» και αρκετοί εκτέθηκαν προς συνεργάτες και τρίτους. Άραγε, ο πρωθυπουργός της χώρας, Κυριάκος Μητσοτάκης, θα είναι φερέγγυος στην δέσμευση που ανακοίνωσε, ότι θα φορολογήσει τα «υπερκέρδη» των εταιρειών παρόχων ηλεκτρικής ενέργειας και θα επιστρέψει στους καταναλωτές ένα μέρος από τα «υπερκέρδη» αυτά;

-Τα αθλητικά σωματεία, είτε είναι Ανώνυμες Αθλητικές Εταιρείες, είτε ερασιτεχνικά, επιβιώνουν χάρη στο φιλότιμο και την αγάπη μερικών παθιασμένων ανθρώπων που είναι μέλη των διοικητικών συμβουλίων, χορηγοί, γονείς αθλητών και αθλητριών και φίλαθλοι. Αν η κεντρική διοίκηση αθετεί τις υποσχέσεις που δίνει, κάνει διπλή ζημιά στα σωματεία και τους ανθρώπους που τα στηρίζουν. Οικονομική και ψυχολογική. Είναι πιο έντιμο οι κυβερνώντες να μην υπόσχονται βοήθεια, παρά να αφήνουν «ξεκρέμαστους» τόσους ανθρώπους. Είναι δικαιολογημένη, επομένως, η απογοήτευση παραγόντων, προπονητών, αθλητών, φιλάθλων, για την αντιμετώπιση του υφυπουργού αθλητισμού.

-Εάν γνώριζαν πως θα τελειώσει η αγωνιστική περίοδος, χωρίς να λάβουν τα χρήματα από την φορολογία των στοιχηματικών εταιρειών, δεν θα συμμετείχαν στα εθνικά και ερασιτεχνικά πρωταθλήματα. Κάθε διοργάνωση και κάθε παιχνίδι δημιουργούν έξοδα, τα οποία επιβαρύνουν οικονομικά τους ανθρώπους που «αιμοδοτούν» τον ελληνικό αθλητισμό. Και για το «ευχαριστώ» εισπράττουν το «άδειασμα» από τους άρχοντες.

-Και ακόμα χειρότερα, την αμφισβήτηση, τα υπονοούμενα, ή τις καταγγελίες, για την οικονομική διαχείριση που κάνουν στα αθλητικά σωματεία. Δεν ισχυριζόμαστε πως δεν υπάρχουν περιστατικά ατασθαλιών στον ελληνικό αθλητισμό, ωστόσο για να κατηγορηθεί κάποιος χρειάζονται αποδείξεις. Για δεύτερη φορά, μέσα σε μικρό χρονικό διάστημα, υπάρχει μομφή προς το διοικητικό συμβούλιο του Αθλητικού Ομίλου «Καβάλα», για συγκεκριμένες περιπτώσεις διαχείρισης χρημάτων. Προ ημερών, ορισμένοι διερωτήθηκαν τι απέγιναν τα χρήματα από τις εισπράξεις ενός παιχνιδιού που έδωσε η ομάδα ποδοσφαίρου στο περασμένο πρωτάθλημα της Super League 2, τα οποία υποσχέθηκε να προσφέρει η διοίκηση της Ποδοσφαιρικής Ανώνυμης Εταιρείας (Π.Α.Ε.) ως ενίσχυση στην ομάδα καλαθοσφαίρισης σε αναπηρικά αμαξίδια του Α.Ο.Κ., για να ταξιδέψει στην Ιταλία και να συμμετάσχει σε ευρωπαϊκή διοργάνωση που ματαιώθηκε λόγω covid-19.

-Οι ίδιοι αφήνουν, πάλι, υπονοούμενο για αδιαφανή οικονομική διαχείριση από τους διοικούντες τον Ερασιτέχνη Α.Ο.Κ., για μία περίπτωση χορηγίας 15.000 ευρώ προς τον σύλλογο εκ των οποίων εμφανίστηκαν μόνο τα 6.000 ευρώ. Η χορηγία αφορούσε στην ενίσχυση του τμήματος πετοσφαίρισης γυναικών, αλλά ένα μέρος χρησιμοποιήθηκε για να πληρωθούν υποχρεώσεις της ομάδας ποδοσφαίρου και ειδικότερα οφειλές που άφησε ο ιδιοκτήτης της Π.Α.Ε., Alexander Haditaghi. Το διοικητικό συμβούλιο του Ερασιτέχνη Α.Ο.Κ. οφείλει να απαντήσει σε τέτοια δημοσιεύματα, τα οποία δηλητηριάζουν το κλίμα, πλήττουν το κύρος του συλλόγου και των ανθρώπων που τον υπηρετούν και διαταράσσουν την εμπιστοσύνη των φιλάθλων.

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ