Δεν μπορούμε να καταλάβουμε τη θέση του Προέδρου της Νομαρχιακής Επιτροπής της Νέας Δημοκρατίας Καβάλας Μπάμπη Δράκου, ο οποίος επιμένει ότι δεν υπάρχει καμιά διάσπαση στο χώρο του κόμματος στις Περιφερειακές εκλογές. Από την άλλη, υποστηρίζει την υποψηφιότητα του Χρήστου Μέτιου, αφήνοντας έτσι να εννοηθεί ότι κάποια στιγμή ο Χρ. Τοψίδης θα αποφασίσει, ή θα υποχρεωθεί να άρει την υποψηφιότητά του ως Περιφερειάρχης. Είτε το βλέπει ο Μπάμπης Δράκος, είτε όχι, η διάσπαση στο κόμμα έχει συντελεστεί και μόνος υπαίτιος είναι ο σημερινός Περιφερειάρχης και εκλεκτός υποψήφιος του Κυριάκου Μητσοτάκη, ο Χρ. Μέτιος, λόγω της συμπεριφοράς του.

Σκόπιμα διαδίδεται, ότι κατά πάσα πιθανότητα όσοι κομματικοί εμπλακούν στις Περιφερειακές εκλογές με το μέρος του Χρ. Τοψίδη, θα διαγραφούν από το κόμμα. Νομίζουμε, όμως, πως στις εποχές που ζούμε, τέτοιες απειλές δεν πιάνουν. Διανύουμε μια περίοδο, που πολύ περισσότερη ανάγκη έχει το κόμμα τα στελέχη του κι όχι τα στελέχη το κόμμα. Κι αν ο Μπάμπης Δράκος και κεντρικά η Ν.Δ., θέλουν να κρατήσουν ενωμένο το κόμμα, αυτό πολύ δύσκολα μπορεί να γίνει τώρα, αφού έχασαν πολλές τέτοιες ευκαιρίες που οδήγησαν την κατάσταση σε αδιέξοδο. Θα μπορούσαν, πολύ νωρίτερα να πείσουν τον Περιφερειάρχη να προσεγγίσει όλους αυτούς που με τον τρόπο του, πίκρανε και απομάκρυνε και που δυστυχώς είναι πάρα πολλοί.

Δεν θα ξεχάσουμε, εκείνη την απίστευτη αλαζονική ανακοίνωση του Χρ. Μέτιου, με την οποία έβαζε απέναντί του τον Μιχάλη Αμοιρίδη και την άλλη ανακοίνωση που απογύμνωνε από τις αρμοδιότητες τον Αργύρη Πατακάκη, αλλά και τις δηλώσεις του εναντίον του Χρ. Γάκη, όπως και τόσες άλλες. Θυμόμαστε τις αντιρρήσεις του Μπάμπη Δράκου και των άλλων Προέδρων ΝΟΔΕ της Περιφέρειας στην υποψηφιότητα Μέτιου. Πως λοιπόν, μπορεί να τεκμηριώσει ότι το κόμμα θα πάει ενωμένο στις Περιφερειακές εκλογές αφού πρέπει να μας εξηγήσει με ποιον τρόπο θα γίνει αυτό. Ο Χρ. Τοψίδης δείχνει αποφασισμένος να προχωρήσει, γίνεται ολοένα πιο γνωστός στην Περιφέρεια, είναι συμπαθής και νομίζουμε ότι κανέναν λόγο δεν έχει να ανακάμψει πρύμνα. Το κόμμα, λοιπόν, πάει στις Περιφερειακές εκλογές διασπασμένο, και δεν έχει κανένα νόημα να εθελοτυφλεί ο Μπάμπης Δράκος.

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ