Το αίτημα του Alexander Haditaghi, για την δεκαετή αποκλειστική μίσθωση του σταδίου «Ανθή Καραγιάννη», δεν πρέπει να φοβίζει την δημοτική Αρχή του Δήμου Καβάλας, ούτε τους συλλόγους που δραστηριοποιούνται στο στάδιο, το οποίο είναι και θα παραμείνει δημοτικό! Σκοπός της συμφωνίας που θέλει να κάνει ο Καναδός επιχειρηματίας με τον Δήμο Καβάλας, δεν είναι να διώξει από το στάδιο τους άλλους αθλούμενους, αλλά να έχει έσοδα από τις διάφορες δραστηριότητες και να φέρει επισκέπτες στην πόλη.

Στο παρελθόν, άλλωστε, άλλοι επιχειρηματίες ζήτησαν το στάδιο για να διοργανώσουν συναυλίες, αποδίδοντας στον Δήμο Καβάλας ένα ποσοστό από τα έσοδα των εισιτηρίων. Κάποιοι από αυτούς δεν σεβάστηκαν τις εγκαταστάσεις (χλοοτάπητα, ταρτάν, κερκίδες κ.λπ.), γιατί χρησιμοποίησαν το στάδιο για μία μόνο εκδήλωση.

Ο Alexander Haditaghi δεν ζητάει την δωρεάν παραχώρηση του σταδίου για μία περιστασιακή εκδήλωση, αλλά την μίσθωση αυτού με δεκαετή διάρκεια. Αυτό αποτελεί εγγύηση για τον Δήμο Καβάλας, όσον αφορά το οικονομικό σκέλος της συμφωνίας, αλλά και για την προστασία των εγκαταστάσεων. Πως μπορεί ένας άνθρωπος που καλεί τον Δήμο Καβάλας να κάνει βελτιώσεις στο στάδιο, να προκαλέσει φθορές σ’ αυτό από την χρήση του;

Οι ερασιτεχνικοί σύλλογοι, επομένως, δεν κινδυνεύουν από την τυχόν συμφωνία. Αντιθέτως, θα ωφεληθούν από την δεκαετή δέσμευση του Alexander Haditaghi. Κι αν οι παράγοντες των σωματείων νοιάζονται για το δημοτικό στάδιο Καβάλας, πρέπει να το στηρίξουν με διοργανώσεις όπως στο παρελθόν. Γιατί, είναι υπερβολή αγώνες τοπικού χαρακτήρα, όπως το τουρνουά «Σπανίδεια», να διεξάγονται στο στάδιο της Ελευθερούπολης.

1 ΣΧΟΛΙΟ

  1. Ο ΑΟΚ όλα τα προηγούμενα χρόνια πλήρωνε ενοίκιο για την χρήση του σταδίου. Τώρα που ζητάει την μακροχρόνια μίσθωση κ μάλιστα αποκλειστική έχουν πρόβλημα; Ας βάλουν ειδική ρήτρα που να αφορά τη χρήση του σταδίου από τα υπόλοιπα ερασιτεχνικά σωματεία. Αυτό λύνεται. Εμένα άλλο με μπερδεύει κ δεν καταλαβαίνω. Ο Alex θέλει να χρησιμοποιήσει το στάδιο ως επιπλέον πηγή εσόδων, όπως γίνεται σε όλη την προηγμένη ποδοσφαιρικά Ευρώπη κ όχι μόνο. Το στάδιο μπορεί αρχιτεκτονικα κ μάλιστα εξωτερικά να είναι καλαίσθητο αλλά δεν παύει να είναι μια παρωχημενη κατασκευή της δεκαετίας του ’70, που εσωτερικά είναι άθλιο, δλδ από έξω κούκλα κ από μέσα πανούκλα. Είναι ένα στάδιο που για να σου φέρει έσοδα από εκδηλώσεις κ από χορηγούς θα πρέπει να ανακαινισθει ριζικά. Ο Alex ζητάει να γίνουν κάποια πράγματα στο στάδιο από τον Δήμο Καβάλας. Κάποια από αυτά είναι μικρής αξίας επιδιορθωσεις, όπως οι επεμβάσεις στα αποδυτήρια κ κάποια άλλα σημαντικής αξίας, όπως η αντικατάσταση του χλοοτάπητα κ ο ηλεκτρονικός πίνακας. Φαντάζομαι ότι εννοεί ηλεκτρονικό πίνακα, όπως αυτός ο νέος που υπήρχε στο Πανθεσσαλικο στο ταρτάν στους αγώνες της Εθνικής Ελλάδας κ όχι τους παλιούς που είχε το στάδιο, παρόλο που κτίστηκε το 2004 κ βάλανε πίνακες του 1980. Από παντού φάγανε. Συνήθως σε ένα μακροχρόνιο μισθωτήριο κ μάλιστα αποκλειστικό ο μισθωτης κάνει αλλαγές με σκοπό την σωστότερη εκμετάλλευση του μισθιου. Το ερώτημα είναι θα υπάρχει όρος που θα επιτρέπει τον Alex να παρέμβει στο στάδιο ή θα αρκεστεί σε αυτά που ζητάει από τον Δήμο Καβάλας, που δεν γνωρίζουμε αν έχει κ σκοπό να τα κάνει. Δλδ θα έχει την δυνατότητα να μετατρέψει το στάδιο σε ένα σύγχρονο πολυχωρο πολλαπλών εκδηλώσεων για να αποκομίσει τα έσοδα που θέλει; Αν ναι γιατί να ζητήσει από τον Δήμο Καβάλας να κάνει αυτά τα πέντε πράγματα, αφού ο ίδιος θα βάλει το χέρι στην τσέπη κ θα κάνει αλλά εκατόν πέντε προκειμένου να καταστεί το στάδιο εκμεταλευσιμο. Φαντάζομαι ότι στο μυαλό του έχει το τρόπο με τον οποίο λειτουργούν τα στάδια στις ΗΠΑ, δλδ ως πολυχωροι. Αν βέβαια δεν θα έχει τη δυνατότητα παρέμβασης, τότε καλά κάνει κ ζητάει να γίνουν αυτά το πέντε από τον Δήμο Καβάλας. Όμως το στάδιο θα παραμείνει απαρχαιωμένο. Αξίζει τότε η αποκλειστική μακροχρόνια μίσθωση που θέλει; Αυτό είναι που δεν καταλαβαίνω. Ή το παίρνεις για δέκα χρόνια αποκλειστικά, το ανακατασκευαζεις κ το εκμεταλευεσαι κ καρπωνεσαι τα έσοδα ή απλά παίζεις μπάλα με ένα ενοίκιο κ παρακαλάς τον Δήμο Καβάλας να σου φτιάχνει τον ένα χρόνο τα αποδυτήρια, τον άλλο χρόνο τον χλοοτάπητα, τα καθισματακια κ πάει λέγοντας.

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ