• «Η υφυπουργός Μακεδονίας-Θράκης, Κατερίνα Νοτοπούλου, συνοδευόμενη από τον πρόεδρο της Εγνατίας Οδού, επιθεώρησαν τα συντρίμμια της γέφυρας, διαβεβαιώνοντας πως η ζημιά θα αποκατασταθεί άμεσα, ενώ ο υφυπουργός Οικονομίας, Στάθης Γιαννακίδης, διευκρίνισε ότι, θα βρεθούν τα κονδύλια, για να επισκευαστεί η γέφυρα», έγραψε διαδικτυακό Μέσο Ενημέρωσης πανελλήνιας εμβέλειας.
  • Ποια «συντρίμμια» επιθεώρησαν, καρντάσια, γιατί θα τρελαθώ! «Τα συντρίμμια της ζωής μου», που τραγούδησε το Δεσποινάκι (σ.σ. η δική μας η Βανδή), ή μήπως τα συντρίμμια της γέφυρας του ποταμού Κβάι;
  • Κάποιος πρέπει να ενημερώσει τα καρντάσια στην Αθήνα, ότι δεν καταστράφηκε καμία γέφυρα στην Καβάλα, για να υπάρχουν συντρίμμια. Απλά, ένα τμήμα μήκους μερικών μέτρων έπαθε καθίζηση, όταν πέρασε πάνω από αυτό ένα όχημα πενήντα τόνων. Δεν έπεσαν τα υποστυλώματα (πέδιλα), για να καταρρεύσει και να συντριβεί η γέφυρα.
  • Υπομονή δύο-τρεις εβδομάδες, για να μάθουμε τι προκάλεσε την καθίζηση τμήματος του οδοστρώματος και όχι την κατάρρευση της γέφυρας. Έως τότε, καρντάσια, ας είμαστε προσεκτικοί στις εκφράσεις που χρησιμοποιούμε, γιατί ο πολύς κόσμος δεν έχει τεχνικές γνώσεις επί των γεφυρών και μπορεί να παρασυρθεί σε εύκολα συμπεράσματα, τα οποία είναι λανθασμένα.
  • Εμένα, πάντως, δεν με «χαλάει» να γίνουν δύο πραγματογνωμοσύνες, μία από το Τεχνικό Επιμελητήριο Ελλάδας και μία από την «Εγνατία Οδός Α.Ε.», για τα αίτια της καθίζησης του οδοστρώματος στην οδό Αμερικανικού Ερυθρού Σταυρού. Μπορεί τα δύο πορίσματα να συμφωνήσουν, ή να συμπληρώσουν το ένα το άλλο. Σε καμία περίπτωση, θεωρώ, δεν θα έχουν διαφορετικά συμπεράσματα.
  • Κι αφού είναι πρόθυμες να συνεισφέρουν οικονομικά, η κεντρική διοίκηση και η Περιφέρεια Ανατολικής Μακεδονίας-Θράκης, στην αποκατάσταση της ζημιάς, ας συνεργαστούν, για να τελειώσει το έργο το συντομότερο.

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ