-Εάν ο Θίοντορ πιστεύει ότι, η Εταιρεία Ακινήτων του Δημοσίου (ΕΤ.Α.Δ.), θα παραχωρήσει το παλιό δικαστικό μέγαρο στον Δήμο Καβάλας, για να στεγάσει το μουσείο κέρινων ομοιωμάτων, θα τον στεναχωρήσω πολύ, διότι πλανάται πλάνη!

-Επίσης, έπειτα από αρκετά χρόνια εγκατάλειψης, οι φθορές στο κτήριο είναι αυξημένες και όσο περνούν οι ημέρες γίνονται περισσότερες και πιο επιβαρυντικές. Αναρωτιέμαι, ποιος σώφρων άνθρωπος, θα «χτυπήσει την πόρτα» της ΕΤ.Α.Δ., για να ζητήσει είτε να αγοράσει, είτε να νοικιάσει το κτήριο που αποσυντίθεται καθημερινά! Γιατί, εκτός από τα χρήματα που δώσει για την αγορά, ή την ενοικίαση, πρέπει να δαπανήσει κι ένα σεβαστό ποσό, για να κάνει το κτήριο πάλι λειτουργικό.

-Για εμένα, καρντάσια, ο Δήμος Καβάλας οφείλει να διασώσει το κτήριο που συνδέεται με την ιστορία της πόλης. Κι αυτό θα γίνει, ΜΟΝΟ, αν πάρει το ακίνητο από τα χέρια της αδιάφορης (και επικίνδυνης) ΕΤ.Α.Δ.! Καλώ, λοιπόν, τον Θίοντορ να ζητήσει συνάντηση, το συντομότερο, με την διοίκηση της εταιρείας, για να καταθέσει το αίτημα αγοράς του παλιού δικαστικού μεγάρου από τον Δήμο Καβάλας, ή ανταλλαγής με δημοτικό ακίνητο ίσης αξίας. Είναι μία ευκαιρία, Θίοντορ καρντάσι, να γράψεις το όνομα σου στην ιστορία, ως ο δήμαρχος που διέσωσε το εμβληματικό κτήριο και το ενέταξε στην ακίνητη περιουσία του Δήμου Καβάλας.

-Εάν δεν υπάρχει η οικονομική δυνατότητα, που δεν υπάρχει είμαι σίγουρος, για την αγορά του κτηρίου, έχεις κι άλλες επιλογές να κάνεις την ιστορική συμφωνία με την ΕΤ.Α.Δ. Μπορείς να συνάψεις δάνειο, με χαμηλό επιτόκιο, με το Ταμείο Παρακαταθηκών και Δανείων, μπορείς να ζητήσεις την βοήθεια της Περιφέρειας Ανατολικής Μακεδονίας-Θράκης, αλλά μπορείς να προτείνεις την ανταλλαγή με κάποιο δημοτικό ακίνητο της ίδιας αξίας. Όσον αφορά την χρήση, επιμένω πως στο παλιό δικαστικό μέγαρο πρέπει να συνεδριάζει το δημοτικό συμβούλιο, που είναι το κορυφαίο συλλογικό όργανο αποφάσεων του Δήμου.

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ