-Όταν οι πολιτικοί, καρντάσια, λένε ότι κάτι θα γίνει για το καλό των πολιτών και του τόπου, εγώ ανησυχώ πολύ! Ο σκοπός τους είναι να «κοιμίσουν» τον κόσμο, να τον παραπλανήσουν, για να πετύχουν αυτό που πραγματικά θέλουν και επιδιώκουν. Έτσι έγινε και στο θέμα της απορρόφησης των πανεπιστημιακών τμημάτων της Καβάλας και της Δράμας από το Δημοκρίτειο Πανεπιστήμιο Θράκης.

-Είναι χαρακτηριστική η αναφορά που κάνουν οι φοιτητικοί σύλλογοι των σχολών και των τμημάτων του Δ.Π.Θ., στην ανακοίνωση που εξέδωσαν, ενόψει της συνόδου των πρυτάνεων των πανεπιστημίων της χώρας, που θα πραγματοποιηθεί στην Αλεξανδρούπολη, την Παρασκευή 19 Απριλίου 2024. «Λένε για αναβάθμιση των τμημάτων του ΔΙ.ΠΑ.Ε. που απορροφούνται από το Δ.Π.Θ., όμως δεν προβλέπεται ούτε φράγκο για αύξηση της χρηματοδότησής τους, για αναβάθμιση των υποδομών τους, ενώ δεν έχουν πει τσιμουδιά με ποιους όρους θα γίνουν οι απορροφήσεις των τμημάτων του ΔΙ.ΠΑ.Ε. και τι θα σημάνουν αυτές οι αλλαγές στα επαγγελματικά δικαιώματα των φοιτητών. Στην Δράμα, με τις αλλαγές στον τίτλο και στο πρόγραμμα σπουδών, τα επαγγελματικά δικαιώματα των φοιτητών της Οινολογίας «είναι στον αέρα», ενώ έχουν πυκνώσει οι φήμες, για επικείμενο κλείσιμο του πρώην τμήματος Δασολογίας», αναφέρουν οι φοιτητές στην ανακοίνωση τους.

-Επειδή οι φοιτητές ζούνε την πραγματικότητα μέσα στο πανεπιστήμιο, έχουν καλύτερη αντίληψη των αλλαγών που φέρνει η ψήφιση του νομοσχεδίου τον περασμένο Μάρτιο. Στο Δημοκρίτειο Πανεπιστήμιο Θράκης υπάρχουν αρκετά εσωτερικά ζητήματα. Με την απορρόφηση των τμημάτων της Καβάλας και της Δράμας, ο στόχος της διοίκησης του ιδρύματος είναι, να αποπροσανατολιστούν οι καθηγητές, οι φοιτητές και κυρίως οι τοπικές κοινωνίες από τα πραγματικά προβλήματα. Τα επόμενα χρόνια, καρντάσια, θα φανεί η σκοπιμότητα του νομοσχεδίου και του σχεδίου για την απορρόφηση των τμημάτων της Καβάλας και της Δράμας.

Υ.Γ. Ούτε μία σύνοδο πρυτάνεων δεν δικαιούται να φιλοξενήσει η ανατολική Μακεδονία. Κι αυτή θα γίνει στην Θράκη! Δεν είχε στην Δράμα, π.χ., έναν χώρο, για να συνεδριάσουν οι πρυτάνεις των ελληνικών πανεπιστημίων;

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ