-Θα ήταν (πολύ) πιο χρήσιμο για την βελτίωση της λειτουργίας του καταφυγίου αδέσποτων ζώων στην Άσπρη Άμμο, κατά την άποψη μας, εάν τα μέλη των φιλοζωικών σωματείων βοηθούσαν την προσπάθεια που γίνεται από τον Δήμο Καβάλας, αντί να «καραδοκούν» και να βγάζουν φωτογραφίες, με στόχο να αναδείξουν τα «κακώς κείμενα». Καλώς, ή κακώς, οι εγκαταστάσεις για την φιλοξενία των αδέσποτων ζώων είναι αυτές που υπάρχουν δίπλα στον σταθμό βιολογικής επεξεργασίας λυμάτων, τα μέσα που έχει ο Δήμος είναι περιορισμένα και το προσωπικό ελάχιστο.

-Αν οι φιλόζωοι και ιδιαίτερα εκείνοι που είναι οργανωμένοι σε σύλλογο συνέδραμαν, ώστε οι συνθήκες στο καταφύγιο να γίνονται καλύτερες, το αποτέλεσμα θα ήταν πολύ καλύτερο. Μας προκάλεσε εντύπωση, ότι στο καταφύγιο αδέσποτων ζώων του Δήμου Καβάλας πρόσφερε εθελοντική εργασία μία γυναίκα που ήρθε από το Λουξεμβούργο, η οποία έφυγε και μετά έκανε έγγραφη αναφορά, για κακές συνθήκες λειτουργίας του καταφυγίου! Πως μπόρεσε μία γυναίκα να αφήσει την πατρίδα της, για να ταξιδέψει στην Ελλάδα, με σκοπό να προσφέρει εθελοντική εργασία στο καταφύγιο αδέσποτων ζώων του Δήμου Καβάλας και δεν κάνουν το ίδιο οι Καβαλιώτες φιλόζωοι, που είναι ο τόπος τους;

-Όποιος βγάζει φωτογραφίες από έναν χώρο, για να δείξει την άσχημη εικόνα, δεν μπορεί να προσφέρει εθελοντική εργασία στον χώρο αυτό. Διότι, με τις φωτογραφίες δεν δυσφημεί τον χώρο, αλλά την δική του εθελοντική προσφορά εκεί. Άρα, τα μέλη των φιλοζωικών συλλόγων απέχουν συνειδητά από την λειτουργία του καταφυγίου αδέσποτων ζώων του Δήμου Καβάλας. Όχι γιατί υπάρχει απαγόρευση από τον Δήμο. Γιατί έχουν επιλέξει να είναι απέναντι στον Δήμο στην διαχείριση του προβλήματος. Αν ο Δήμος Καβάλας επιτρέπει σε αλλοδαπούς να προσφέρουν εθελοντική εργασία στο δημοτικό καταφύγιο για τα αδέσποτα ζώα, είναι παράλογο να αποκλείει τους Καβαλιώτες φιλόζωους.

-Προ ημερών, το φιλοζωικό σωματείο «Αίσωπος» προσκάλεσε τους επικεφαλής των παρατάξεων της «αντιπολίτευσης» στο δημοτικό συμβούλιο, για να τους ενημερώσει «για την ανησυχητική κατάσταση που επικρατεί στο δημοτικό καταφύγιο αδέσποτων ζώων». Γιατί μόνο τους επικεφαλής των παρατάξεων της «αντιπολίτευσης»; Και γιατί δεν ζήτησε το σωματείο να παραστεί εκπρόσωπος του σε συνεδρίαση του δημοτικού συμβουλίου, για να ενημερώσει όλους τους δημοτικούς συμβούλους. Και μέσω της δημόσιας συνεδρίασης, να ενημερωθούν και οι δημότες που παρακολουθούν τις συνεδριάσεις του ανώτερου συλλογικού οργάνου του Δήμου Καβάλας. Πόσοι και ποιοι επικεφαλής, θα μεταφέρουν την ενημέρωση που έλαβαν, στους δημοτικούς συμβούλους των παρατάξεων τους; Το σημαντικότερο είναι, ότι από την ενημέρωση δεν πρέπει να αποκλείονται οι δημοτικοί σύμβουλοι της πλειοψηφούσας παράταξης. Αυτό είναι αντιδημοκρατικό!

-Δεν έχουμε καμία διάθεση να «χαϊδέψουμε» την δημοτική Αρχή, τον δήμαρχο και τους συνεργάτες του. Θεωρούμε πως αυτός ο «πόλεμος», μεταξύ των διοικούντων και των φιλόζωων, βλάπτει την εικόνα του Δήμου Καβάλας. Και δεν φέρνει το επιθυμητό αποτέλεσμα. Όποιος ενδιαφέρεται ειλικρινά για την ευζωία των αδέσποτων ζώων στο δημοτικό καταφύγιο, μπορεί να υποβάλλει αίτηση στην αρμόδια Υπηρεσία του Δήμου, για να προσφέρει εθελοντική εργασία, όπως κάνουν οι αλλοδαποί που έρχονται στην Καβάλα. Με την προσφορά τους, θα συμβάλλουν ώστε να ξεπεραστούν οι δυσκολίες και θα αναγκάσουν την (όποια) δημοτική Αρχή να κάνει περισσότερα πράγματα.

-Η ευθύνη για την διαχείριση των αδέσποτων ζώων δεν είναι ενός προσώπου, μιας (δημοτικής) παράταξης, ενός συλλόγου, αλλά συλλογική. Η Καβάλα πρέπει να προχωρήσει, πέρα από προσωπικές και μικροπολιτικές αντιπαραθέσεις.

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ