Ο δήμαρχος Παγγαίου, Φίλιππος Αναστασιάδης, συνοδευόμενος από τον ειδικό συνεργάτη, Ιωάννη Τσουκαλίδη και τον διευθυντή της Αναπτυξιακής Καβάλας ΑΑΕ ΟΤΑ, Μιχάλη Σκορδά, συμμετείχε στην εναρκτήρια συνάντηση του διακρατικού έργου: ‘’Improving access and quality of health services in inaccessible and remote settlements of the border region of Gotse Delchev Municipality and Municipality of Paggaio / MED4ALL’’, το οποίο υλοποιείται στο πλαίσιο του προγράμματος INTERREG V-A Ελλάδα-Βουλγαρία 2014-2020. Η συνάντηση έγινε στον Δήμο Gotse Delchev της Βουλγαρίας και συμμετείχαν, ακόμα, δύο στελέχη της Κοινής Γραμματείας της Διαχειριστικής Αρχής του προγράμματος και τα στελέχη του έργου. Παρουσιάστηκαν οι δυνατότητες εφαρμογής υπηρεσιών τηλεϊατρικής, που επιτρέπουν την ταχεία προσέγγιση περιστατικών και την εξοικονόμηση πόρων από το σύστημα παροχής υπηρεσιών υγείας.

Επίσης, εξετάστηκε η πορεία του έργου και ζητήματα υλοποίησης του, ενώ τονίστηκε η σημασία του έργου για τις τοπικές κοινωνίες. Όπως ανέφερε ο δήμαρχος Παγγαίου, η ανακαίνιση των αγροτικών ιατρείων στη Γεωργιανή και στη Νέα Πέραμο και η προμήθεια σύγχρονου εξοπλισμού, σε συνεργασία με τις αρμόδιες Υπηρεσίες του Υπουργείου Υγείας, θα αναβαθμίσει τις παρεχόμενες υπηρεσίες πρωτοβάθμιας φροντίδας υγείας. Οι δήμαρχοι επιβεβαίωσαν την πολύ καλή συνεργασία μεταξύ των δύο Δήμων, σε επίπεδο διοίκησης και συνεργασίας των στελεχών τους και συμφώνησαν στη συνέχιση της, με την αξιοποίηση προγραμμάτων και πόρων σε έργα κοινού ενδιαφέροντος.

Το έργο συγχρηματοδοτείται από το Ευρωπαϊκό Ταμείο Περιφερειακής Ανάπτυξης κατά 85% και από εθνικούς πόρους κατά 15%. Ο προϋπολογισμός του είναι 917,042.20€, εκ των οποίων το ποσό των 446,615.00€ αφορούν στον προϋπολογισμό του Δήμου Παγγαίου. Η διάρκεια του έργου είναι 24 μήνες (Σεπτέμβριος 2017-Σεπτέμβριος 2019).

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ