Με αφορμή το πρόσφατο περιστατικό κακοποίησης αδέσποτου ζώου συντροφιάς, με αποτέλεσμα να χάσει την όραση από το ένα μάτι, στην Τοπική Κοινότητα Νέας Ηρακλείτσας, η δημοτική αρχή του Δήμου Παγγαίου εξέδωσε την ακόλουθη ανακοίνωση: «Στη συγκεκριμένη περιοχή, ο Δήμος Παγγαίου έχει φροντίσει τα τελευταία χρόνια δεκάδες αδέσποτα ζώα, σε συνεργασία με φιλοζωικά σωματεία και ευαισθητοποιημένους, σε θέματα φιλοζωίας, πολίτες. Καταδικάζει απερίφραστα τις ενέργειες αυτές. Δυστυχώς, για άλλη μια φορά, τα ζώα γίνονται θύματα εγκληματικής συμπεριφοράς κάποιων ασυνείδητων συμπολιτών μας. Είναι σημαντική η συμβολή όλων στον εντοπισμό του δράστη και για το λόγο αυτό, ενθαρρύνονται οι πολίτες που έχουν στοιχεία, να τα καταθέσουν στις αρμόδιες Υπηρεσίες. Υπενθυμίζουμε ότι, ο ν.4039/2012, όπως τροποποιήθηκε και ισχύει, προβλέπει πρόστιμο 30.000 ευρώ, για κακοποίηση και βάναυση μεταχείριση ζώου».

Επίσης, ο Δήμος Παγγαίου στηρίζει έμπρακτα, ως συνεργαζόμενος φορέας, την ποδηλατική διάσχιση 1ο διεθνές Brevet Philippi, που αποτελεί πρωτοβουλία της επιστημονικής ομάδας «Οψόμεθα εις Φιλίππους» και του Ποδηλατικού Συλλόγου Καβάλας «Κύκλοτρον». «Η δράση αποτελεί ετήσιο θεσμό και ακολουθεί το γαλλικό πρότυπο ανάπτυξης του ποδηλατικού τουρισμού και αφορά στη διάσχιση 200 χιλιομέτρων, μέσα από 20 τοπικούς οικισμούς και 7 Δήμους (Καβάλας, Δράμας, Δοξάτου, Προσοτσάνης, Παγγαίου, Αμφίπολης, Νέας Ζίχνης).

Οι συμμετέχοντες θα έχουν την ευκαιρία, να διασχίσουν μία διαδρομή στους πρόποδες του επιβλητικού και χρυσοφόρου Παγγαίου όρους, το οποίο συνδέει τους μύθους και την ιστορία με τις φυσικές ομορφιές, τα χωριά και τους παραδοσιακούς οικισμούς της περιοχής. Ο Δήμος Παγγαίου, στο πλαίσιο της διάκρισής του ως Ευρωπαϊκή Πόλη Αθλητισμού για το 2019, θα είναι πάντα αρωγός σε δράσεις, οι οποίες προάγουν τα αναρίθμητα οφέλη του αθλητισμού σε συνδυασμό με την προβολή της τοπικής ιστορίας. Να σημειώσουμε ότι, στο 190ο χιλιόμετρο της ποδηλατικής διάσχισης (πιάτσα ταξί στο κέντρο της Ελευθερούπολης), από τις 14:00 έως και τις 20:00, θα λειτουργεί σημείο ελέγχου (check point) με πιθανή ώρα διέλευσης των πρώτων συμμετεχόντων μετά τις 14:00. Ο Δήμος Παγγαίου θα παρέχει εκεί τροφοδοσία (μπάρες δημητριακών, είδη φούρνου) καθώς και νερά και χυμούς», αναφέρει δελτίο Τύπου.

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ