Με αφορμή σχόλιο του «Κ.Τ.» για τα εγκαταλειμμένα αυτοκίνητα που βρίσκονται στις γειτονιές της πόλης και στα χωριά του Δήμου Καβάλας, η αντιδήμαρχος Ποιότητας Ζωής, Κυριακή Χιώτη-Πρασσά μας ενημέρωσε, ότι δεν ανήκει, πλέον, αυτή η αρμοδιότητα στην Υπηρεσία που προΐσταται. Άλλαξε, είπε, ο Οργανισμός Εσωτερικής Υπηρεσίας και τώρα το αντικείμενο αυτό ανήκει στη Δημοτική Αστυνομία.

Μας είπε, ακόμα, πως στην προηγούμενη θητεία της ως αντιδήμαρχος καθαριότητας, είχε απομακρύνει περί τα εκατό εγκαταλειμμένα αυτοκίνητα. Όταν η Υπηρεσία κολλούσε το προειδοποιητικό αυτοκόλλητο, φωτογράφιζαν με καταγραμμένη την ημερομηνία τοποθέτησης, όπως και κατά την απομάκρυνση του αυτοκινήτου κι έτσι, κανείς ιδιοκτήτης δεν μπορούσε να ισχυριστεί, εκ των υστέρων, ότι το είχε εγκαταλείψει εκεί, για λίγες μόνο ημέρες.

Υπήρχε μία σύμβαση με επιχείρηση της Καβάλας, που διαθέτει γερανούς και τα αυτοκίνητα μεταφερόταν με πολύ λίγα, είναι αλήθεια, χρήματα. Ωστόσο, ανανεώθηκε η σύμβαση και απομακρύνθηκαν τα πιο πάνω αυτοκίνητα. Ο αντιδήμαρχος Οικονομικών, Ηλίας Καλανταρίδης, υπέγραψε τη διακήρυξη του νέου διαγωνισμού, που θα διεξαχθεί στις 10 Μαΐου 2017 και θα περιλαμβάνει κι άλλα αντικείμενα, εκτός από την απομάκρυνση των εγκαταλελειμμένων αυτοκινήτων. Ευελπιστούμε η διαδικασία αυτή, να μην είναι χρονοβόρα.

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ