Εκτάκτως συνεδρίασε, μετά το μεσημέρι της Παρασκευής 9 Νοεμβρίου 2018, το δημοτικό συμβούλιο Δήμου Καβάλας, προκειμένου να εγκρίνει την 27η αναμόρφωση του προϋπολογισμού του έτους 2018. Η αναμόρφωση αφορούσε την καταβολή των τακτικών προνοιακών επιδομάτων και την μεταφορά του υπόλοιπου των χρημάτων από τον κωδικό για την αγορά οχημάτων, στον κωδικό που έχει σχέση με τη συντήρηση και την επισκευή των δημοτικών οχημάτων.

Όπως ανέφερε ο αντιδήμαρχος οικονομικών, Ηλίας Καλανταρίδης, λόγω της αλλαγής στην κατάσταση των δικαιούχων, που έγινε από την Υπηρεσία Πρόνοιας του Δήμου, έπρεπε να αναμορφωθεί ο προϋπολογισμός, για να καταβληθούν τα τακτικά επιδόματα. Όσον αφορά το σκέλος των οχημάτων, ο αντιδήμαρχος ποιότητας ζωής, Ανέστης Τσουρουκίδης, είπε ότι τα οχήματα της Υπηρεσίας παρουσιάζουν συχνά προβλήματα, τα οποία, αρκετές φορές, δεν μπορούν να αντιμετωπιστούν στο συνεργείο του Δήμου Καβάλας. Έτσι, η επισκευή των ζημιών γίνεται σε εξωτερικά συνεργεία, είτε χρειάζεται η προμήθεια ανταλλακτικών.

Αρνητική ψήφο έδωσε ο Χρήστος Ποτόλιας, επικεφαλής του συνδυασμού «Λαϊκή Συσπείρωση», ο οποίος εξήγησε ότι είναι αντίθετος με τη γενικότερη φιλοσοφία του προϋπολογισμού και τις αναμορφώσεις του. Επίσης, να αναφέρουμε ότι, έπειτα από σχετική απόφαση του δημοτικού συμβουλίου, σε προηγούμενη συνεδρίαση, εγκρίθηκε η καταβολή έκτακτων οικονομικών ενισχύσεων, μέσω βοηθήματος κοινωνικής αλληλεγγύης, σε είκοσι δύο (22) δημότες, συνολικού ποσού 6.900 ευρώ.

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ