Ο Δήμος Θάσου, σε συνεργασία με την δημοτική κοινωφελή επιχείρηση (ΔΗ.Κ.Ε.Θ.), διοργάνωσαν, την Κυριακή 26 Απριλίου 2020,το 1ο διαδικτυακό σκακιστικό τουρνουά με την ονομασία THASSOS SPRING 2020 Arena. Σύμφωνα με δελτίο Τύπου, η διαδικτυακή εφαρμογή έδωσε τη δυνατότητα στους μικρούς σκακιστές να παίζουν όπως σε μία κανονική παρτίδα σκάκι με συγκεκριμένο χρόνο (7 λεπτά), όπως ορίστηκε από τους διοργανωτές. Οι κληρώσεις ακολούθησαν τον τρόπο διεξαγωγής των κανονικών τουρνουά, δηλαδή, οι παίκτες διασταυρώνονται συνεχώς και ανάλογα με τα αποτελέσματα τους συνεχίζουν με παίκτες που έχουν ίδιες αγωνιστικές επιδόσεις έως το τέλος του τουρνουά.

Με αυτό τον τρόπο, δόθηκε η δυνατότητα στα παιδιά να έχουν σχεδόν όλα τα οφέλη του σκακιού σε κανονικούς αγώνες, όπως η κριτική και η μαθηματική σκέψη. Παίχτηκαν 252 παρτίδες σκάκι, ενώ πήραν μέρος 44 σκακιστές από διάφορα μέρη. Υπεύθυνος της διοργάνωσης ήταν ο σκακιστής και καθηγητής φιλόλογος, Πέτρος Τζίμας, ο οποίος προσέφερε εθελοντικά τις γνώσεις του, ενώ πολλά συγχαρητήρια αξίζουν σε όλους τους συμμετέχοντες, καθώς ο κύριος σκοπός της διοργάνωσης, ήταν η συμμετοχή και όχι η τελική κατάταξη. Τις τρεις πρώτες θέσεις κατέλαβαν οι: Αργύρης Βασιλειάδης, Συμεών Γαλόπουλος, Άγγελος Κουτράκης, ενώ την 1η θέση στα κορίτσια η Πολυξένη Χιόνη.

Οι υπόλοιποι σκακιστές, που συμπληρώνουν την δωδεκάδα της κατάταξης, είναι οι: Φίλιππος Γαλόπουλος, Αλέξανδρος Αλεξόπουλος, Νεόφυτος Φωτίδης, Θάνος Κοπανούδης, Άγγελος Χιόνης, Μυρτώ Θεοφανέλη, Δημήτρης Σαμιώτης, Γρηγόρης Μουχαμπέτης.

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ