Δήμητρα Τσανάκα ή Θόδωρο Μουριάδη θα ψηφίσουν οι καβαλιώτες για Δήμαρχο Καβάλας;

1

Πολλοί αναγνώστες μας ρωτούν ποιόν από του δυο μονομάχους υποψήφιους Δημάρχους της ερχόμενης Κυριακής να ψηφίσουν στον Δήμο Καβάλας, ανάμεσα στην σημερινή Δήμαρχο Δήμητρα Τσανάκα και τον Αντιδήμαρχο Τεχνικών Υπηρεσιών , του Κωστή Σιμιτσή, τον Θόδωρο Μουριάδη.

Παρακολουθήσαμε με μεγάλη προσοχή, όλα όσα είπαν οι υποψήφιοι Δήμαρχοι Καβάλας, σε όλες σχεδόν τις συνεντεύξεις που έδωσαν. Έχουμε πολύ καλή γνώση των έργων που έγιναν από την Δήμαρχο στα τελευταία 4,5 χρόνια, όπως και των έργων που έκανε, ο Θόδωρος Μουριάδης, ως Αντιδήμαρχος.

Ο Θόδωρος Μουριάδης, στον φιλολαΐκό λόγο της Δήμητρας Τσανάκα, αντιπαράθεσε το ύφος του σοβαρού και καλού παιδιού. Δεν παρέθεσε κανένα συγκεκριμένο σχέδιο για το Δήμο Καβάλας και σ’ όλες του τις ομιλίες και συνεντεύξεις, αναφερόταν σχεδόν μόνο στη συνοικία της Παναγίας και στην περιοχή γύρω από το Ιμαρέτ, όπου εργάζεται. λες και ο Δήμος Καβάλας εκεί περιορίζεται. Μιλώντας στην τηλεόραση για το Φεστιβάλ Φιλίππων, ο Θ. Μουριάδης είπε ότι θα το περιορίσει για να μην μπορεί να έρχεται κάθε «τηλεπερσόνα» να κάνει την αρπαχτή της. «Έστω μια παράσταση την εβδομάδα να έχουμε, αλλά να είναι παράσταση κύρους», είπε. Και δεν μπορεί να αντιληφθεί, ότι στις «τηλεπερσόνες» υπάρχουν χιλιάδες καβαλιώτες-δημότες, που πηγαίνουν αβίαστα και διασκεδάζουν. Κι όλους αυτούς θέλει να τους αποκλείσει από τα θεάματα που τους αρέσουν, για να πουλήσει «κουλτούρα» και να μετατρέψει το Φεστιβάλ Φιλίππων, σε κλαμπ για λίγους. Σε ανακοίνωση του συνδυασμού του έγραψε ότι είναι κατά της τσιμεντοποίησης. Και το έγραψε αυτός, που ως Αντιδήμαρχος Τεχνικών Υπηρεσιών, έβαλε τσιμέντο μέχρι και πάνω στις Καμάρες, τσιμεντοποίησε το σύνολο της οδού Ιερολοχιτών και τσιμεντοποίησε και το μισό πλάτος της οδού Κολοκοτρώνη, δυσχεραίνοντας, ακόμη περισσότερο την δυσχερή κυκλοφορία. Μίλησε για έργα, αυτός που ζήτησε συγνώμη για τα λάθη που έγιναν στον Μεντρεσέ και στην Ιουστινιανού, γιατί, όπως είχε πει, δεν είχε δει στην λεπτομέρειά της την μελέτη! Κάτι ανάλογο είχε γίνει και με τη μελέτη της Μεγάλης Λέσχης. Είχε επιστραφεί πίσω η μελέτη, σημειώνοντας λεπτομερώς τις παραλείψεις της, λάθη που δεν θα έκανε ακόμη και ένας πρωτοετής της Αρχιτεκτονικής. Κι αυτή τη μελέτη δεν την είχε δει, πριν σταλεί στην Περιφέρεια. Διεκδικεί να γίνει Δήμαρχος Καβάλας, αυτός που ανέλαβε την ευθύνη για την πτώση της γέφυρας στο παλιό Νοσοκομείο, αυτός που δεν είχε ρίξει ούτε μια φτυαριά άσφαλτο στον Δήμο στα τέσσερα χρόνια της θητείας του, όπως ο ίδιος ομολόγησε και είπε ότι απλώς έκλεινε μόνο κάποιες τρύπες, γιατί δεν είχε λεφτά ο Δήμος… Άλλωστε, ο λαός της Καβάλας, τιμώρησε την ψευτοκουλτούρα της διοίκησης Σιμιτσή-Μουριάδη, την αδράνεια και την ανικανότητά τους.

Για την υποψήφια Δήμαρχο Δήμητρα Τσανάκα, που πρώτευσε στον Δήμο Καβάλας την πρώτη Κυριακή των εκλογών, το μόνο που της καταλογίζουν οι αντίπαλοί της είναι ότι έχει πρόβλημα με τη μέση της. Κι ποιος λέει ότι η Δήμαρχος για να διοικήσει σωστά τον Δήμο, πρέπει να είναι fitness, δρομέας ή άλτης;;; Εδώ ο Κυμπουρόπουλος, με τόσα προβλήματα υγείας κατάφερε να γίνει καθηγητής Πανεπιστημίου και να εκλεγεί ευρωβουλευτής. Τι να πούμε; Ότι δεν έπρεπε να βγει ευρωβουλευτής, γιατί πως θα πηγαινοέρχεται στις Βρυξέλλες;;;

Ο Θόδωρος Μουριάδης, σε σχετικές ερωτήσεις στο προηγούμενο ντιμπέιτ, παραδέχθηκε ότι η Δήμαρχος έκανε έργο και «κανείς δεν μπορεί να το μηδενίσει». Ωστόσο, είπε, ότι θα μπορούσε να κάνει περισσότερα. Του απαντάμε, πως σε κάθε περίπτωση υπάρχει η δυνατότητα να γίνουν ακόμη περισσότερα. Παραδέχθηκε ότι έκανε πολλά για τον αθλητισμό (όπου ο ίδιος δεν είχε κάνει τίποτα), για τις παιδικές χαρές, για τον τουρισμό, στον κοινωνικό τομέα, όπου επίσης υστέρησε καταφανώς ο Θ. Μουριάδης και ο Κωστής Σιμιτσής. Τριπλασίασε τα έργα οδοποιίας η Δήμητρα Τσανάκα, αφού η σύγκριση των δύο είναι αναπόφευκτη και αναγκαία. Ξόφλησε η διοίκηση της Δήμητρας Τσανάκα, χρέη δύο εκατομμυρίων ευρώ, της ΔΕΥΑΚ, την οποία καταχρέωσε η διοίκηση Σιμιτσή-Μουριάδη, και μείωσε την τιμή του νερού στο 90% των καβαλιώτικων νοικοκυριών.

Την ερχόμενη Κυριακή, ο λαός του Δήμου θα αποφασίσει ποιόν θα έχουν Δήμαρχο της επόμενη πενταετία. Θα προτείναμε στους αναγνώστες μας να προσέξουν πολύ που θα ρίξουν την ΠΟΛΥΤΙΜΗ ψήφο τους. Να ψηφίσουν με γνώμονα το καλό του Δήμου, γιατί επιπολαιότητες δεν πρέπει να υπάρξουν. Κανείς δεν θα μπορεί να γκρινιάζει αν αφήσουμε να επαναληφθεί η διοίκηση απραξίας του Θόδωρου Μουριάδη.

(Λίγο πριν, έφτασε στο κινητό του γράφοντα κείμενο με παράπονα, από υποψήφια δημοτική σύμβουλο του Θόδωρου Μουριάδη, η οποία γράφει μεταξύ άλλων. «Ο συνδυασμός Μουριάδη, υστερεί στρατηγικής και λειτουργεί παρεΐστικα»).

Γιώργος Γανίτης

1 ΣΧΟΛΙΟ

  1. Απ’ ότι φαίνεται ο κ. Γανίτης έχει ξεκάθαρη θέση για τον/την επόμενη Δήμαρχο. Οι καβαλιώτες όμως να ξέρει δεν τρώνε “κουτόχορτο”…..

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ