Την ανησυχία της τοπικής κοινωνίας και των δημοτικών συμβούλων, κυρίως της αντιπολίτευσης, θέλησε να κατευνάσει η δήμαρχος Καβάλας, Δήμητρα Τσανάκα, το απόγευμα της Δευτέρας 28 Νοεμβρίου 2016, δηλώνοντας ότι δεν έχει ληφθεί καμία απόφαση σχετικά με τη χωροθέτηση της Μονάδας Επεξεργασίας Απορριμμάτων (Μ.Ε.Α.) στο Δήμο Καβάλας. «Δεν θα γίνει τίποτα, χωρίς να ερωτηθούν οι τοπικές κοινωνίες», τόνισε και συμπλήρωσε ότι θα περιμένει τις προτάσεις των πολιτών, για το χώρο που θα κατασκευαστεί η Μ.Ε.Α., η οποία προβλέπεται στον περιφερειακό σχεδιασμό διαχείρισης των αστικών αποβλήτων.
Επίσης, στην αρχή της συνεδρίασης, που δεν περιλάμβανε ερωτήσεις εκτός ημερήσιας διάταξης λόγω του μεγάλου αριθμού των θεμάτων της ημερήσιας διάταξης, η αντιπολίτευση και ειδικότερα οι επικεφαλής των παρατάξεων «Ο Τόπος της Ζωής μας» και «Συμπαράταξη Πολιτών», Μάκης Παπαδόπουλος και Άρης Βέρρος αντίστοιχα, καθώς και ο εκπρόσωπος της μείζονος αντιπολίτευσης, Θόδωρος Μουριάδης, «έστρεψαν τα πυρά τους» προς τη «Δημωφέλεια» και την πρόεδρο του διοικητικού συμβουλίου, Αναστασία Ιωσηφίδου, με αφορμή το κόστος των Χριστουγεννιάτικων εκδηλώσεων και την επιπλέον χρηματοδότηση των τριακοσίων χιλιάδων ευρώ, που ζήτησε η «Δημωφέλεια» από τον Δήμο.
Ο Μάκης Παπαδόπουλος μίλησε για «εκτροχιασμό» του προϋπολογισμού της «Δημωφέλεια», ενώ ο Α. Βέρρος για σπατάλη χρημάτων, σε βάρος της κοινωνικής πολιτικής του Δήμου. Ο Θ. Μουριάδης, επίσης, άφησε μομφή για τα έξοδα των εξωτερικών συνεργατών της δημοτικής κοινωφελούς επιχείρησης, τα οποία χαρακτήρισε υπερβολικά. «Τα τριακόσια χιλιάρικα που ζητάμε θα ενισχύσουν την τοπική κοινωνία, μέσα από την προσπάθεια προβολής του τόπου. Η «Δημωφέλεια» είναι «εργαλείο» για τον Δήμο Καβάλας», απάντησε, μεταξύ άλλων, η Αν. Ιωσηφίδου στην κριτική που δέχτηκε.
Επίσης, η πρόεδρος της «Δημωφέλεια» ανακοίνωσε ότι, η μεγάλη επένδυση για την αναβάθμιση του πηλοθεραπευτηρίου των Κρηνίδων σε σύγχρονο θερμαλιστικό κέντρο δωδεκάμηνης λειτουργίας, θα γίνει από το πρόγραμμα των Ολοκληρωμένων Χωρικών Επενδύσεων (Ο.Χ.Ε.) της Περιφέρειας Ανατολικής Μακεδονίας-Θράκης και όχι με δανειακή σύμβαση. «Ήταν κάτι που κυνηγούσαμε από την αρχή, γιατί θέλαμε να αποφύγουμε το δάνειο», είπε. Η επένδυση στο πηλοθεραπευτήριο Κρηνίδων θα είναι της τάξης των δύο εκατομμυρίων ευρώ.

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ