-Πριν ακόμα δούνε τι και πως θα κατασκευαστεί στη θέση των παλιών αποθηκών του λιμανιού «Απόστολος Παύλος», ορισμένα καρντάσια αντέδρασαν. Ο πρώην δημοτικός σύμβουλος και αντιδήμαρχος Δήμου Καβάλας, Ανέστης Τσουρουκίδης, δήλωσε, σε ραδιοφωνική παρέμβαση, πως είναι αντίθετος στην κατασκευή ενός ακόμα τσιμεντένιου εκτρώματος, το οποίο θα προσβάλλει τη «βιτρίνα» της πόλης και τη χερσόνησο της Παναγίας. Κι όταν ρωτήθηκε αν γνωρίζει τι θα κατασκευαστεί στο σημείο εκείνο, απάντησε αρνητικά!

-«Το λιμάνι είναι η είσοδος στην πόλη και η πρώτη εικόνα που βλέπουν οι επισκέπτες. Δεν μπορεί ο καθένας να κάνει ότι θέλει στο παραλιακό μέτωπο, χωρίς να συζητήσει με τον Δήμο», πρόσθεσε.

-Όταν λες «παραλιακό μέτωπο», καρντάσι Ανέστη, περιλαμβάνεις και το τμήμα από την κεντρική είσοδο του λιμανιού μέχρι τον προσήνεμο μόλο; Τι δουλειά έχει ο Δήμος Καβάλας να εμπλακεί στη ζώνη λιμενικής δραστηριότητας; Αν θέλει κάτι τέτοιο, τότε πρέπει να ιδρύσει δημοτικό λιμενικό ταμείο και όχι δημοτικό λιμενικό γραφείο για τα «ορφανά» λιμανάκια.

-Κι ύστερα, να ζητήσει από την κεντρική διοίκηση, να μεταβιβάσει η Ανώνυμη Εταιρεία «Οργανισμός Λιμένα Καβάλας» στο δημοτικό λιμενικό ταμείο, τη διαχείριση όλου του λιμανιού «Απόστολος Παύλος». Έτσι, θα αποφασίζει ο Δήμος για όλα όσα γίνονται στην παραλιακή ζώνη, από τον προσήνεμο μόλο μέχρι την Καλαμίτσα.

-Μη βιάζεσαι, λοιπόν, να βγάλεις συμπέρασμα. «Ακόμα δεν τον είδαμε, Γιάννη τον βαφτίσαμε», λέει η λαϊκή ρήση. Θεωρώ ότι ο ιδιώτης θέλει να φτιάξει κάτι όμορφο στο λιμάνι για την πόλη και όχι μία πολυκατοικία, σαν κι αυτές που ανεγέρθηκαν μετά την κατεδάφιση των καπναποθηκών στην παραλία.

-Προτείνω στο καρντάσι τον Αργύρη Μπακιρτζή, που ενδιαφέρεται πολύ για την παλιά πόλη, να πιέσει να γίνει η ανάπλαση στον φάρο, που είναι το «μπελβεντέρε» της Καβάλας, όπως το χαρακτήρισε ο ίδιος, αν δεν κάνω λάθος, όταν γινόντουσαν οι εργασίες για την απομάκρυνση των υλικών της επιχωμάτωσης.

-Να ασχοληθεί και ο «Καβαλάρχης», που θέλει να αναδειχθούν οι σκάλες και η παλιά δεξαμενή στο δυτικό παράλιο τείχος του φρουρίου.

-Είδα την εικόνα των μεταναστών στην Μόρια, που κοιμούνται σε ένα κοιμητήριο (νεκροταφείο) και απόρησα πως δεν σχολιάστηκε αρνητικά από τα Μέσα Ενημέρωσης. Διότι, το νεκροταφείο είναι ιερός τόπος και όχι χώρος για ελεύθερο κάμπινγκ!

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ