Ο βουλευτής Περιφερειακής Ενότητας Καβάλας, Γιάννης Πασχαλίδης, ενημερώνει τους πολίτες για τις εξελίξεις σχετικά με το θέμα της παραμονής της 2ης Περιφερειακής Διοίκησης Λιμενικού Σώματος-Ελληνικής Ακτοφυλακής στην πόλη της Καβάλας. Όπως αναφέρει δελτίο Τύπου, παρακολουθεί το ζήτημα από τις πρώτες ημέρες που ανέκυψε η φήμη περί μεταφοράς της έδρας στη Θεσσαλονίκη. Συναντήθηκε με εκπροσώπους της Ένωσης Προσωπικού Λιμενικού Σώματος Ανατολικής Μακεδονίας τον περασμένο Ιούνιο, οι οποίοι τον ενημέρωσαν για το ζήτημα, καθώς και για άλλα προβλήματα που απασχολούν την τοπική Υπηρεσία, όπως: η αναβάθμιση του Α΄ Λιμενικού Τμήματος Θάσου σε Λιμεναρχείο, η αναβάθμιση του Λιμενικού Φυλακίου Ελευθερών σε Λιμενικό Τμήμα, η αύξηση οργανικών θέσεων στο Κεντρικό Λιμεναρχείο Καβάλας και το Β΄ Λιμενικό Τμήμα Κεραμωτής και τον εκσυγχρονισμό χερσαίων και πλωτών μέσων.

Στις 9 Ιουνίου 2020 απέστειλε επιστολή στον υπουργό ναυτιλίας και νησιωτικής πολιτικής και στις 17 Ιουνίου 2020 συναντήθηκε μαζί του για τα ανωτέρω θέματα. Με δελτίο Τύπου ενημέρωσε πως ο υπουργός άκουσε με κατανόηση και ανταποκρίθηκε θετικά, προκειμένου να διασφαλιστεί η εύρυθμη λειτουργία του Λιμενικού Σώματος στην Π.Ε. Καβάλας.

Στις 11 Ιουλίου 2020, επίσης, συναντήθηκε πάλι με εκπροσώπους της Ένωσης Προσωπικού Λιμενικού Σώματος Ανατολικής Μακεδονίας για την παραμονή της ΠΕ.ΔΙ.Λ.Σ. στην Καβάλα. «Ευχαριστώ τους ιθύνοντες της Ένωσης Προσωπικού Λιμενικού Σώματος Ανατολικής Μακεδονίας, για την πολύ καλή συνεργασία που έχουμε αναπτύξει, καθώς και για την αναγνώριση των προσπαθειών μου, οι οποίες θα συνεχιστούν για την εξεύρεση λύσεων σε όλα τα ζητήματα που απασχολούν το Λιμενικό Σώμα στην Περιφερειακή Ενότητα Καβάλας. Απ’ όλα τα παραπάνω προκύπτει πως το ενδιαφέρον μου είναι διαρκές και δεν εκδηλώνεται κατόπιν εορτής. Αν κάποιοι θυμούνται, με δικές μου ενέργειες είχε μεταφερθεί η Γ΄ ΠΕ.ΔΙ.Λ.Σ. από τη Θεσσαλονίκη στην Καβάλα, όταν η Δ΄ ΠΕ.ΔΙ.Λ.Σ. αποφασίσθηκε να μεταφερθεί στη Λέσβο μερικά χρόνια πριν. Τέλος, ευχαριστώ τον υπουργό, κύριο Πλακιωτάκη, για το ενδιαφέρον που επέδειξε και επιδεικνύει για την εύρυθμη λειτουργία του Λιμενικού Σώματος στην Περιφερειακή Ενότητα Καβάλας», δήλωσε.

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ