Τους καταστηματάρχες που είχαν τις καλύτερα στολισμένες βιτρίνες καταστημάτων στην πόλη την περίοδο των Χριστουγέννων, βράβευσαν, την Πέμπτη 30 Δεκεμβρίου 2021, ο δήμαρχος Καβάλας, Θόδωρος Μουριάδης και ο πρόεδρος της κοινωφελούς επιχείρησης «Δημωφέλεια», Παναγιώτης Αγγελίδης, οι οποίοι απένειμαν και τα σχετικά χρηματικά έπαθλα.

Ο δήμαρχος, αφού συνεχάρη τους ιδιοκτήτες των επιχειρήσεων, είπε πως τόσο ο Δήμος, όσο και οι άνθρωποι της αγοράς, μπήκαν από νωρίς στην διαδικασία να βελτιώσουν το κλίμα στην εορταστική περίοδο, στολίζοντας διαφορά σημεία της πόλης και τις βιτρίνες των εμπορικών καταστημάτων και πρόσθεσε ότι, μέσα από την προσπάθεια αυτή, άλλαξε σε σημαντικό βαθμό η διάθεση των καταναλωτών.

Ο πρόεδρος της «Δημωφέλεια» ανέφερε ότι, μπορεί η υγειονομική κρίση να «πάγωσε» αρκετές ιδέες για στολισμένες βιτρίνες, να προκάλεσε την ματαίωση εορταστικών εκδηλώσεων, αλλά η δημοτική Αρχή και η διοίκηση της κοινωφελούς επιχείρησης στηρίζουν την τοπική αγορά. Άλλωστε, σημείωσε, η οικονομία είναι θέμα ψυχολογίας. Και οι στολισμένες βιτρίνες ανεβάζουν την διάθεση των καταναλωτών. Στόχος της δημοτικής Αρχής, συμπλήρωσε, ήταν να δοθεί ένα επιπλέον κίνητρο στους επαγγελματίες και στους εμπόρους για το στόλισμα των καταστημάτων τους, συμβάλλοντας έτσι, με τον καλύτερο τρόπο, στην εορταστική ατμόσφαιρα των ημερών και η θετική ανταπόκριση τους δημιουργεί τις προϋποθέσεις, ώστε ο διαγωνισμός να καθιερωθεί.

Η εκπρόσωπος του Επιμελητηρίου Καβάλας, Μαρία Καραμπουρνιώτη, είπε, μεταξύ άλλων, ότι έγινε σημαντική προσπάθεια από τους καταστηματάρχες της πόλης, να αλλάξει η εικόνα των βιτρινών, παρά τις δύσκολες συνθήκες και ευχήθηκε να απαλλαγεί η κοινωνία σύντομα από τις συνέπειες της πανδημίας.

Ο εκπρόσωπος του Εμπορικού Συλλόγου Καβάλας, Ηλίας Χάιτας, επισήμανε ότι, η όμορφη εικόνα που είχαν πολλά καταστήματα και οι εκδηλώσεις της προηγούμενης περιόδου, τόνωσαν την ψυχολογία του κοινού καθ’ όλη την διάρκεια των εορτών. Οι επιχειρήσεις που βραβεύτηκαν είναι οι έξης:

Βιβλιοχαρτοπωλείο «ΖΑΠΩΝΗΣ-Χαρτί και Μολύβι», του Παναγιώτη Ζαπώνη, χρηματικό έπαθλο 300 ευρώ.

LOREZ ACCESSORIES της Ν. Κάλλιας, χρηματικό έπαθλο 200 ευρώ.

Santi Book & Art, του Θανάση Παπαγεωργίου, χρηματικό έπαθλο 100 ευρώ.

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ