-Το σωστό είναι, κατά την άποψη μου, όταν γίνεται μία σοβαρή καταγγελία, όπως αυτή που αφορά τη ρύπανση της ατμόσφαιρας στην περιοχή όπου λειτουργούν οι δύο χημικές βιομηχανίες (Λιπάσματα-Πετρέλεαια) στα ανατολικά της Καβάλας, η καταγγελία να γίνεται επώνυμα και με στοιχεία στον αρμόδιο εισαγγελέα. Και όχι σε βουλευτές και άλλους αναρμόδιους, όπως διαπαραταξιακές επιτροπές αιρετών.

-Αυτές οι «καταγγελίες», δυστυχώς, γίνονται αντικείμενο πολιτικής εκμετάλλευσης, όπως έκαναν βουλευτές του «Κινήματος Αλλαγής», από διάφορες εκλογικές περιοχές και τελευταία μία βουλευτής του κόμματος της «Ελληνικής Λύσης». Η βουλευτής αυτή, σε ένα κείμενο μερικών γραμμών, το οποίο αναμασάει γνωστές «καταγγελίες» τοπικών παραγόντων και παλιότερες δημόσιες τοποθετήσεις, καταθέτει δήθεν σοβαρή ερώτηση, στο πλαίσιο του Κοινοβουλευτικού ελέγχου, προς τον αρμόδιο υπουργό (περιβάλλοντος και ενέργειας), για τον κίνδυνο μόλυνσης από το εργοστάσιο της πρώην Β.Φ.Λ. (Βιομηχανίας Φωσφορικών Λιπασμάτων) στην Καβάλα.

-Λυπάμαι πολύ, αλλά αυτό δεν είναι υπεύθυνη πολιτική στάση και διαδικασία Κοινοβουλευτικού ελέγχου, αλλά προσπάθεια δημιουργίας (αρνητικών) εντυπώσεων και δυσφήμησης ιδιωτών, επιχειρήσεων και της Καβάλας. Οι εκπρόσωποι του Κοινοβουλίου, πριν καταθέσουν οποιαδήποτε ερώτηση, οφείλουν να έχουν στα χέρια τους αδιάσειστα στοιχεία.

-Δεν είναι δυνατό να ρωτάει βουλευτής τον αρμόδιο υπουργό, αν ο δεύτερος γνωρίζει την καταγγελθείσα κατάσταση, η οποία αφορά στους ρυπογόνους και επικίνδυνους για τη δημόσια υγεία ατμοσφαιρικούς ρύπους και για ποιο λόγο δεν λειτουργεί ο σταθμός περιβαλλοντικών μετρήσεων και πότε θα αποκατασταθεί η λειτουργία του. Ο ρόλος του βουλευτή είναι σοβαρός, αλλά αρκετοί δεν τον αντιλαμβάνονται.

-Υ.Γ. Με μνημόνια (σήμερα λέγονται «ενισχυμένη εποπτεία»), covid-19, παράνομους μετανάστες, τις απειλές του Ρετζέπ και τον «Ιανό», η Ελλάδα θα μείνει όρθια! Σεισμοί, λιμοί, καταποντισμοί, δεν μας πτοούν καρντάσια!

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ