Ποια σχέση μπορεί να έχει μία μικρή πόλη στις όχθες του ποταμού Νείλου, Ezbet El Borg, με την Καβάλα και το καρνάγιο με το φεστιβάλ Φιλίππων; Την απάντηση στο ερώτημα δίνουν οι συντελεστές της παράστασης «Βάρδα μπένε, μία ιστορία που μάλλον δεν θέλεις να ακούσεις», που θα παρουσιαστεί την Τετάρτη 8 και την Πέμπτη 9 Αυγούστου 2018.

Πρόκειται για μία ακόμα παραγωγή του φεστιβάλ Φιλίππων, στην οποία συμμετέχουν νέοι άνθρωποι του θεάτρου με καταγωγή από την Καβάλα. Αυτή είναι η πρώτη «ιδιαιτερότητα» της παράστασης. Η δεύτερη είναι ο χώρος που θα παρουσιαστεί. «Το φεστιβάλ Φιλίππων έχει αναδείξει πάνω από τριάντα χώρους έως σήμερα, τους οποίους χρησιμοποίησαν κι άλλοι στη συνέχεια. Αισθανόμαστε υπερήφανοι γι’ αυτό, όπως και για τη συνεργασία με νέους ταλαντούχους ανθρώπους που κατάγονται από την Καβάλα. Νιώθουμε πολύ ευχάριστα όταν δίνουμε «εντολή» στους ανθρώπους αυτούς να δημιουργήσουν και να παρουσιάσουν τη δουλειά τους στο κοινό. Οι χώροι και οι δουλειές αυτές, είναι το στίγμα του φεστιβάλ. Είμαστε χαρούμενοι που θα «εγκαινιάσουμε» καλλιτεχνικά ένα ακόμα χώρο», ανέφερε ο Θοδωρής Γκόνης, καλλιτεχνικός διευθυντής του Δημοτικού Περιφερειακού Θεάτρου (ΔΗ.ΠΕ.ΘΕ.) Καβάλας στη συνέντευξη Τύπου στο Δημαρχείο τη Δευτέρα 6 Αυγούστου 2018.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Ο νέος χώρος, είναι μία από τις εγκαταλελειμμένες αποθήκες δίπλα στο παραδοσιακό ναυπηγείο (καρνάγιο), η οποία καθαρίστηκε από τα απορρίμματα και διαμορφώθηκε για υποδεχτεί τους εκατό (σ.σ. πενήντα σε κάθε παράσταση) θεατές του έργου. «Ο χώρος έγινε ένα στολίδι», πρόσθεσε η Εύα Οικονόμου-Βαμβακά, η οποία έκανε τη δραματουργική επεξεργασία και τη σκηνοθεσία, ενώ συμμετείχε στο γράψιμο του κειμένου και σημείωσε: «Κάναμε μία πολύ όμορφη συλλογική δουλειά που μας συγκινεί και αναδεικνύει, με ποιητικό τρόπο, μία ιστορία που είναι λίγο γνωστή στον κόσμο».

Στο ίδιο μήκος κύματος ήταν οι δηλώσεις που έκαναν οι συνεργάτες της. Ο Παύλος Σταυρόπουλος, ηθοποιός, ανέφερε ότι η παράσταση ήταν ευκαιρία να ανακαλύψουν άγνωστες πτυχές της καθημερινής ζωής της πόλης. Όπως η ζωή των αιγύπτιων αλιεργατών που εργάζονται στον αλιευτικό στόλο της Καβάλας και προέρχονται από την πόλη Ezbet El Borg, αλλά και η ιστορία του παραδοσιακού ναυπηγείου (καρνάγιου). «Είναι μία ιστορία που πρέπει να ακούσετε. Είμαι χαρούμενη που συμμετέχω στην παραγωγή αυτή», δήλωσε η Κυριακή Μακέδου, η οποία συνέβαλε στην έρευνα για τη συλλογή του υλικού, ενώ η Κατερίνα Συμεωνίδου, που βοήθησε στη σκηνοθεσία, συμπλήρωσε: «Η ομάδα αυτή «έδεσε» πολύ καλά. Είναι ευτυχής σύμπραξη η συνεργασία μας». Οι παραστάσεις αρχίζουν στις 9μ.μ. και οι τιμές εισιτηρίων είναι: 10 ευρώ (κανονικό), 5 ευρώ (μειωμένο).

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ