Συνελήφθησαν την Κυριακή 10 Σεπτεμβρίου 2017 στους Νομούς Καβάλας και Θεσσαλονίκης, από αστυνομικούς του Αστυνομικού Τμήματος Παγγαίου της Διεύθυνσης Αστυνομίας Καβάλας, με τη συνδρομή της Ομάδας ΔΙ.ΑΣ. της Διεύθυνσης Αστυνομίας Θεσσαλονίκης, τέσσερις διακινητές, δύο υπήκοοι Πακιστάν και δύο ημεδαποί, οι οποίοι προωθούσαν, παράνομα, στο εσωτερικό της χώρας, έξι μη νόμιμους μετανάστες, υπηκόους Πακιστάν.

Συγκεκριμένα, στη διάρκεια οργανωμένης επιχείρησης, οι αστυνομικοί συνέλαβαν τους τέσσερις διακινητές, διότι εντόπισαν τους δύο ημεδαπούς και τον ένα υπήκοο Πακιστάν να επιβαίνουν σε Ι.Χ. επιβατικό αυτοκίνητο και να λειτουργούν ως προπομπός, για την αποφυγή αστυνομικών ελέγχων σε δεύτερο Ι.Χ. επιβατικό αυτοκίνητο, που οδηγούσε άγνωστος διακινητής με συνοδηγό τον δεύτερο υπήκοο Πακιστάν και με το οποίο μετέφεραν τους έξι μη νόμιμους μετανάστες.

Οι αστυνομικοί εντόπισαν τα δύο οχήματα να κινούνται σε επαρχιακή οδό του Νομού Καβάλας. Ο οδηγός του οχήματος με το οποίο μετέφεραν τους μη νόμιμους μετανάστες, αντιλαμβανόμενος τους αστυνομικούς ακινητοποίησε το όχημα και μαζί με τον συνοδηγό, διέφυγαν πεζοί σε παρακείμενη δασική περιοχή, ενώ το δεύτερο όχημα συνέχισε την πορεία του κατευθυνόμενο προς Θεσσαλονίκη. Από την έρευνα που ακολούθησαν στη δασική περιοχή, εντοπίστηκε και συνελήφθη ο συνοδηγός, ενώ ο οδηγός του αυτοκινήτου κατάφερε να διαφύγει.

Σε έλεγχο που πραγματοποιήθηκε στο εσωτερικό του οχήματος βρέθηκαν οι έξι μη νόμιμοι μετανάστες. Επίσης, στη διάρκεια της ‘ερευνας, αστυνομικοί της ομάδας ΔΙ.ΑΣ. της Διεύθυνσης Θεσσαλονίκης, εντόπισαν στη Θεσσαλονίκη το δεύτερο αυτοκίνητο που λειτουργούσε ως προπομπός, το οποίο και ακινητοποίησαν, συλλαμβάνοντας τους υπόλοιπους δράστες. Κατασχέθηκαν τα δύο Ι.Χ. επιβατικά αυτοκίνητα και πέντε κινητά τηλέφωνα, ενώ οι συλληφθέντες οδηγήθηκαν στην εισαγγελέα Πρωτοδικών Καβάλας.

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ