Ένα διαφορετικό «χρώμα» θα έχει, φέτος το καλοκαίρι, η είσοδος του αρχαίου θεάτρου των Φιλίππων, χάρη στα έργα δεκαέξι εικαστικών καλλιτεχνών, διακεκριμένων και νέων, που θα είναι τοποθετημένα, σε ευδιάκριτα σημεία, στη σύντομη διαδρομή που θα κάνουν οι θεατές των παραστάσεων, από την είσοδο μέχρι το κοίλο του θεάτρου.

Η υπαίθρια αυτή έκθεση σχεδιάστηκε αποκλειστικά για το φεστιβάλ Φιλίππων και την επέτειο των εξήντα ετών. «Τα έργα αυτά, θα δώσουν μία άλλη διάσταση στο φεστιβάλ. Το 2017, θα είναι η χρονιά του φεστιβάλ Φιλίππων», είπε ο Πέτρος Πετρόπουλος, πρόεδρος του Δημοτικού Περιφερειακού Θεάτρου (ΔΗ.ΠΕ.ΘΕ.) Καβάλας, καλωσορίζοντας στην πόλη τους διοργανωτές της έκθεσης και τους καλλιτέχνες.

«Είναι χαρά μας, να εγκαινιάσουμε το πρόγραμμα του επετειακού φεστιβάλ με την έκθεση αυτή, που είναι δική μας «καλλιέργεια». Έγινε ειδικά για το φεστιβάλ και είναι ένα κόσμημα πάνω σε ένα άλλο κόσμημα», δήλωσε ο Θοδωρής Γκόνης, καλλιτεχνικός διευθυντής του ΔΗ.ΠΕ.ΘΕ., ενώ εξέφρασε την ικανοποίηση του, για την ανταπόκριση που δείχνει ο κόσμος στο φετινό πρόγραμμα των εκδηλώσεων.

Εκ μέρους των διοργανωτών μίλησαν, στη συνέντευξη Τύπου που δόθηκε την Παρασκευή 7 Ιουλίου 2017 στο Δημαρχείο Καβάλας, ο εκπρόσωπος της «Μικρής Άρκτου», Ανδρέας Γεωργιάδης και η επιμελήτρια της έκθεσης, Ίριδα Κρητικού. «Είναι η τρίτη συνεργασία μας με το φεστιβάλ Φιλίππων, αλλά αυτή έχει την ιδιαιτερότητα ότι έγινε αποκλειστικά για την επέτειο των εξήντα ετών. Αισθανόμαστε χαρά και συγκίνηση, που θα εκθέσουμε τα έργα στον μαγικό χώρο του αρχαίου θεάτρου», σημείωσε ο πρώτος, ενώ η Ίριδα Κρητικού συμπλήρωσε ότι η έκθεση είναι ένα «δώρο» στο φεστιβάλ. «Είναι καταπληκτικό, τα αρχαία μνημεία να «επικοινωνούν» με τη σύγχρονη τέχνη. Προσεγγίσαμε, όμως, με μεγάλο σεβασμό τον αρχαιολογικό χώρο και το μεγαλείο που εκπέμπει. Γι’ αυτό τα έργα δεν μπορεί να είναι «κραυγαλέα» και «αλαζονικά», σχολίασε.

Στη συνέντευξη Τύπου παραβρέθηκαν και μίλησαν οι καλλιτέχνιδες: Βούλα Καραμπατζάκη, Δήμητρα Σίλιαλη. Συμμετέχουν ακόμα οι: Κώστας Ανανίδας, Θωμάς Διώτης, Σταυρούλα Καζιάλε, Μιχάλης Κλαουδάτος, Μαρία Κώτσου, Παναγιώτης Μαρίνης, Χαρίτων Μπεκιάρης, Παναγιώτης Μπρέντας, Δανάη Νικολαΐδη-Κωτσάκη, Χριστίνα Παπαγεωργίου, Βασιλική Σαγκιώτη, Γιώργος Ταξίδης, Μάγια Ταπεινού, Ραφαέλα Τσόπτση.

Ο τίτλος της έκθεσης είναι: «Διονυσιακά» και οι καλλιτέχνες εμπνεύστηκαν τα έργα τους από τη ζωή του θεού Διόνυσου, όπως περιγράφεται στο επικό ποίημα «Διονυσιακών βιβλία μη». Η έκθεση θα διαρκέσει από τις 8 Ιουλίου έως και τις 10 Αυγούστου 2017. Οι ώρες λειτουργίας είναι οι εξής: Καθημερινά 08:00-20:00 και τις ημέρες των παραστάσεων στο αρχαίο θέατρο Φιλίππων έως τις 9μ.μ.

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ