• Δεν είναι διόλου αμελητέος ο αριθμός των 550 κλινών, που θα προστεθούν στο υπάρχον ξενοδοχειακό δυναμικό της Καβάλας, όταν κατασκευαστούν και λειτουργήσουν οι δύο μονάδες στα ανατολικά της πόλης στην περιοχή Εσκί Καπού. Σε ένα ανερχόμενο τουριστικό προορισμό, όπως είναι η Καβάλα, ο αριθμός των διαθέσιμων κλινών, είναι σημαντικός παράγοντας για την προσέλκυση επισκεπτών.
  • Με τα δύο καινούργια ξενοδοχεία, η πόλη θα μπορεί να φιλοξενήσει περισσότερες διοργανώσεις που φέρνουν πολύ κόσμο, όπως συνέδρια, φεστιβάλ, αθλητικές διοργανώσεις κ.ά. Θα «λύσει τα χέρια» και στα μέλη της διοίκησης του Επιμελητηρίου, που σχεδιάζει να αυξήσεις τις διοργανώσεις στο εκθεσιακό κέντρο «Απόστολος Μαρδύρης» στη Νέα Καρβάλη. Επίσης, μία περιοχή που υποβαθμίστηκε, η «Άσπρη Άμμος», θα «ξαναζωντανέψει» και θα αναδειχτεί τουριστικά.
  • Με την αξιοποίηση των δημοτικών οικοπέδων, ακόμα, ο Δήμος και η «Δημωφέλεια» θα ενισχύσουν τα έσοδα, για να μπορέσουν να «επενδύσουν» σε νέες δράσεις με σκοπό τη βελτίωση των υποδομών και την μεγαλύτερη προβολή του τουριστικού προϊόντος. Αλλά, δεν είναι τα έσοδα που θα έχουν ο Δήμος Καβάλας και η «Δημωφέλεια», όπως θεωρούν μερικοί με τη στενόμυαλη λογική τους. Είναι η «προστιθέμενη αξία» για την ανατολική πλευρά και την πόλη. Διότι, αν γίνει η αρχή, θα ακολουθήσουν κι άλλες επενδύσεις, όχι μόνο στον τουριστικό τομέα.
  • Η παραχώρηση 50 στρεμμάτων, μόνο, μπορεί να γίνει ο «καταλύτης» για πολύ ευχάριστες εξελίξεις τα επόμενα έτη! Αυτό σημαίνει, κατά την άποψη μας, «στρατηγική κίνηση» στην πράξη και όχι στα λόγια! Ο Δήμος Καβάλας και η «Δημωφέλεια» αξιοποιούν την ακίνητη περιουσία τους, για να ενισχύσουν την τοπική οικονομία και να ανεβάσουν το «πρεστίζ» της πόλης. Εν αντιθέσει με το ελληνικό δημόσιο, το οποίο έχει απαξιώσει τα «δικά του» ακίνητα στην Καβάλα.
  • Πέρα από το προαναφερθέντα, το μεγαλύτερο όφελος από την υλοποίηση των δύο επενδύσεων στο Εσκί Καπού, κατά την άποψη μας, είναι ο όρος για την πρόσληψη προσωπικού από την περιοχή, σε ποσοστό τουλάχιστον πενήντα τοις εκατό. Αντιλαμβάνεστε πόσο μεγάλη «ανάσα» θα είναι αυτό, για τους εκατοντάδες άνεργους συμπολίτες και ιδιαίτερα τους νέους, που σκέφτονται να ξενιτευτούν για να βρούνε μία θέση εργασίας.
  • Ο Δήμος Καβάλας και η «Δημωφέλεια», επομένως, συμβάλλουν (εμμέσως) στην ανακούφιση του σοβαρού ζητήματος της ανεργίας, ενώ την ίδια ώρα, για παράδειγμα, η διοίκηση του Εργατοϋπαλληλικού Κέντρου Καβάλας παρακολουθεί, ως απλός θεατής, τις αυξομειώσεις του δείκτη ανεργίας, καταγράφει την «μαύρη εργασία», διοργανώνει ημερίδες «φιλολογικού ενδιαφέροντος» και εκδίδει ανακοινώσεις εναντίον της δημάρχου Καβάλας, για δηλώσεις που έκανε στα Μέσα Ενημέρωσης!
  • Το «όραμα» των διοικούντων τον Δήμο Καβάλας, με τέτοιες αποφάσεις, παίρνει σάρκα και οστά». Παύει να είναι μία ευχή και μία ιδέα στο προεκλογικό έντυπο. Η Καβάλα δεν χρειάζεται «οράματα» χωρίς αντίκρισμα.

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ