-Το ίδρυμα «Σταύρος Νιάρχος», θα χρηματοδοτήσει την ανέγερση ενός πανεπιστημιακού παιδιατρικού νοσοκομείου στην Θεσσαλονίκη έως το έτος 2027, όπως είπε ο (μέγιστος) υπουργός υγείας, Άδωνις Γεωργιάδης! Να αναφέρω, επίσης, ότι στην Θεσσαλονίκη λειτουργεί η μοναδική στην βόρεια Ελλάδα Μονάδα Εντατικής Θεραπείας (Μ.Ε.Θ.) για παιδιά στο «Ιπποκράτειο» νοσοκομείο.

-Πρόσφατα, μία ομάδα πολιτών κατέθεσε αίτημα στο περιφερειακό συμβούλιο της Περιφέρειας Ανατολικής Μακεδονίας-Θράκης, για την δημιουργία Μ.Ε.Θ. παίδων σε ένα από τα δημόσια νοσοκομεία της Περιφέρειας.

-Αυτή η βούληση της κεντρικής διοίκησης, καρντάσια, για «αποκέντρωση» με εντυπωσιάζει! Στο «Ιπποκράτειο» νοσοκομείο υπάρχουν 10 κλίνες Μ.Ε.Θ. για παιδιά, που καλύπτουν τις ανάγκες της βόρειας Ελλάδας, όπως δήλωσε ο Άδωνις, ενώ θα αναπτυχθούν ακόμα 33 κλίνες, όταν κατασκευαστεί το πανεπιστημιακό παιδιατρικό νοσοκομείο πάλι στην Θεσσαλονίκη!

-Και γιατί να μην κατασκευαστεί το πανεπιστημιακό παιδιατρικό νοσοκομείο σε άλλη πόλη; Στην Καβάλα, ας πούμε, που βρίσκεται στο μέσο, περίπου, της απόστασης από τον Έβρο μέχρι την Θεσσαλονίκη. Ή αλλιώς, γιατί να μη «μεταφερθούν» οι 10 κλίνες από το «Ιπποκράτειο» νοσοκομείο στην Καβάλα, μετά από την κατασκευή του πανεπιστημιακού παιδιατρικού νοσοκομείου στην Θεσσαλονίκη;

-Στην Θεσσαλονίκη θα υπάρχουν 43 κλίνες Μ.Ε.Θ. για παιδιά, αλλά για να φτάσει ένα περιστατικό από το Διδυμότειχο στην Θεσσαλονίκη, το ασθενοφόρο που θα κάνει την διακομιδή πρέπει να διανύσει πολλά χιλιόμετρα. Ενώ, στην Καβάλα έχουμε, δόξα τον θεό, τις κτηριακές υποδομές, για να δημιουργήσουμε ένα μικρό πανεπιστημιακό παιδιατρικό νοσοκομείο. Ας πάνε οι τοπικοί άρχοντες στο ίδρυμα «Σταύρος Νιάρχος», να ζητήσουν την οικονομική συνδρομή του. Και μετά, η κεντρική διοίκηση οφείλει να βρει το ιατρικό και βοηθητικό προσωπικό και να παρέχει τον εξοπλισμό. Είμαι βέβαιος ότι θα ενδιαφερθούν αρκετοί γιατροί, να έρθουν στην Καβάλα για να εργαστούν.

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ