-Αφού βγήκε η Ελλάδα από την οικονομική καραντίνα των μνημονίων, που κράτησε δέκα χρόνια, την περίμενε (στη γωνία) η υγειονομική καραντίνα λόγω covid-19. Από την Σκύλα στη Χάρυβδη πέφτουμε καρντάσια και ο εφιάλτης δεν τελειώνει. «Όχι άλλο κάρβουνο», που είπε ο αείμνηστος Νίκος Κούρκουλος!

-Και δίπλα στις καραντίνες, έχουμε τις πυρκαγιές, τους κυκλώνες και τους σεισμούς, που προκαλούν επιπρόσθετα προβλήματα στην καθημερινότητα των πολιτών. Ζούμε μία ταινία τρόμου! Όχι θρίλερ, γιατί τέτοιο γίνεται για την εκλογή προέδρου στις Ηνωμένες Πολιτείες Αμερικής. Κι ας έδιναν οι δημοσκόποι σταθερό προβάδισμα επτά μονάδων στον Μπάιντεν, ο οποίος μου φαίνεται πολύ λίγος για πλανητάρχης.

-Όπως δείχνουν τα πράγματα, θα αναδειχτεί ο 56ος πρόεδρος των Η.Π.Α. και μετά, θα μάθουμε αν έχει τις ικανότητες να διοικήσει τη χώρα του, που βρίσκεται σε μεγάλη κρίση, αλλά και τον πλανήτη που είναι μία τεράστια αρένα με θηρία! Πάντως, η εχθρότητα της Γερμανίας απέναντι στην υποψηφιότητα του Ντόναλντ Τραμπ και στην επανεκλογή του, καρντάσια, μου προκαλεί προβληματισμό.

-Ο Χρήστος Μέτιος ανακοίνωσε επιπλέον χρηματοδότηση 5,4 εκατομμυρίων ευρώ, για τα νοσοκομεία Καβάλας, Ξάνθης, Κομοτηνής, Αλεξανδρούπολης, από το Ε.Σ.Π.Α., το οποίο είναι σωσίβιο, στην κυριολεξία, για τον περιφερειάρχη Ανατολικής Μακεδονίας-Θράκης. Από το Ε.Σ.Π.Α., επίσης, θα διαθέσει 45 εκατομμύρια ευρώ για το πρόγραμμα μη επιστρεπτέας οικονομικής ενίσχυσης των μικρών, πολύ μικρών επιχειρήσεων και των αυτοαπασχολούμενων, που επλήγησαν από την πανδημία.

-Τα «αδιάθετα» χρήματα από το Ε.Σ.Π.Α. φαίνεται πως είναι αρκετά, για να «μπαλώσουν τρύπες» στην υγεία, την οικονομία και την επιχειρηματικότητα την περίοδο του covid-19. Καλά που προέκυψε η πανδημία, δηλαδή, γιατί τα χρήματα αυτά θα επιστρέφονταν στην Ευρωπαϊκή Ένωση, αφού δεν απορροφήθηκαν σε έργα για τις τοπικές κοινωνίες.

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ