-Η δημοτική Αρχή έδειξε εκπληκτικά αντανακλαστικά και ανακοίνωσε αμέσως ότι, το πρόγραμμα θερινής απασχόλησης παιδιών των οποίων οι γονείς είναι εργαζόμενοι, θα υλοποιηθεί φέτος. Το Νομικό Πρόσωπο του Δήμου Καβάλας «Δημοτική Κοινωνική Αλληλεγγύη και Προσχολική Αγωγή» έδωσε στην δημοσιότητα τις προθεσμίες και τις προϋποθέσεις συμμετοχής στο πρόγραμμα, μετά την διαμαρτυρία γονέων ότι το πρόγραμμα δεν θα γίνει αυτό το καλοκαίρι.

-Κι είχε βάση η ανησυχία τους! Όπως δήλωσε ο αντιδήμαρχος παιδείας, πολιτισμού και δημοτικής αστυνομίας, Απόστολος Μουμτσάκης, στην συνεδρίαση της οικονομικής επιτροπής, το χαμηλό ενδιαφέρον για εγγραφές έβαλε μεγάλο προβληματισμό στην διοίκηση του Δήμου, όσον αφορά την υλοποίηση του προγράμματος. Ωστόσο, ο αρμόδιος αντιδήμαρχος κοινωνικής πολιτικής, Λεωνίδας Παππάς, στην ίδια συνεδρίαση, δήλωσε πως το πρόγραμμα είναι σημαντικό, εξυπηρετεί πολλούς γονείς και πρέπει να συνεχιστεί ανεξαρτήτως του αριθμού των εγγραφών.

-Ο Απ. Μουμτσάκης προσπάθησε να ρίξει την ευθύνη για το χαμηλό ενδιαφέρον στους διευθυντές των δημοτικών σχολείων, γιατί δεν ενημέρωσαν τους γονείς. Η προσπάθεια του δεν έπεισε τους δημοτικούς συμβούλους της μειοψηφίας και συγκεκριμένα της προηγούμενης δημοτικής Αρχής, που θύμισαν ότι γινόταν καλύτερη ενημέρωση των δημοτών για το πρόγραμμα και υπήρχε πολύ θετική ανταπόκριση. Η πραγματικότητα είναι, κατά την άποψη μας, ότι η δημοτική Αρχή έχει μία «προκατάληψη» με τις δράσεις, ιδίως τις πετυχημένες, των προηγούμενων δημοτικών Αρχών.

-Θέλει να απαξιώσει και να αποδομήσει τις δράσεις αυτές, για να δείξει πως επιχειρεί την ανανέωση και την αλλαγή. Επίσης, πρέπει να λάβουμε σοβαρά υπόψη την χαμηλή αποδοτικότητα των στελεχών της διοίκησης του Δήμου Καβάλας. Εκτός από λίγοι στον αριθμό, είναι και (πολύ) περιορισμένων δυνατοτήτων. Κι όπως φάνηκε με το πρόγραμμα θερινής απασχόλησης παιδιών με εργαζόμενους γονείς, έχουν και πρόβλημα συνεννόησης μεταξύ τους! Θα παρενέβαινε ο Λ. Παππάς σε κάποιο ζήτημα για την δημοτική αστυνομία, σε μία συνεδρίαση συλλογικού οργάνου του Δήμου, στην οποία συμμετέχει ο αρμόδιος αντιδήμαρχος (Απ. Μουμτσάκης);

-Εάν δεν δημοσιευόταν η διαμαρτυρία γονέα, που ήθελε να εγγράψει το παιδί του στο πρόγραμμα θερινής απασχόλησης, είναι πολύ πιθανό να μην υλοποιούνταν φέτος το καλοκαίρι η δράση αυτή. Και είναι σχεδόν σίγουρο πως δεν θα υλοποιούνταν και τα δύο επόμενα καλοκαίρια (2022, 2023). Η πίεση, επομένως, από τους δημότες και η ανάδειξη των θεμάτων από τα τοπικά Μέσα Ενημέρωσης, μπορούν να φέρουν αποτέλεσμα. Ο πρόεδρος του Νομικού Προσώπου «Δημοτική Κοινωνική Αλληλεγγύη και Προσχολική Αγωγή», Φιλήμων Ξουλόγης, συγκάλεσε εκτάκτως το διοικητικό συμβούλιο, για να εγκριθεί η χρηματοδότηση του προγράμματος θερινής απασχόλησης παιδιών και στην συνέχεια έστειλε δελτίο Τύπου για τις εγγραφές.

-Θα δούμε, επομένως, πόσο θα στηρίξει η δημοτική Αρχή το πρόγραμμα και πόσο θα το βελτιώσει, για να πολλαπλασιαστούν οι εγγραφές τα επόμενα έτη. Αυτή θα είναι η επιτυχία της, να καθιερώσει την δράση και να πείσει τους Καβαλιώτες να την αγκαλιάσουν.

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ