• Ποιο άλλο θέμα, άραγε, θα μπορούσε να επιλέξει η Ανεξάρτητη Κίνηση Ενεργών Πολιτών Ζυγού, για να κάνει την επίσημη εμφάνιση της στο στίβο του προεκλογικού αγώνα, ενόψει των δημοτικών εκλογών του ερχόμενου Μαΐου, από το ζήτημα της ποιότητας του πόσιμου νερού στην περιοχή;
  • «Για μία ακόμα φορά, ένα από τα πιο σοβαρά προβλήματα του χωριού μας, γίνεται αντικείμενο παραπληροφόρησης και πολιτικής εκμετάλλευσης, με στόχο να κρυφτεί η αδιαφορία του Δήμου», αναφέρει η ανακοίνωση της Κίνησης. Ωστόσο, από την πλευρά της Δημοτικής Επιχείρησης Ύδρευσης Αποχέτευσης Καβάλας έγιναν και γίνονται στοχευμένες ενέργειες, για την αντιμετώπιση του προβλήματος με την περιεκτικότητα του πόσιμου νερού σε νιτρικά, η οποία οφείλεται στην ανθρώπινη δραστηριότητα και συγκεκριμένα στη χρήση χημικών λιπασμάτων στις καλλιέργειες, τα οποία καταλήγουν στον υδροφόρο ορίζοντα.
  • Δεν θα αναφέρουμε τα μέτρα που λήφθηκαν, τα οποία μπορεί να απαριθμήσει ο πρόεδρος της Δ.Ε.Υ.Α.Κ. Μας κάνει, ωστόσο, εντύπωση, ότι το ζήτημα αυτό, της καταλληλότητας του πόσιμου νερού στο Ζυγός, επανέρχεται στην επικαιρότητα δυόμισι μήνες, περίπου, πριν τη διεξαγωγή των δημοτικών εκλογών.
  • Συμφωνούμε ότι είναι ένα σοβαρό και λεπτό ζήτημα, το οποίο δεν πρέπει να γίνει «σημαία» της Ανεξάρτητης Κίνησης Ενεργών Πολιτών Ζυγού και κανενός άλλου συνδυασμού προεκλογικά. Ποια, όμως, είναι η πρόταση που καταθέτουν τα μέλη της Κίνησης; «Προτείνουμε την οργάνωση ανοιχτής ομιλίας-παρουσιάσεις των θέσεων όλων των τοπικών συνδυασμών, που θα πάρουν μέρος στις επόμενες εκλογές. Σαν τοπική κοινωνία, έχουμε αποδείξει στο παρελθόν, ότι και μπορούμε και έχουμε τους κατάλληλους ανθρώπους, για την οργάνωση μιας τέτοιας συνέλευσης», αναφέρει η ανακοίνωση.
  • Ο στόχος της Ανεξάρτητης Κίνησης Ενεργών Πολιτών Ζυγού, είναι να ενημερωθούν αξιόπιστα και ουσιαστικά οι κάτοικοι της περιοχής, ή να γίνει μία «ανοιχτή προεκλογική αντιπαράθεση» μεταξύ των εκπροσώπων των τοπικών συνδυασμών; Πολύ φοβούμαστε ότι, η συνέλευση που προτείνουν, θα καταλήξει σε προεκλογικό φιάσκο. Αν θέλουν τα μέλη της Κίνησης να οξύνουν το κλίμα, θα κριθούν γι’ αυτό.
  • Θέλουν, μήπως, να χρησιμοποιήσουν τη συνέλευση αυτή, για να δείξουν την επιρροή τους στην τοπική κοινωνία; Θεωρούν ότι έτσι θα λύσουν το πρόβλημα, ή θα πετύχουν να πιέσουν τη δημοτική αρχή για το έργο της σύνδεσης του δικτύου ύδρευσης της Δημοτικής Ενότητας Φιλίππων, με τον αγωγό που μεταφέρει νερό στην πόλη της Καβάλας από τις πηγές Βοϊράνης; Το μεγάλο αυτό έργο έχει δρομολογηθεί και θα υλοποιηθεί. Είτε βοηθήσει η κεντρική διοίκηση, είτε όχι. Ο Δήμος Καβάλας θα βρει τον τρόπο να το χρηματοδοτήσει.
  • Όσον αφορά τις διάφορες «μετρήσεις» που γίνονται από ιδιώτες, για την περιεκτικότητα των νιτρικών, προκαλούν μεγαλύτερη αναστάτωση στην τοπική κοινωνία. Δεν είναι δυνατό να κάνουν μετρήσεις ιδιώτες. Ποιοι είναι αυτοί, πως λαμβάνουν τα δείγματα νερού, από πού, πότε, σε ποιον αναθέτουν την ανάλυση και για ποιο λόγο κάνουν μετρήσεις; Ένα τόσο σοβαρό ζήτημα δημόσιας υγείας, απαιτεί και την ανάλογη σοβαρότητα στη διαχείρισή του.

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ