• «Εγώ δεν πρόκειται να κάνω εξωτερική πολιτική και δεν είναι αυτή η αρμοδιότητά μου. Τι θα λέμε; Ότι είμαστε στην ελληνική Μακεδονία; Γιατί, λοιπόν, χαρακτηρίστηκε «βόρεια Μακεδονία» το άλλο κρατίδιο; Η αυθόρμητη απάντηση μας είναι ότι βρισκόμαστε στην αληθινή Μακεδονία, έχοντας μπροστά μας τον χάρτη της Ελλάδας, που έχουμε πάρει από τον Ε.Ο.Τ. και δεν αναφέρει πουθενά «βόρεια Μακεδονία». Τώρα, δηλαδή, θα αλλάξουμε τους χάρτες;». Αγωνιώδη τα ερωτήματα της Αναστασίας Ιωσηφίδου, προέδρου της «Δημωφέλεια», μετά τη συμμετοχή στη διεθνή έκθεση τουρισμού στη Νέα Υόρκη.
  • Την επιστολή που θα κάνεις με τα ερωτήματα αυτά, Αναστασία μου, να τη στείλεις, εκτός από το Υπουργείο Εξωτερικών και στη φιλενάδα σου, την Ελενίτσα Κουντουρά, υπουργό τουρισμού, που γυρίζει στις διεθνείς εκθέσεις για να προβάλλει την Ελλάδα.
  • Δυστυχώς, δεν βρισκόταν στο περίπτερο του Ε.Ο.Τ. στην έκθεση της Νέας Υόρκης, όταν οι αμερικανοί επισκέπτες σε ρωτούσαν που βρίσκεται η Καβάλα. Αν βρίσκεται στη βόρεια, ή στη νότια Μακεδονία! «Να ρωτήσετε την υπουργό τουρισμού της Ελλάδας», έπρεπε να απαντήσεις.
  • Η υπουργός τουρισμού είναι μεταξύ των βουλευτών που ενέκριναν τη «συμφωνία» των Πρεσπών και την ονομασία των Σκοπίων ως «βόρεια Μακεδονία». Δεν φαντάστηκε, η αφελής Ελενίτσα, ότι θα ρωτούν οι ξένοι αν η Καβάλα βρίσκεται στη βόρεια, ή στη νότια Μακεδονία.
  • Το 2012, η Ελενίτσα διαγράφηκε από το κόμμα της Νέας Δημοκρατίας (σ.σ. τότε πρόεδρος ήταν ο Αντώνης Σαμαράς), διότι καταψήφισε το δεύτερο μνημόνιο.
  • Το 2019, επίσης, διαγράφηκε από το Κίνημα των «Ανεξάρτητων Ελλήνων», διότι στήριξε την κυβέρνηση μετά την αποχώρηση του Πάνου Καμμένου.
  • Μην εκπλαγείτε, καρντάσια, να τη δείτε υποψήφια στις ερχόμενες εθνικές εκλογές με τον ΣΥ.ΡΙΖ.Α. Το πολιτικό βιογραφικό να «γεμίζει» κι έχει ο Θεός! Πάντα θα υπάρχει κάποιος πρόθυμος να την εντάξει στο κόμμα του. Διότι, η πολιτική δεν είναι ιδεολογία, αλλά καριέρα. Και η Ελενίτσα ξέρει πολύ καλά από… πασαρέλα!

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ