• Είχε πολύ καιρό να εκφράσει δημοσίως την άποψη του, για τα δημοτικά πράγματα, ο Στάθης Εριφυλλίδης. Και το έκανε χθες με άκομψο, κατά την άποψη μας, τρόπο. Στην ανακοίνωση-σχόλιο που έκανε, με αφορμή την κριτική του Μάκη Παπαδόπουλου προς τη δημοτική αρχή του Δήμου Καβάλας, για την αδιαφορία που δείχνει στον τομέα του πρασίνου, χαρακτήρισε τη σημερινή, αλλά και την προηγούμενη διοίκηση (του Κωστή Σιμιτσή) του Δήμου ως ανίκανες.
  • Ήταν έκπληξη η παρέμβαση του πρώην δημάρχου Καβάλας και μας προκάλεσε ερωτηματικά. Γιατί ένας πρώην δήμαρχος, ο οποίος μετά την απόσυρση από τα κοινά δεν συνήθιζε να κάνει πολιτικές παρεμβάσεις, αποφάσισε να μιλήσει τώρα και να ασκήσει κριτική στις διοικήσεις του Δήμου Καβάλας που διαδέχτηκαν τη δική του; Άραγε, ήταν μόνο η αρχή;
  • Αν και απέχουμε αρκετούς μήνες, ακόμα, έως τη διεξαγωγή των δημοτικών εκλογών, είναι φανερό ότι βρισκόμαστε σε προεκλογική περίοδο. Η παρέμβαση του Στάθη Εριφυλλίδη, επομένως, δεν είναι τυχαία. Αλλά, ποια είναι η σκοπιμότητά της; Υποψιαζόμαστε ότι έγινε για να δημιουργήσει κλίμα. Σε βάρος συγκεκριμένων υποψηφίων δημάρχων και υπέρ ενός άλλου.
  • Ο Κωστής Σιμιτσής «τσίμπησε» και απάντησε στην πρόκληση του πρώην αντιπάλου του για τη δημαρχία. Η νυν δήμαρχος δεν «σήκωσε το γάντι» και ορθώς, κατά την άποψη μας, δεν το έκανε. Δεν έχει νόημα να αντιπαρατεθεί με έναν πρώην δήμαρχο, ο οποίος έχει ιδιωτεύσει τα τελευταία έτη. Θα αντιπαρατεθεί, μόνο, με τους συνυποψήφιους της.
  • Ο Στάθης Εριφυλλίδης κάνει μία αναφορά στο πράσινο που «φύτεψε» στον Δήμο Καβάλας την περίοδο που ήταν δήμαρχος. Με συγκεκριμένα (και αναλυτικά) αριθμητικά στοιχεία, ενώ αναφέρεται γενικά για τις επιδόσεις των διαδόχων του, του Κ. Σιμιτσή και της Δ. Τσανάκα, τους οποίους βαθμολογεί με βαθμό κάτω από τη βάση. Πως, όμως, γνωρίζει πόσες φυτεύσεις δέντρων, φυτών και θάμνων έγιναν τις περιόδους που διοίκησαν και διοικούν ο Κ. Σιμιτσής και η Δ. Τσανάκα, για να προβεί και στον χαρακτηρισμό (ανίκανοι); Έχει τα ακριβή στοιχεία από την Υπηρεσία Πρασίνου; Κι αν τα ζήτησε και τα έλαβε, γιατί δεν τα δημοσιοποίησε, όπως αυτά της δικής του περιόδου, για να κάνουν τη σύγκριση οι πολίτες;
  • Αν στηρίχτηκε στο πρόσφατο δελτίο Τύπου του Μάκη Παπαδόπουλου, τότε η παρέμβασή του δεν μπορεί να θεωρηθεί υπεύθυνη. Γιατί, ούτε ο επικεφαλής του συνδυασμού «Ο Τόπος της Ζωής μας» παρουσίασε συγκεκριμένα στοιχεία, παρά μόνο μερικές φωτογραφίες κομμένων δέντρων στον δημοτικό κήπο Καβάλας, για να βγάλει το συμπέρασμα, ότι η δημοτική αρχή αντί να αυξάνει, μειώνει το πράσινο στην πόλη.
  • Όπως προαναφέραμε, η σκοπιμότητα της (αιφνίδιας) παρέμβασης του Στάθη Εριφυλλίδη θα φανεί στο προσεχές μέλλον. Αν υπάρξουν κι άλλες ανακοινώσεις στο ίδιο στιλ, θα αντιληφθούμε και θα αντιληφθείτε τον στόχο. Σεβόμενοι την προσφορά του στα κοινά, του συνιστούμε να μην εμπλακεί στην προεκλογική αντιπαράθεση των υποψηφίων για τις δημοτικές εκλογές του 2019. Διότι, δεν θα πετύχει τον σκοπό της εμπλοκής του.

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ