-Ειλικρινά, καρντάσια, ακούγοντας τις δηλώσεις που κάνουν πολιτικά πρόσωπα για ζητήματα εξωτερικής πολιτικής και εθνικής σημασίας παθαίνω «διχασμό προσωπικότητας»! Είπε η Αριστοτελία Πελώνη, κυβερνητική εκπρόσωπος της Ελλάδας, για το Κυπριακό ότι: «Δεν νοείται λύση, πέραν του δεσμευτικού πλαισίου των ψηφισμάτων του Ο.Η.Ε., που προβλέπουν διζωνική δικοινοτική Ομοσπονδία. Με μία κυριαρχία, μία ιθαγένεια και μία διεθνή προσωπικότητα».

-Αλήθεια, καρντάσια, ποιον δεσμεύουν τα ψηφίσματα του Ο.Η.Ε.; Την κυβέρνηση της Κύπρου, ή τον Κυπριακό λαό; Κι αφού τα ψηφίσματα αυτά έχουν δεσμευτικό χαρακτήρα, γιατί δεν εφαρμόστηκαν τόσα χρόνια, για να λειτουργήσει η διζωνική δικοινοτική Ομοσπονδία στην Κύπρο; Άλλωστε, το συγκεκριμένο μοντέλο διακυβέρνησης προέβλεπε το περίφημο σχέδιο του πρώην γραμματέα του Ο.Η.Ε., Κόφι Ανάν, το οποίο απορρίφθηκε (πανηγυρικά) σε δύο δημοψηφίσματα! Τα δημοψηφίσματα, δηλαδή, έχουν μεγαλύτερη δύναμη και βαρύτητα από τα ψηφίσματα του Ο.Η.Ε., του ΝΑΤΟ, της Ευρωπαϊκής Ένωσης και των άλλων διεθνών Οργανισμών.

-Γι’ αυτό, καρντάσια, κάθε προσπάθεια των Οργανισμών αυτών και πολιτικών παραγόντων, για την επιβολή της λύσης που θέλουν, έχει αποτύχει. Και θα αποτυγχάνει, γιατί δεν έχουν στόχο την δίκαιη λύση. Η πρόταση του Κόφι Ανάν, για παράδειγμα, προέβλεπε την παραμονή στην Κύπρο 45.000 εποίκων! Δηλαδή, ατόμων που μεταφέρθηκαν στο νησί από την Τουρκία, για να κατοικήσουν στο κατεχόμενο έδαφος και στα σπίτια των Κυπρίων που εκτοπίστηκαν! Αυτοί οι έποικοι, σύμφωνα με την λύση του Κ. Ανάν, θα έπαιρναν με την «βούλα» την Κυπριακή ιθαγένεια και θα αποτελούσαν ισότιμους πολίτες της Κυπριακής Δημοκρατίας, άρα και πολίτες της Ευρωπαϊκής Ένωσης! Απίστευτα πράγματα!

-Μπορεί στις συνελεύσεις του Ο.Η.Ε. και στις συνόδους κορυφής της Ε.Ε., να συζητούν περί πενταμερών συσκέψεων, ψηφισμάτων και προτεινόμενων λύσεων, ωστόσο στο δημοψήφισμα τα ερωτήματα είναι ξεκάθαρα. Ρωτήθηκαν, λοιπόν, οι Κύπριοι το 2004 αν θέλουν την διζωνική δικοινοτική Ομοσπονδία και απάντησαν, με συντριπτική πλειοψηφία, αρνητικά. Να σημειώσω, καρντάσια, ότι ο Νίκος Αναστασιάδης (φωτογραφία), νυν πρόεδρος της Κυπριακής Δημοκρατίας, ήταν υπέρ του σχεδίου Κ. Ανάν και παραμένει θετικός στην διζωνική δικοινοτική Ομοσπονδία.

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ