-Ο βουλευτής (επικρατείας) του ΣΥ.ΡΙΖ.Α.-Προοδευτική Συμμαχία και συγγραφέας, Βασίλης Βασιλικός, δήλωσε υπερήφανός, που «πλούτισε» την δημοτική βιβλιοθήκη Καβάλας, με χιλιάδες βιβλία Ελλήνων και ξένων λογοτεχνών. Ωστόσο, παρά τον μεγάλο θόρυβο που προκάλεσε με τη δήλωση στήριξης στον φυλακισμένο και απεργό πείνας, Δημήτρη Κουφοντίνα, απέφυγε να δηλώσει υπερήφανος ότι στηρίζει τα ανθρώπινα δικαιώματα ενός βαρυποινίτη τρομοκράτη! Άραγε, μετάνιωσε για τη δήλωση αυτή;

-Το ζήτημα μπορούσε να τελειώσει, αν ο «δημοφιλής» λογοτέχνης έκανε νέα δήλωση, για να ανασκευάσει την ατυχή αρχική υπέρ του καταδικασθέντα για ανθρωποκτονίες και σειρά άλλων αδικημάτων, που υπάγονται στο νόμο περί τρομοκρατίας. Το μόνο που είπε είναι ότι: «Όταν δόθηκε το όνομα μου στη δημοτική βιβλιοθήκη Καβάλας, αυτή η τιμή για μένα ήταν ισάξια με ένα Νόμπελ. Κι αν ένα Νόμπελ, δεν μπορούν να το πάρουν πίσω, αυτόν τον τιμητικό τίτλο μπορούν να τον αφαιρέσουν». Δεν πρόσθεσε, βεβαίως, ότι αν αφαιρέσουν αυτόν τον τιμητικό τίτλο, εκείνοι που θα το πράξουν θα λογοδοτήσουν!

-Αντί γι’ αυτόν, το δήλωσαν άλλοι, όπως η βουλευτής Καβάλας, Σουλτάνα (Τάνια) Ελευθεριάδου, η (νέα) Νομαρχιακή Επιτροπή Καβάλας του ΣΥ.ΡΙΖ.Α.-Προοδευτική Συμμαχία και ο πρώην δημοτικός και περιφερειακός σύμβουλος, Βασίλης Τραϊφόρος, ο οποίος έγραψε ότι: «Προσοχή, λοιπόν, γιατί μία τέτοια ενέργεια (σ.σ. η απόσυρση του ονόματος του Β. Βασιλικού από το κτίριο της δημοτικής βιβλιοθήκης), θα έχει άσχημα αποτελέσματα για τη φήμη της πόλης μας παγκοσμίως, όπως είχαμε και με το μνημείο των Εβραίων θυμάτων συμπατριωτών μας. Θα γραφεί σε όλες τις εφημερίδες του εξωτερικού και δικαίως, διότι άλλο μία τοποθέτηση πολιτικά άστοχη και άλλο το συγγραφικό έργο».

-Δεν γνωρίζουμε εάν το βραβείο Νόμπελ μπορεί να αφαιρεθεί. Γνωρίζουμε ότι μπορεί να αφαιρεθεί ένα ολυμπιακό μετάλλιο, το οποίο αποτελεί την ύψιστη διάκριση για έναν αθλητή και μία αθλήτρια. Θα τολμούσαμε να το χαρακτηρίσουμε ως το «βραβείο Νόμπελ» στον αθλητισμό. Όταν αφαιρέθηκε, λοιπόν, ολυμπιακό μετάλλιο από αθλητές, κανένα Μέσο Ενημέρωσης στον κόσμο, δεν έκανε ρεζίλι τους αθανάτους της Διεθνούς Ολυμπιακής Επιτροπής (Δ.Ο.Ε.). Αντιθέτως, έγινε ρεζίλι ο αθλητής και η αθλήτρια που προκάλεσαν την αφαίρεση του ολυμπιακού μεταλλίου.

-Η «πολιτικά άστοχη τοποθέτηση» του Β. Βασιλικού, όπως έγραψε ο γιατρός Β. Τραϊφόρος, δεν μπορεί να υποβαθμιστεί. Δεν αφορά έναν κοινό φυλακισμένο, αλλά ένα άτομο που καταδικάστηκε για κατά συρροή δολοφονίες και τρομοκρατία! Αυτός που έγινε ρεζίλι, είναι ο Β. Βασιλικός, ο οποίος στήριξε ανοικτά και συνειδητά έναν στυγνό δολοφόνο! Οι εφημερίδες στο εξωτερικό θα έγραφαν με πηχυαίους τίτλους ότι: «Έλληνας βουλευτής στηρίζει τρομοκράτη!». Κι αυτό, είναι πραγματική δυσφήμηση για την Ελλάδα, το παγκόσμιο λίκνο του πολιτισμού και της δημοκρατίας.

-Σε καμία περίπτωση, ο Γιώργος Σεφέρης και ο Οδυσσέας Ελύτης, οι δύο Έλληνες λογοτέχνες που τιμήθηκαν με το βραβείο Νόμπελ, θα τολμούσαν να στηρίξουν έναν δολοφόνο τρομοκράτη. Γι’ αυτό, ο Β. Βασιλικός, δεν θα τιμηθεί ποτέ με το συγκεκριμένο βραβείο!

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ