Στο πλαίσιο του προγράμματος “Eurolab, A Europeαn Citizenship Laboratory” Erasmus+, που «τρέχει» στο 2ο Γυμνάσιο Καβάλας, με υπεύθυνη την καθηγήτρια, Ανδριανή Λιατσοπούλου, πραγματοποιήθηκε εργαστήριο ευρωπαϊκής πολιτειότητας, σε συνεργασία με το Europe Direct Ανατολικής Μακεδονίας-Θράκης.

Σύμφωνα με δελτίο Τύπου: «Την Κυριακή 3 Δεκεμβρίου 2023, πραγματοποιήθηκε debate για τα ανθρώπινα δικαιώματα μεταξύ των μαθητών και των μαθητριών του Γυμνασίου που παίρνουν μέρος στο πρόγραμμα. Στην συνέχεια, είχαμε την ευκαιρία να συζητήσουμε με τον υπεύθυνο του γραφείου Europe Direct Καβάλας, για την ιστορία της Ένωσης, για την ένταξη της Ελλάδας, καθώς και για το που συναντάμε την Ευρωπαϊκή Ένωση στην καθημερινή μας ζωή.

Την Κυριακή 10 Δεκεμβρίου 2023, έγινε παρουσίαση στους μαθητές των θεσμών της Ευρωπαϊκής Ένωσης και της διαδικασίας λήψης αποφάσεων, ενώ εκτενής αναφορά έγινε για τις ευρωεκλογές της 9ης Ιουνίου 2024. Στην συνέχεια και στο πλαίσιο της Παγκόσμιας Ημέρας Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων, οι μαθητές χωρίστηκαν σε ομάδες εργασίας και παρουσίασαν τις προτάσεις τους για την προάσπιση των ανθρωπίνων δικαιωμάτων: ίσες ευκαιρίες στην εκπαίδευση, βελτίωση του βιοτικού επιπέδου και εμπέδωση του ευρωπαϊκού τρόπου ζωής, ήταν μερικές από τις θεματικές, στις οποίες οι μαθητές παρουσίασαν τις προτάσεις τους. Ευχαριστούμε τον Δημήτρη Σπιτσέρη, υπεύθυνο του γραφείου Europe Direct Καβάλας, για την αποδοχή της πρόσκλησης και την πολύτιμη βοήθεια του».

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ